Instagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Instagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Sosyal medya uygulamalarıyla ilgili en iyi şey: sevmediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz ancak engellenebilirsiniz de. Bunu hemen görmediğiniz için, birçoğu Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım? diye soruyor. Hadi gelin hep birlikte bu konuyu yakından inceleyelim:

Instagram’da sizi kimin engellediğini bilmek istiyorsanız, sadece ilgili sayfaya gitmeniz gerekir. Sayfada daha fazla içerik görmüyorsanız, sayfa hala mevcut olsa bile engellenir. Ancak bu, yalnızca Instagram’da engellendiğinizden şüpheleniyorsanız iyi bir seçenektir. Genel bir bakış elde etmek için farklı bir yol izlemeniz gerekir.

Birçok kişi Instagram’da Facebook’tan daha anonimdir. Herkese açık profili olan bir kullanıcı, herhangi bir onay almadan herkes tarafından izlenebilir. Diğer bir yolla, profili herkese açık olan kişileri de kolayca takip edebilirsiniz. Bu, birinin sizi engelleyip engellemediğini bulmayı biraz daha karmaşık hale getirir. Ama bunun bazı işaretleri vardır.

1. Arama

Biri sizi engellese bile, onları arayarak bulabilirsiniz. Ancak, yayın sayısını, aboneyi veya abone listesini göremezsiniz. Ayrıca bu kişi hesabını devre dışı bırakmış veya silmemişse de olabilir.

2. Masaüstü Araması

Masaüstü araması biraz yardımcı olabilir. Profil Instagram.com’da habersiz bulunabiliyorsa, engellenmişsinizdir. Ancak, bu yalnızca herkese açık bir profilse işe yarar.

3. Abone Olunan Liste

Birine abone oldunuz ve sizi engellediğini mi hissettiniz? Sadece kendi abone listenize bakın. Bu kişiyi listede bulamazsanız, sizi engellediğinin bir işareti olabilir.

Beni Instagram’da Kim Engelledi?

Akışınızda uzun zamandır herhangi bir gönderi veya beğeni görmediniz ve şimdi engellenip engellenmediğini bilmek istiyorsunuz. Belirli bir şüphe varsa, sizi Instagram’da kimin engellediğini öğrenmek kolaydır. Her şeyden önce, kişinin profilini ziyaret etmeniz yeterlidir. Ancak, kişinin profilini göremiyor veya arayamıyorsanız, bir kontrol etmeniz gerekir. Aşağıdaki adımları izleyin:

  • Kural olarak, engelleyen kişiyle ortak tanıdıklarınız vardır.
  • Bu tanıdıkların profilini ziyaret edin ve orada engelleyicinin yorumlarını ve beğenilerini bulabilir misiniz bakın.
  • Profili açmak için üzerine dokunun.
  • Açamıyorsanız veya gönderi bulunmadığına dair bir mesaj alıyorsanız, bu engellendiğiniz anlamına gelir.
instagramda engellenmek

Instagram’da Engellenmek

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım diye sorarsanız ilk bakışta Instagram’da engellendiğiniz anlaşılamaz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • Birisi Instagram hesabınızı engellediyse, artık Ara’yı kullanarak bulamazsınız. Kişinin adını girerseniz, artık listelenmez. Ancak, ilgili kişi hesaplarını silmişse de bu olabilir.
  • Engellenen kişinin profilinin hala var olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayarınızda açık olan Instagram üzerinden arama yapabilirsiniz. Hesabı görürseniz engellendiniz.
  • Ayrıca, yakın zamanda mevcut olan görüntüler artık ana sayfanızda görünmeyecek. Kısa bir süre önce yayınladıysa ve artık gönderileri bulamıyorsanız, büyük olasılıkla engellenmişsinizdir.
  • Kişi tarafından engellendikten sonra profil artık takipçiler ve takip edilen listenizde görünmeyecektir.

Engellediğiniz Hesaplar Nasıl Bulunur?

Şimdi birini daha önce engelleyip engellemediğinizi merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Ayarlar -> Gizlilik -> Kişiler / Engellenen Hesaplar

Instagram ayrıca, can sıkıcı hesapları hemen engellemek yerine susturma işlevi de sunar. Bu listeye birini koyarsanız, artık yayınları ve hikayeleri görmezsiniz. İşte böyle yapılır:

  • Özet akışının sağ üst tarafındaki üç noktayı tıklayın -> Sessiz -> İletileri yoksay / Mesajları ve hikayeyi yoksay

Sessiz hesaplar:

  • Ayarlar -> Gizlilik -> Kişiler / Sessiz Hesaplar

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir