Kurumsal Instagram Hesap Yönetimi

Kurumsal Instagram Hesap Yönetimi

Kurumsal instagram hesabı yönetmek son dönemlerin en popüler işlerinden birisi. Dijital dünyanın efendisi olan instagram günümüzde milyonlarca kullanıcı kitlesine ulaştı. Aktif kullanıcı sayısı baz alındığı zaman dünya genelinde en fazla kullanıcısı olan sosyal medya kanalı instagramdır. İnstagram birçok insan ve marka için ciddi bir kazanç kapısıdır. Online perakende satışı yapan markalar satış kanalı oluştururken bu platformu kullanıyor. Kullanıcıların direk ulaşabilmesi, canlı ve gerçek olması, görsel ve işitsel yollarla verilmek istenen mesajların kolay verilmesi bakımından instagram çağın en önemli icadıdır diyebiliriz. Takipçi sayısı çok, sevilen ve ilgi duyulan bir kurumsal instagram sayfası için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İnstagram işletme hesabınızı başarı ile yönetebilmeniz için size kurumsal instagram hesap yönetimi rehberi hazırladık. Uzman görüşleri alınarak, sağlam kaynaklar taranarak ekibimiz tarafından özel olarak sizler için hazırlandı.

Kurumsal firmalar instagram hesaplarını nasıl yönetmelidir?

Kurumsal firmalar instagram hesaplarını doğru yönetebilmeleri için ilk etapta doğru hesap adı seçmeleri gerekir. Seçecekleri hesap isimleri ile yaptıkları işler örtüşmelidir. İsim sizi ve yaptığınız işi temsil etmelidir. Hesabınızı işletme profili altında yapmalısınız. Kendinize iyi bir instagram stratejisi belirlemelisiniz. Bu aşamadan sonra hedef kitlenizi iyi belirlemelisiniz. Sürekli reklam çıkarak takipçilerinizi ürkütmeyin. Düzenli ve istikrarlı olup sağlam paylaşımlarda bulunun. Paylaşımlarınızı ilgi çekici görsellerle destekleyin. Dilinize hakim olun. Kullanıcıların yorumlarını cevapsız bırakmayın. Instagram’ın farklı özelliklerini kullanmaya çalışın. İçeriklerinizde hashtag kullanın. Kullanıcı içeriklerini repost edin. (Instagram Destek)

Kurumsal firmalar instagram hesaplarını nasıl yönetmelidir?

Kurumsal bir firmanın sosyal medya kanallarında hesabı mutlaka olmalıdır. Bunlar şirket adında alınmış olmalıdır. Tüm hesaplar birbirine entegre edilmelidir. Kurtarma mail adresi ve telefon numaraları erişilebilir olmalıdır. Şifresi bilinen ortak şirket hesapları olmalıdır. Şifre değiştirmek istediğinizde telefon ve maile ulaşılmaması durumunda hesabınıza erişim sağlayamazsınız. Kurumsal instagram hesaplarında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • DOĞRU HESAP: instagram kullanıcı adı markanızı ve şirketinizi temsil etmelidir. Böylece takipçilerinizin kafası karışmamış olur. Sizi sosyal medyada arayan kişiler böylece size kolayca erişim sağlayabilir. İnstagram ve facebookta aynı isimle yer almanız size kurumsal bir imaj katar. Kurumsal olmanın ilk adımı markalaşmaktır. İnsanların aklında kalmak marka olmak için adınızı her yerde kullanmalısınız.
  • HESABINIZ İŞLETME PROFİLİNİZ OLSUN: Instagram’da hesap açarken hesap tipi olarak işletme ve normal hesap diye seçim yapabilirsiniz. Önceden açmış olduğunuz bireysel hesabı da işletme hesabına geçirebilirsiniz. İşletme hesabı açtığınız zaman profilinize mail adresi, telefon numarası ve adresinizi yazabilirsiniz. Böylece takipçilerin size daha kolay ulaşmasını sağlamış olursunuz.
  • STRATEJİNİZİ BELİRLEYİN: Hesap yönetiminin en önemli aşaması bu aşamadır. Her markanın sosyal medyayı kullanma biçimi farklıdır. Siz hesabı neden kullanacaksınız, ürün tanıtımı için mi yoksa online satış yapmak için mi? Amacınızı belirleyip amacınıza uygun adımlar atmalısınız. Müşterilerinize yakın olmak için mi instagram hesabı açıyorsunuz.
  • HEDEF KİTLENİZİ BELİRLEYİN: Hedef kitlenizi belirleyip konuşma dilinizi, reklamlarınızı, kampanyalarınızı bu kitleye göre planlamalısınız. Doğru analiz edilmiş hedef kitle sizi başarıya ulaştıracaktır.
  • SÜREKLİ REKLAM PAYLAŞMAK: Hesabınızdan sürekli reklam çıkmak müşterilerinizi rahatsız edebilir. Hesabınızı bir bakkal dükkanı gibi kullanmayın. Sizi takip edenleri bir müşteri gözüyle görmeyin. Onlarla duygusal bağ kurup sohbet etmeye çalışın. Düzenli ve istikrarlı paylaşımlar yapın. Paylaşımlarınız özel ve değerli olmalıdır. Her şeyi paylaşmayın. Paylaşımlarınızı görsel ve işitsel öğelerle destekleyin.
  • İNSTAGRAM’IN FARKI ÖZELLİKLERİNİ KULLANIN: instagram size sunduğu tüm imkanlardan faydalanın. Güncellemeleri yakından takip edin. Markanıza değer katacak tüm uygulamaları kullanmaya çalışın.

Twitter da popüler olmak için Twitter Takipçi ürünlerimizi kullanabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir