Instagram’da Ekran Görüntüsü Alındığında Bildirim Gider Mi?

Instagram’da Ekran Görüntüsü Alındığında Bildirim Gider Mi?

Instagram hikayeler ekran görüntüsü alındığında karşı tarafı bildirim gider mi sorusu son günlerde gündemi meşgul eden soruların başında gelmektedir. Bu soru hem postlarda hem de hikayeler için geçerli bir sorudur. Yani Instagram‘da herhangi bir şeyin ekran görüntüsünü aldığımızda görüntünün sahibine herhangi bir bildirim gider mi?  Bu soruya kesin bir dille hayır cevabını verebiliriz. Instagram ekran görüntüsünü aldığınız herhangi bir görsel için karşı tarafa bildirim göndermez. Bu bilgiyi kimseyle paylaşmaz. Aldığınız ekran görüntüsünü ve hikayeleri paylaşsanız bile karşı tarafa bu konuda herhangi bir bildim göndermez.

Instagram’da özel mesaj ekran görüntüsü alırsanız, ekran görüntüsü alınan mesajın sahibine bildirim gönderir. Ekran görüntüsünü paylaşırsanız bile yine herhangi bir bilgilendirme gönderilmez. Kullanıcılar hızlı ve anlaşılır bir şekilde Instagram ekran görüntüsü aldıkları zaman karşı tarafa bir bildirim gideceğini düşünürler. Bu özellik bakımından Instagram Snapchat’ten ayrılır. Snapchat üzerinde alınan ekran görüntüsü ve tüm hikaye bildirimleri hak sahiplerine bildirim olarak gider. Instagram’da ise profiliniz herkese açık olduğu sürece herkes hikâyelerinizi, resimlerinizi ve ekran görüntünüzü alır. Bu konuda size herhangi bir bildirim gitmez. (Instagram Destek)

Ekran Görüntüsü Almak Yerine Alternatif Olarak Ne Yapılabilir?

Instagram hikayeler ve gönderilerde ekran görüntüsü alma konusunda endişeleriniz varsa bunun yerine fotoğrafı paylaşmayı deneyebilirsiniz. Bunu 2 şekilde yapabilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz fotoğraf veya videonun üstüne gelip, sağa doğru yan yana duran üç noktaya dokunun. Gönderi herkese açıksa, Facebook, Messenger veya Twitter’da paylaşma seçenekleri karşınıza çıkar. Seçtiğiniz herhangi bir ortam üzerinden fotoğrafa bağlantı vermek için Paylaşım URL’sini kopyalayabilirsiniz. Instagram’da birisine fotoğraf göndermeye çalışıyorsanız, en kolay yöntem fotoğrafları yönlendirmektir. Fotoğraf ve videonun altındaki paylaş simgesine dokunun. Gönderilecek kullanıcıları seçin. Birden çok kişi seçerek grup mesajı oluşturabilirsiniz. Bu fotoğrafları kendinize mesaj olarak göndererek telefonunuza da indirebilirsiniz. Daha sonra yayına almak için sağda yer alan yer simgesine dokunarak gönderiyi kişisel koleksiyonlarınıza kaydedebilirsiniz. Profil ve yer imi simgesine dokunarak kayıtlı yayınlara ve tüm koleksiyonlarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Bu liste artık size özeldir. Diğer kullanıcılar fotoğraflarına yer işareti koyarken bu durumdan haberdar olmazlar.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya hesaplarınızı yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://instagramtakipcisatinal.com/

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir