Instagram’ın En Popüler Hashtagleri Hangileri ?

Instagram’ın En Popüler Hashtagleri Hangileri ?

Instagram’ın Hashtagleri Nedir ?

Instagram hashtagleri, sosyal medya uygulaması Instagram’ın uygulama içinde kullanıcılarına kullanmalarını tavsiye ettiği etiketlerdir. Bu etiketler fotoğraf ve video gönderilerinin yanı sıra yorumlarda da kullanılabilir. Etiketlerin beğeni getirmesi ve güzel görünmesinin dışında bir diğer görevi de gönderileri daha kolay bulunabilir hale getirmesidir.

Instagram Hashtagleri Nasıl Kullanılır ?

en-popüler-instagram-hashtagleri

Instagram 2010 yılında kurulduğunda internette bulunan diğer sosyal medya uygulamaları da etiket sistemini kullanıyordu. Bu sistemi kullanan en başarılı ilk sosyal medya mecrası Twitter olmuştu. Twitter, belirli sayıda karakter kullanarak düşüncelerinizi takipçilerinize aktardığınız bir mikro blog uygulamasıydı.

Yıllar içinde Instagram, Twitter’ın kendi özelliklerini yani etiketlerini ve takipçilerini kullanarak Twitter’ı geride bırakmayı başardı. Bu başarıdan kısa bir süre önce Facebook tarafından satın alınan uygulama, daha sonra etiket özelliğini onunla da paylaşmaya başladı.

Etiketler birçok işe yaramasının yanında en önemli etkisi Instagram gönderilerinin daha kolay bulunmasını sağlaması oldu. Instagram’da yapılan paylaşımların türlerine göre etiketlenmesi, bağlı oldukları konulara göre etiketlerle bezendirilmeleri diğer kullanıcılar için oldukça kola bulunabilmelerini sağlıyor. Ayrıca doğru etiketler Instagram gönderinize daha fazla beğeni ve yorum gelmesini da sağlayabiliyor.

Örneklerle Etiket Kullanımı

instagramda-populer-etiketler-2018

Hashtaglerin kullanımı çok kolay önce Instagram’da bir fotoğraf ve video paylaşmak için gönderi ekleme tuşu olan + tuşuna dokunuyorsunuz. Ardından telefonunuzun içerisinde olan fotoğrafınızı ya da videonuzu seçerek ileri seçeneğine dokunun. Son sayfaya geldiğinizde buradan “#” işaretini kullanarak etiketler oluşturabilirsiniz. Örneğin #tatil, #futbol, #ailem, #manzara gibi kelimeleri etiket haline getirebilirsiniz.

İsterseniz birkaç kelimeden oluşan kelime öbeklerini de # işaretiyle hashtag haline getirebilirsiniz. #bepopi #takipcisatinal #begenisatinal gibi örneklerde de görüldüğü gibi hashtagler oluşturabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken oluşturduğunuz etiketlerin okunaklı olmasıdır. Çok fazla kelimenin bir araya geldiği etiketler çok fazla karışıklığa yol açacaktır ve amacına hizmet etmeyecektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da Kullanılan En Popüler Etiketler – 2018

Instagram’da konusuna ve amacına göre etiket kullanımı değişebiliyor. Ancak genellikle kullanılan etiketler ve konuları çok fazla değişmiyor. Bu konuda bir liste yapacak olursak en fazla etiket kullanılan konuların başında tatil ile ilgili etiketler yer alıyor diyebiliriz. Her yaz ya da kış tatil fotğrafları paylaşan Instagram kullanıcıları bu gönderilerine tatilleriyle ilgili etiketler eklemeyi ihmal etmiyor. Diğer en çok etiket kullanılan konular spor, alışveriş, sevimli hayvanlar, fotoğrafçılık, selfie, arkadaş, beğeni, kahve, yaz ayları, doğa ve moda gibi konular en çok etiket kullanılan konuların başında geliyor.

Bu konular hakkında biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse aşağıdaki gibi bir liste yapılabilir.

#Tatil

#güneş #deniz #denizvekum #mavilikler #plaj #havuz #otel #herşeydahil #travel #gezi #turist #turizm #yaztatili #bodrum #izmir #antalya #çeşme

#Spor

#futbol #basketbol #gol #fenerbahce #besiktas #galatasaray #halamadrid #barcelona #nba #lebronjames #fans #win #worldcup

#Alışveriş

#indirim #kampanya #mağaza #ayakkabı #etek #bluz #gömlek #pantalon #mont #bot #krampon #kolye #bileklik #babet #ucuz #indirimli #promosyon #ucuzluk

#Sevimli Hayvanlar

#kedi #köpek #kuş #panda #ayı #sevimlikedi #akıllıbıdık #almankurdu #kangal #vankedisi #miyav #havhav #cat #kitten #kitty #cute #dog #pandas #dolphine #shark

#Fotoğrafçılık

#manzara #günbatımı #gündoğumu #yayla #deniz #doğa #istanbul #kızkulesi #galatakulesi #boğaziçi #istanbulboğaz #üsküdar #beyoğlu #karaköy #sultanahmet #ayasofya #landscape #view #sunrise #sunset

#Kahve

#coffee #Türkkahvesi #starbucks #americano #latte #cappuccino #chaitealatte #filtrekahve #sadekahve #ortakahve #turkishcoffee

Bu şekilde konularda kullanılan etiketler oldukça popüler olarak geçtiğimiz yıllarda kullanıldı ve bu yılda kullanılmaya devam ediyor. Etiketlerin önemi hem bulunabilirliğinizi arttırması hem de gönderinizin beğeni sayısını arttırması açısından oldukça fazladır. Bu nedenle siz siz olun etiketsiz Instagram gönderisi paylaşmamaya dikkat edin.

Sosyal Medyanın popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram her geçen gün büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün aylık 150 milyon aktif kullanıcıyı geriden bırakan uygulamada şimdiye kadar paylaşılan fotoğraf sayısı 16 milyarı geçmiş bulunuyor.

İnternet ortamında Flickr ve 500px gibi sitelerde çektiği fotoğrafları paylaşan yerli ve yabancı birçok profesyonel fotoğrafçı mobil ortamda da en çok Instagram’ı tercih ediyorlar. Hashtag sistemiyle paylaşımlarını daha fazla kullanıcıya ulaştıran fotoğrafçılar sanatsal anlamda hergün yeni fotoğraflarını sunmaya devam ediyor. Fotoğrafçılığa ve Instagram’a yeni başlayan kullanıcıların paylaşımlarında mutlaka yer vermesi gereken popüler hashtagleri aşağıda bulabilirsiniz.

#photography

#photographer

#photographers

#photographers_tr

#photographer_tr

#photographerlife

#photographeroftheday

#picture

#photo

#photos

#pic

#pics

#picoftheday

#photooftheday

#fotograf

#fotografiaunited

#fotografheryerde

Çoğu işletme sosyal medya pazarlamasını kullanırken kâr veya popülerliğe odaklanır. Ya çok sayıda takipçi ve beğeni çekmeye odaklanıyorlar, ya da daha fazla satış elde etmek için doğrudan yanıt verisinde yükselmeler yapıyorlar. Instagram Hashtag’leri için size yardımcı olmak adına Instagram takipçi satın al ailesi olarak buradayız.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Instagram Hashtag’leri İle İkisine De Sahip Olabilirsiniz

Instagram’da başarının temel gereksinimi, hesap takipçilerinin büyümesidir. Neyin işe yarayıp neyin başarısız olduğunu görmek için çok fazla test yapıyoruz. Sonuçta, hashtag’lerin hesabınızı büyütmenin en etkili yolu olduğunu bulduk. Instagram için iş kullanımı söz konusu olduğunda, hashtag kullanmamak saçma olur. Basitçe, tek bir hashtag bile kullanarak, katılım oranını yüzde 12,6 arttırabilirsiniz. Hashtag’ler, içeriğinize organik trafik çekmek için etkili bir yoldur.

instagram hashtag nedirEtiketlerin Sizin İçin Çalışmasını Sağlayın

En popüler hashtag’ler #love ve #summer gibi genel kelimelerdir. Bununla birlikte, belirli olmayan ve genellikle potansiyel takipçiler yerine etkileşimli, kaliteli trafik çekmek için hiçbir şey yapmazsınız. Hala daha sık kullanılan bir hashtag kullanırsanız, elde edeceğiniz takipçiler daha spesifik, daha başarılı bir seçim olacaktır.

Peki kullanmak için doğru hashtagleri nasıl buluyorsunuz? En popüler 20 markayı veya şirketi inceleyerek işe başlayın ve kullandıkları hashtag’leri inceleyin. Örneğin, ilişkili hashtag’leri görmek için mesleğiniz ile ya da genel olarak paylaştığınız konularla ilgili arama yapın. Bu hashtag’ların bir listesini yapın ve yayınlarınızda test etmeye başlayın. Hangisinin çalışıp çalışmadığını, hangisinin değişmediğini ve hangisinin değiştiğini hızlı bir şekilde belirleyeceksiniz. Unutmayın: daha spesifik demek daha iyi sonuç demektir.

Resmin Altındaki Yazıyı İyi Ayarlayın

instagram popüler hashtaglerMobil cihazınıza her yüklediğinizde, bu hashtag’ların tümünü yazmak çok zahmetli olacaktır, bunu yapmayın! Bunun yerine, bir Instagram yayın imzası oluşturun ve bunu Apple veya Google Notes veya Evernote gibi bir çevrimiçi liste koruyucusuna kaydedin. Ayrıca, masaüstünüzdeki hashtagleri de yazabilirsiniz. Bu sayede sadece kopyalayıp yapıştırmanız gerekir. Bu bizden özel bir tüyo. Kullanmanıza izin verilen en fazla hashtag 30’dur. Daha fazla kullanırsanız Instagram, yorumunuzu siler. Yavaş çalışın ve işe yarayan hashtagleri buldukça, üzerine inşa edin.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir