Instagram Stop-Motion Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Stop-Motion Özelliği Nasıl Kullanılır?

Güncellemelerle gündeme gelen Instagram, sevilen özelliklerinden biri olan Instagram Stop-Motion özelliği içinde yeni bir rehber yayınladı. Genel kullanım için yayınlanmaya devam eden yeni güncellemelerle beraber tamamen kullanıma açılacak olan Instagram Stop-Motion özelliği için yayınlanan rehber videoları ise Instagram kullanıcılarının kafalarında kalan soru işaretlerini gidermek için yeteli oluyor.

Söz konusu özelliğin nasıl kullanılacağı konusunda verilen bilgilere bakacak olursak, uygulama bu özelliğin kullanımı konusunda da oldukça olumlu düşüncelere sahip. Superzoom özelliğinde olduğu gibi ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşması beklenen sistemin nasıl kullanıldığı konusunda önemli bilgilere geçelim.

Instagram Stop-Motion Kullanımı

Söz konusu sistemin yine hikayeler bölümünün öne çıkan kısımlarından biri olduğunu belirtelim. Hikayeler bölümünde dikkat çeken özelliğin kullanımı için yine hikayelerimize giriyoruz ve ardından aşağıda anlattığımız adımları uygulamaya geçiyoruz.

Instagram Stop-Motion

  • Instagram Stop-Motion özelliği için ilk olarak parmağınızı sola kaydırmanız ve ardından da Stop motion kısmını seçmeniz gerekiyor.
  • Yine kamera ekranında açacağımız bu bölümde fotoğrafları çekmeye başlamak için daire simgesine tıklamanız gerekiyor.
  • Bu şekilde daireye basarak ilk fotoğrafınızı çekiyorsunuz.
  • Şimdi fotoğrafları çekmeye devam etmek için daireye basılı tutmaya devam etmeniz gerekiyor.
  • Ne kadar çekim yapmak istiyorsanız bu şekilde ardı ardına fotoğraflarınızı çekmeniz gerekiyor.
  • Çekilen tüm bu fotoğrafları önizleme olarak görmek ve düzenleme içinde son çekilen fotoğrafa tıklamanız gerekiyor.
  • Burada tüm düzenlemelerinizi yaptıktan sonra Instagram Stop-Motion özelliği ile videonuzu oluşturabilirsiniz. Daha sonra bitti butonunu kullanmak yeterli olacaktır.

Çekilen karelerle videolar oluşturmak ve çekilen karelerin ardı ardına sıralanmasını sağlayarak dizi oluşturmanızı sağlayacak olan özellik için yapılması gereken işlemler böyle sıralanabilir. Söz konusu özelliğin sınırlarının Instagram tarafından da genişletileceğinin planlandığını da ekleyelim. Özellikle hikayeler paylaşımlarının bu şekilde detaylandırılacağını görebiliriz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir