Instagram Web Uygulamasında Mesaj Nasıl Atılır?

Instagram Web Uygulamasında Mesaj Nasıl Atılır?

Instagram webte mesaj nasıl atılır, diğer bir deyişle Instagram webte DM nasıl gönderilir konusunu ve Instagram webi yakından inceleyelim. Biliyorsunuz ki Instagram’ı uygulama olarak telefon ya da tabletlerimizde kullanıyoruz. Ancak bilgisayardan da Instagram hesabımıza girmemiz ve işlem yapmamız mümkün. Instagram mobil uygulamada yer alan özelliklerin tamamı Instagram webte yer almasa da başka Instagram hesapları ile mesajlaşabiliyoruz. Peki, Instagram webte mesaj nasıl atılır?

Instagram Web Nasıl Açılır?

Günümüzde birçok kişi Instagram uygulamasını bilgisayardan kullanmayı tercih ediyor. “Telefondan Instagram kullanıyoruz, bilgisayara ne gerek var ki?” diyebilirsiniz; ancak telefonunuz bozulduğu zaman ya da iş yerinde telefon kullanmanız yasaksa bu seçenek işinize yarayabilir. Instagram’ı bilgisayarda kullanmak için iki seçeneğiniz var; bilgisayarınıza Instagram uygulamasını indirmek ya da tarayıcınızdan Instagram web sitesini açmak. Web tarayıcınızdan https://www.instagram.com/ adresine gidiyorsunuz ve telefonunuzdan Instagram hesabınıza girdiğiniz gibi kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

Instagram webte hesabınıza girdiğiniz zaman açılan ilk ekran sizin ana sayfanız oluyor. Tıpkı telefondaki gibi ana sayfa akışında takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini görebilir, üst kısımda hikayeleri izleyebilirsiniz. Sağ üst bölümde ise profil fotoğrafınızı göreceksiniz, buraya tıkladığınızda “Ayarlar” bölümüne gidebiliyorsunuz. Buraya kadar telefonunuzdaki bölümlerden hiçbir farkı olmadığını görebilirsiniz. Şimdi, Instagram webte dm göndermek için neler yapmalıyız bakalım.

Instagram Webte DM Nasıl Gönderilir?

Instagram webi açtığınızda ekranın sağ üst bölümünde yer alan yukarı doğru ok simgesini göreceksiniz. Instagram mobil uygulamasında da aynı simge kullanılıyor. Bu simgeye tıkladığınız zaman açılan ekran sizin Instagram DM bölümünüz olacak. Instagram webte bir başka hesaba mesaj göndermek için yapmanız gerekenler;

  • Daha önceden mesajlaştığınız kişileri ekranın sol tarafında liste halinde görebilirsiniz.
  • Mesaj göndermek istediğiniz kişinin adına tıkladığınızda mesajlaşma bölümünüz açılacak.
  • Mesajınızı yazıp enter tuşuna basmanız yeterlidir.
  • Daha önceden mesajlaşmadığınız bir hesaba DM göndermek için de o kişinin profiline girin.
  • Sağ üstte mesaj gönder butonuna tıklayıp mesajınızı yazıp gönderebilirsiniz.

Gördüğünüz gibi Instagram webte mesaj göndermek Instagram’ın mobil uygulamasından farklı değil. Diyelim ki mesajınızda fotoğraf göndereceksiniz. O zaman da mesaj kutucuğunun sağ tarafındaki fotoğraf simgesine dokunun ve bilgisayarınızdan fotoğrafı seçip gönder butonuna basın.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

instagram webte mesaj

Instagram webte mesaj göndermek bu kadar kolay! Herhangi bir uygulama kullanmadan sadece Instagram web adresinden girip mesajlaşabilirsiniz, istediğiniz diğer işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Instagram web sürüm telefonunuzdaki görüntüden biraz farklı olacak ancak size küçük bir ipucu verelim ve Instagram’ı webte kullanırken de mobil sürüm görüntüsünü kullanın. Bunun için yapmanız gerekenler;

  • Instagram webte ana sayfanıza gelin ve farenize sağ tıklayıın.
  • Açılan seçeneklerden “İncele” butonuna tıklayın.
  • Sağ tıklamak yerine aynı anda “CTRL + SHIFT + C” tuşlarına da basabilirsiniz.
  • Açılan ekranda o sayfayı incelediğimiz bölümü göreceksiniz.
  • Sayfanın sağ üstünde menü seçeneklerini göreceksiniz. “Elements” menüsünün yanında yer alan dosyaya tıklayıp “Device Toolbar” bölümüne gelin.
  • Instagram webi mobil sürüme dönüştürmüş oldunuz. Ekranda göreceğiniz görüntüde telefonunuzdaki Instagram uygulamasında hiçbir farkı yoktur.

Instagram webte dm göndermek için mobil web sürümü kullanarak da işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Alışkın olduğunuz görüntüde işlem yapmanız sizi hızlandıracaktır. Özellikle de kurumsal Instagram hesabı yöneten kişiler Instagram webi kullanıyor. Hem fotoğraf yüklemek çok daha kolay hem de fazla sayıda gelen mesajları yanıtlamak çok daha pratik olacaktır. Bu nedenle mobil sürüm bu kişilerin işlemlerini daha hızlı yapmasını sağlayacaktır. Tüm Instagram ürünlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Instagram Web Sürüm Nedir?

Instagram bir mobil uygulama olsa da https://www.instagram.com/  adresinden Instagram web sürümü kullanabilirsiniz.

Instagram Webten DM Gönderebilir miyim?

Evet, telefonunuzdan mesajlaştığınız gibi Instagram webten istediğiniz kişiye dm gönderebilirsiniz.

Instagram Webte Gönderi ve Hikaye Paylaşabilir miyim?

Evet, hem gönderi hem de hikaye paylaşabilirsiniz ancak web sürümü Instagram mobil sürüme dönüştürmeniz gerekiyor.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir