Linkedin Hesap Silme Ve Dondurma

Linkedin Hesap Silme Ve Dondurma

İş verenler ve iş arayanları, aynı sektörde çalışanları ve tecrübe sahibi insanları bir araya getiren Linkedin, günümüzde en çok tercih edilen iş kariyeri platformu. Hem Türkiye’de hem de uluslararası diğer ülkelerde oldukça önemli kişiler ve şirketler tarafından kullanılan Linkedin, kendini geliştirmek isteyenler için oldukça elverişli bir mecra. Diyelim ki Linkedin kullanıcısısınız ancak bazı nedenlerden dolayı hesabınızı silmeniz veya dondurmanız lazım. İşte bu yazımızda Linkedin hesap silme ve dondurma işlemleri nasıl yapılır bunları anlatacağız.

Linkedin Hesap Silme Adımları

Linkedin’den bazı nedenlerden dolayı ayrılmak istiyorsanız hesabınızı birkaç basit adımda silmeniz mümkün. İşte izlemeniz gereken adımlar:

  • Hesap silme işlemi yapmadan önce aktif bir premium kullanıcısıysanız premium üyelik işlemlerinizi iptal etmeniz gerekir. Aksi taktirde hesabınızı silmeyi denediğinizde size premium üyeliğiniz olduğundan dolayı hesabınızın silinemeyeceği uyarısı verir.
  • Hesap silme işlemi yapabilmek için ilk adım olarak varsa premium üyeliğinizi iptal edin ve hesabınızı basic üyelik türüne düşürün.
  • Ardından Linkedin anasayfasındaki “Ben” seçeneğine tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik > Hesap > Hesap Yönetimi bölümüne giriş yaptığınızda alt bölümde “Linkedin hesabınızı kapatma” şeklinde bir ibare bulunur. Bu ibarenin sağındaki “Değiştir” yazısına tıklamalısınız.
  • Ardıından size niçin Linkedin hesabınızı kapatmak istediğinizi soracaktır. Neden belirttikten sonra güvenlik açısından tekrar Linkedin şifrenizi girmeniz istenir.
  •  Şifrenizi girip hesabımı kapat seçeneğini seçtikten sonra hesabınız silinmiş olur.

Bu işlemleri manuel olarak yapmak istemiyorsanız aşağıdaki “Linkedin hesap silme bağlantısı” ile de hesabınızı kolaylıkla silebilirsiniz.

linkedin hesap silme

Linkedin Hesap Dondurma İşlemleri

Linkedin kullanıcılarının en aradığı özelliklerden birisi de hesabı geçici olarak dondurmak. Ancak böyle bir özellik ne yazık ki Linkedin’de mevcut değil. Yani hesabınızı geçici olarak donduramazsınız. Ancak ve ancak hesabınızdaki bilgilerin gizlilik ayarlarını değiştirerek sizin hakkınızda diğer kullanıcıların daha az bilgi edinebilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun dışında hesabınızı dondurmanız mümkün değildir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Linkedin Silinen Hesaplar Geri Kurtarılabilir mi?

Ne yazık ki silinen Linkedin hesabındaki bilgiler geri getirilemez. Hesabınızı sildiğiniz taktirde Linkedin veritabanında üyeliğinize dair tutulan tüm bilgiler kalıcı olarak silinir. Silinen mail adresiyle kendinize yeniden üyelik açabilir, tüm bilgilerinizi yeniden doldurarak yine Linkedin üyesi olabilirsiniz. Ancak hesabınızı iptal ederken premium üyeliğiniz varsa yeni hesap açmanız durumunda ne yazık ki bu özellikten yararlanamazsınız. Ayrıca kişisel mesajlaşmalar vb. bilgiler de yedeklenmediği için sonsuza kadar kaybedilir. Bu yüzden Linkedin hesabınızı silmek istiyorsanız iyice düşünmeli, eğer özel mesajlarda işinize yarayacak önemli bilgiler ve detaylar bulunuyorsa bu bilgileri cihazınıza yedeklemelisiniz.

Bu yazımızda Linkedin hesap silme ve dondurma işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini ve yapılan bu işlemlerin geri alınıp alınamayacağını anlattık. Unutmayın ki Linkedin sosyal iş çevresini geliştirmek ve tecrübe kazanmak için çok güzel bir platform. Dolayısıyla hesabınızı silmeden önce iyice düşünün ve ardından bu işlemi yapın.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Linkedin Nedir?

Linkedin, iş hayatınız ile ilgili bir profil oluşturabileceğiniz ve sektörel bazlı paylaşımları takip edebileceğiniz bir sosyal medyadır.

Linkedin Ücretli mi?

Linkedin tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Ancak premium sürümden yararlanmak için ücret ödemeniz gerekir.

Linkedin Hesabımı Dondurabilir miyim?

Linkedin hesabınızı istediğiniz zaman dondurabilir ve tekrar istediğiniz zaman aktif hale getirebilirsiniz. Bilgileriniz kaybolmaz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir