Pinterest Hesap Silme İşlemleri

Pinterest Hesap Silme İşlemleri

Kullanıcı sayısı bir hayli fazla olan Pinterest uygulaması ücretsiz bir uygulamadır. Uygulamaya üye olunduktan sonra isteğe bağlı olarak hesap silme yani kapatma işlemi yapılabilmektedir. Hesap kapatma işlemi kalıcı bir işlem olduğundan panolar dahil olmak üzere her şey silinmektedir. Geri alınması mümkün olmadığı için dikkatli düşünülerek karar verilmesi tavsiye edilir.

Hesabın devre dışı bırakılması ve kapatılması birbirinden ayrı işlemlerdir. Bu iki işlem sıklıkla birbirine karıştırılmaktadır. Hesabın devre dışı bırakılması yalnızca etkinliğinin sonlanması anlamına gelmektedir. Daha sonra hesap tekrar aktifleştirilebildiğinden içerisinde ki panolar silinmemektedir. Bunun aksine hesap silme işlemi için eri dönüş söz konusu değildir.

Pinterest Uygulaması Nedir?

Pinterest uygulaması özellikle gençler tarafından sevilerek kullanılmaktadır. E-posta adresi veya facebook ile kolayca üyelik açılabilmektedir. Uygulamanın ücretsiz olması tercih edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Birbirinden güzel resimleri paylaşmak için ideal bir uygulama olan Pinterest takipçi elde etmek için de gerekli ortamı sunmaktadır. Paylaşılan fotoğraflar değerlendirilerek yorum yapılabilmektedir. Masaüstü versiyon ile giriş yapılabileceği gibi mobil uygulamadan da erişim sağlanabilmektedir.

Hesap kapatma veya devre dışı bırakma işlemleri mobil uygulama aracılığıyla yapılabilmektedir. Paylaşılan fotoğraf mobil uygulama ile farklı sosyal medya uygulamalarında da paylaşılabilmektedir. Hesabın aktif olarak kullanılmaması kapatılmak istenmesinde önemli bir etkendir. E-porta ile onaylanan hesaplar kolayca kapatılabilir. Gerekli olan yerine getirilmesi halinde kısa bir süre de hesap kalıcı olarak silinmektedir. Bu işlem hesap bilgilerinin tamamen silinmesi anlamına gelmektedir. 14 gün içerisinde hesabın tekrar aktif hale getirilmesi mümkündür. 14 gün sonrasında ise hesap tamamen silinmektedir.

Pinterest Hesap Silme İşlemi

Fotoğraf paylaşmak için oldukça sık kullanılan Pinterenst uygulamasına kayıt oluşturmak oldukça basit bir işlemdir. Kayıt oluşturulduktan sonra uygulama aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Belirli durumlarda hesabın kullanılmak istenmemesi normaldir. Buna bağlı olarak hesap silinebilir veya yalnızca devre dışı bırakılabilir. Hesap silme işlemi kolay bir işlemdir bu sebeple kafa karışıklığına sebebiyet verecek bir durumla karşılaşılmamaktadır. Hesabın kapatılabilmesi için öncelikle giriş yapılması gereklidir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Mavi Tik (Onaylanmış Hesap) Nasıl Alınır?

  • Hesaba giriş yapılması ardından ayarlar bölümüne tıklanmalıdır.
  • “…” ile gösterilen ayarlar bölümüne girilmesi ardından hesap ayarları seçilmelidir.
  • Açılan sayfada “Hesabı Sil” bölümü yer almaktadır.
  • Bu seçeneği tıklanması ve onaylanması halinde hesap silme işlemi için e-posta adresi gereklidir.
  • Hesabı kalıcı olarak kapatın seçeneğine tıklanması işlemlerin büyük bir bölümünün tamamlandığı anlamına gelmektedir.
  • Hesap ile aktif olan e-posta adresinin onaylanması ardından hesap anında devre dışı bırakılmaktadır.
pinterest hesap silme

Hesap silinmesi için yapılan işlem sonrasında hesabın kalıcı silinmesi için 14 geçmesi gereklidir. 14 gün içerisinde hesabın tekrar aktif edilmesi mümkündür. 14 gün sonrasında ise hesap kalıcı olarak kapatılmaktadır. Tamamen kapatılan hesapta yer alan tüm bilgiler silinmektedir. Bu sebeple bu karar detaylı olarak düşünülerek alınmalıdır.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir