Instagram’da Unf, Gt ve Tbt Ne Demek?

Instagram’da Unf, Gt ve Tbt Ne Demek?

Instagram’da unf, Gt ve Tbt ne demek? Son zamanlarda çok sık kullanılan bu kavramlar, birçok Instagram kullanıcısı tarafından bilinmemekte veya Instagram’a yeni kaydolanlar tarafından bilinmemektedir. Aşağıda sizlere bu kavramların açılımlarını, neyi ifade ettiğini veya daha çok nerelerde kullanıldığını açıklayacağız.

Instagram kullanımı zamanla arttıkça, uygulamayı kullananlar arasında da belli kavramlar ortaya çıkmaktadır. Bu literatürde belirtilen bazı kavramlar kısaltılmış olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanları ise, Unf, gt ve tbt kavramlarıdır. Aşağıdaki başlıklar üzerinden tek tek bu kavramlara ulaşarak ne işe yaradıklarını ve nerelerde daha sık kullanıldığını anlayabilir ve sizler de kullanabilirsiniz.

Instagram’da Unf Ne demek?

Instagram’da çok sık karşılaştığınız bir terim olan unf nedir ve hangi durumlarda bu kavram kullanılır, inceleyeceğiz. Son zamanlarda, çoğu Instagram kullanıcısı profillerinde bulunan biyografi kısmına unf yapma veya buna benzer cümleler yazmaktadırlar. Unf kısaltılmış bir kelime olup, tam açacak olursak unfollow demektir. Unfollow kelimesinin Türkçe karşılığı ise, ‘takibi bırak’ anlamı taşımaktadır. Takibi bırakanlar, hesabınızı unf yapmış olurlar.

Instagram hesabının etkileşimini arttırmak isteyen birçok kullanıcı, unf yapan kullanıcılara maruz kalmaktadır. Bu da takipçilerinin azalması anlamına gelir. Bir örnekle açıklayacak olursak, karşılıklı takipleştiğiniz bir hesap var ve bu hesap takipçilerini arttırmak için çoğu kullanıcıyı önce takip etmekte ve sonra takibi bırakmaktadır. Böylece, bu kişinin takipçileri artarken takip ettikleri azalmaktadır. Size de unf yaparsa yani takipten çıkanlar olur ise siz onu takip ederken o sizi takip etmemekte ve sizin takip ettikleriniz artarken takipçi sayınızda düşme olacaktır. Bu nedenle tanımadığı kullanıcılar ile karşılıklı takip gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar da profillerine Instagram unf yapma veya unf yok şeklinde notlar yazmaktadırlar.

Instagram’da Gt Ne Demek?

Instagram’da Gt kavramı tıpkı unf kavramı gibi kısaltılmış bir kelime olup açılımı ‘geri takip’ şeklindedir. Yani, hesabınızın etkileşimini arttırmak için birilerinin sizi takip etmesini istiyorsanız Gt yapmanız gerekmektedir. Ücretsiz olarak yapılan en kalıcı yol Gt yöntemidir. Ancak burada da sizi takip eden bir kullanıcıya Gt yaptığınızda, hesabınızı Unf yapabilmektedir. Bunun kontrolünü sitemiz üzerinde bulunan ücretsiz araçlarımız sayesinde sağlayabilir, beni takip etmeyenler kimler görebilir ve bu kişileri hesabınızdan silebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram Tbt Ne Demek?

Geldik Tbt ne demek sorunuzun cevabına. Instagram ile beraber gündeme gelen ve dillerden düşmeyen Tbt kavramının açılımı, Throw Back Thursday şeklindedir. Yani, Türkçe ifade ettiği anlam da Perşembe gününden bir anı şeklinde olup, Instagram kullanıcılarının geçmişteki bir fotoğrafını paylaşmasıdır. Ancak bahsedilen geçmiş ile günümüz arasında bir şeylerin değişmiş olması gerekiyor. En az beş yıl öncesinin fotoğrafı Tbt sayılabilir mesela. Yani fotoğrafı paylaştığın andaki sen ile şu andaki sen arasında fark olması bir değişiklik olması, eski bir fotoğraf olması gerekiyor. Tabi şu anda herkes Tbt yapıyor ve iki gün öncesinin fotoğrafını bile Tbt olarak paylaşıyorlar. Ayrıca Tbt adı üstünde Throw Back Thursday olduğundan dolayı, perşembe günleri paylaşılmaktadır. Tbt nasıl ortaya çıktı sorusunun cevabı ise, Matt Halfill adında bir kişinin 2006 yılında çıkardığı bir yazı dizisinin ismiydi. Bahsedilen şahıs, yazı dizisinde eski ayakkabıları inceleyerek okuyucularıyla paylaşıyordu. Bir gün Instagram’da bir çift eski ayakkabı paylaştı ve altına ‘ThrowBackThursday’ yazdı. Daha sonra bu etiket ünlenmeye ve birçok kişi tarafından, #tbt şeklinde gönderilerinin altına ekleyerek paylaşılmaya başlandı. (Instagram Destek)

Sosyal medya hesaplarınızı yükseltmek ve geliştirmek için ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz; https://bepopi.com/takipci/turk-takipci-satin-al

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir