Instagrama Reklam Verememe Sorunu ve Çözümü

Instagrama Reklam Verememe Sorunu ve Çözümü

Sosyal medya platformlarının kazanç getirdiği ve bolca reklam barındırdığı yadsınamaz bir gerçektir. Tabi kullanıcılar da bazen reklamlarla ilgili sorunlar yaşayabilmekte olup, özellikle Instagrama reklam verememe sorunu oldukça yaygınlaşmıştır. Kişiler, firmalar ya da resmi kuruluşlar herhangi bir konuda Instagrama reklam verebilirler. Fakat Instagrama reklam verirken sorun yaşanması halinde birçok kişi ne yapacağını bilememektedir. Bugünkü yazımızda bu sorunu inceleyerek çözüm getirmeye çalışacağız.

Instagrama Reklam Verememe Sorunuinstagram reklam sorunu

Birçok şirket Instagrama reklam vererek gelirlerini arttırmaya çalışmakta ve ismini bu sayede duyurmaktadır. Elbette yalnızca şirketler değil kendi tasarladığı bir ürünü satmak isteyen kişiler de reklam verme yöntemini kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemektedirler. Fakat reklam vermek isteyenler bazen sorunlarla karşı karşıya kalabilmekte ve reklamlarını bir türlü verememektedirler. Bu tarz sorunlar yaşamamanız için nasıl reklam vermeniz gerektiğini adım adım anlatacağız. Bu sayede Instagrama reklam verememe sorunu yaşama ihtimaliniz en aza inecek.

Instagrama Nasıl Reklam Verilir?

Instagram’da reklam verebilmeniz için öncelikle bir Facebook hesabınız olmak zorundadır. Bunun nedenini aslında açıklamaya bile gerek yok ama yine de belirtelim. Instagram’ın tüm hakları Facebook’un elinde bulunmakta olup, bu nedenle bir Facebook hesabı üzerinden Instagram’da reklam vereceğiz.

İlk olarak Facebook hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından sağ üst köşede bulunan menüden ayarlar bölümüne girmelisiniz. Ayarlar bölümünde bulunan Instagram reklamları kısmına tıkladığınızda “Bir hesap ekle” yazısını göreceksiniz. Bu yazıya tıkladığınızda hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini girmenizi isteyecektir. Ardından Facebook reklam yöneticisi bölümüne girerek “Reklam oluştur” butonuna tıklamalı ve reklam ayarlamalarını oluşturmaya başlamasınız. Bu kısımda “Gönderileri öne çıkarma” ikonuna tıkladıktan sonra devam demelisiniz. Karşınıza çıkan ekranda konum, cinsiyet, yaş vb. sorulara cevap vermeniz gerekmekte olup, ardından reklam vermek istediğiniz yeri seçmenizi isteyen seçenekleri göreceksiniz. Bunlar arasında yalnızca “Instagram” yazanı işaretli olarak bırakın ve reklamını yapmak istediğiniz gönderiyi seçin.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Reklam Ücretleri

Son olarak en önemli hususlardan biri de ücretin nasıl alınacağıdır. Burada ücret şekli olarak “Gönderi etkileşimi” seçeneğini seçmelisiniz. Teklif tutarı yazısının altını manuel olarak doldurun ve beğeni başına ne kadar ücret ödeyeceğinize karar verin.

Instagrama reklam verememe sorunu ve çözümü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 5 Ortalama: 2.8]
34 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Merhaba
    Sayfamda reklam veremiyorum şuanda oluşturabileceğiniz işletme hesabında sınıra geldiniz diye hata veriyo sürekli yardımcı olur musunuz

    1. Merhabar
      Reklamlarımda sorun vardı oluşturduğum sayfayı sildim yeniden sayfa oluşturdum ama instegrami fecebooga baglayamiyorum.
      Bağlantı kurulamadı diyor bana bu konuda yardım edebilirmisiniz

  2. Ben reklamı instagram üzerinden verdim. Ve tanıtım günü bitmesine rağmen kartımdan para çekilmiş. Devam edilmesini ben talep etmeme rağmen. Şuan 96tl ödeme tutarı görünüyor. Ve o ödenmezse Reklam yapamayacağım. Bu sorun nasıl çözülür

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Şeyma Hanım,
      Yaşamış olduğunuz durum ile ilgili Instagram Destek ekibi ile iletişeme geçmeniz durumda yardımcı olacaklardır.

      1. avatar
        Instagram Takipçi Satın Al

        Merhaba, Facebook business manager hesabınız politikalar nedeniyle engel almış olabilir mi acaba?

  3. Istagram da yaptığım reklamlar vaadedilen görüntülenme sayısı kadar görüntülenmiyor. Profil ziyareti yeterli değil .

      1. avatar
        Instagram Takipçi Satın Al

        Merha, reklamlarnızın görsel ve metin oranları uygun mu acaba? Görsellerde %20 oranından fazla metin olmaması gerekir. Reklamlarınız bu nedenle engellenebilir.

  4. merhaba isletme sayisi sinirini asmis bulunuyorum hesabim isletme hesabi. reklam veremiyorim inst bagli olmasina ragmen yeni face sayfasi olustur diyor ve isletme sayisi sinirini astiniz uyarisi veriyor. ben de face uzerinden reklam veriyorum sorun yok ama bu sefer.reklam instvram tanitim kisminda gozukmuyor ayrica.face uzerinde ki fesimde reklamda olucak ki begeniler.gelmeye basliyor nasil cozerim tesekkurler

  5. instagramda gönderilerinin tanitimini yapabilmen icin öncelikle facebook sayfanı yayınlaman gerekir.

    bu ne anlama geliyor arkadaşlar.

  6. Reklam vericem otomatik hedef kitle de takipçilerine benzer Kişiler diceğine
    18-34 yaş Türkiye diyor onu nasıl düzeltebilirim

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Instagram reklam servislerinde kimi zaman bu tarz problemler yaşanabilmektedir. Reklam kampanyanızı yeniden oluşturmayı deneyiniz.

  7. Merhaba
    Daha önce gayet rahat verdiğim reklamları şimdi verwmiyorum ..profilime yönlendirdikten sonra hedef kitle mi oluşturmaya rağmen geri itiyor ve hiç yazılmamış gibi hedef kitlenin oluştur deniyor .
    Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

      1. Merhaba bende de aynı sorun var bir kere denedim karttan 0 TL çekildi diye 3 mesaj geldi sonra tekrar denedim ve arkadaşa olduğu gibi hata veriyor hedef kitleyi giriyorum herşey tamam ileri deyince tekrar başa atıyor ne yapabilirim

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook Business Manager hesabınız olmadan sponsorlu gönderiler paylaşamazmısınız. Ancak diğer hesaplardan reklamınızı yapmanızı talep edebilirsiniz.

  8. avatar
    İlker darılmaz

    Merhaba instagram’da daha önce tanıtım yapmış tım fakat şimdi tanıtım yapamazsınız şeklinde bir uyarı veriyor..

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook Business Manager aracını kullanarak Instagram reklamları oluşturabilirsiniz. Daha önceden oluşturduğunuz reklamlar topluluk kurallarına uygun değil ise ve şikayet edildi ise bu tarz bu sorun yaşamanız olasıdır.

  9. Merhaba instagram hesabımı bir Facebook hesabına bağlıyorum ama sürekli reklam hesabı bulunamadı bağlantısı çıkıyor Facebook hesabını değiştirip yeni Facebook sayfası oluşturuyorum o zaman da isletme profilinde sınıra geldiniz diyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz

  10. merhaba tanıtımı yap dediğimde bir facebook sayfasına bağlan diyor. Sayfa oluştur seçeneğine basıyorum yine olmuyor ve ileri adım atamıyorm. facebook hesabımı eposta ve şifresini unutum. Nasıl Reklam verebilirim? ne yapabilirim?

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook hesabınız ile Facebook business manager sistemine kayıt olmalı ve daha sonra reklamlarınızı facebook reklam sistemi üzerinden oluşturmalısınız.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, herhangi bir uyarı mesajı alıyor musunuz? Reklamlarınız politika gereki reddediliyor olabilir.

  11. Reklamım onaylandı ama gösterilmiyor haraket yok üstelik bı reklam 1 gün önce yayında olan reklamımdı devam ettirdim yalnızca ama haraket yok malesef

  12. Merhaba
    Daha önce instagram tarafından onaylanan reklamlarım şuan onaylanmıyor,bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba,

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, reklam oluşturmaya çalıştığınız görselleriniz içerisinde çok sayıda metin geçiyor mu?