SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

“SEO uyumlu makale nasıl yazılır?” sorusu bu işlerle ilgili ya da ilgisiz birçok kişinin dikkatini çekiyor. Sunduğunuz ürün ve hizmetlerle ilgili olumlu geri bildirimler almak, web sitenizin trafiğini artırmak için en önemli konulardan biri de SEO uyumlu makalelerdir.

Nitelikli, özgün ve kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulunduran içerikleriniz SEO kurallarına uygun şekilde yazılmaz ise gerekli verimi alamazsınız. Peki, “SEO uyumlu makale nasıl yazılır, SEO uyumlu içerik nasıl hazırlanmalıdır, SEO uyumlu makale yazmanın kuralları nelerdir?” birlikte inceleyelim.

SEO Uyumlu Makale Yazmanın Kuralları Nelerdir?

SEO uyumlu makale yazabilmeniz için belli başlı kurallar bulunuyor. Sırası ile detaylı şekilde açıklayacağımız bu kurallar ise şu şekildedir:

  • Özgün içerik
  • Yazım kuralları
  • Anlam bütünlüğü
  • Anahtar kelime analizi
  • Anahtar kelime dağılımı
  • İçerik başlığı
  • İçerik kelime sayısı
  • Görseller
  • URL
  • Site içi link

Özgün İçerik

SEO uyumlu makale yazarken ilk dikkat etmeniz gereken konu, özgün içeriktir. Kopyala yapıştır ile oluşturulan içerikleri Google anında algılıyor ve web sitenize eksi puan veriyor. Yazmanız gereken makale hakkında muhtemelen çok sayıda yazı daha önceden yazılmıştır. Bu nedenle araştırmanızı iyi yapıp benzersiz cümleler oluşturmanız gerekiyor. Konu hakkında yazılan diğer yazılarda yer almayan bilgiler de sizin makalenizde yer alırsa kullanıcılar tarafından da ilgiyle karşılanır.

Yazım Kuralları

Özgün içerik oluşturdunuz ama makaleniz yazım hataları ile dolu ise yine de o içerikten istediğiniz verimi alamazsınız. SEO uyumlu içerikyazmasanız dahi yazım kurallarına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Anlam Bütünlüğü

Makalenizin giriş bölümünde okuyucu konu hakkında bilgilendirilmelidir. Gelişme bölümünde konu detaylandırılmalı ve sonuçta da ilgili diğer konulara yönlendirilmelidir.

Anlam bütünlüğünü sağlamak ve okuyucuların daha rahat okuması için metin içerisinde maddelendirme yapmalısınız.

Anahtar Kelime Analizi

Makalenizin konusu hakkında arama yapan kullanıcıların hangi kelime ya da kelime öbeklerini kullandığını tespit etmelisiniz. Anahtar kelime analizi için Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcısı, Wordtracker, Semrush gibi araçları kullanabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Anahtar Kelime Dağılımı

SEO uyumlu makale yazarken dikkat edilmesi gereken en önemli kural anahtar kelimelerin kullanımı ve bu kelimelerin metin içerisindeki dağılımıdır. Eğer çok fazla sayıda anahtar kelime kullanırsanız Google bu durumu virüs olarak algılar ve içeriğinizi kullanıcılara göstermez. Bu nedenle anahtar kelime sayınızın orantılı olması gerekiyor.

Anahtar kelimeleriniz toplam metinde en az yüzde 1, en fazla da yüzde 2,5 civarında olmalıdır. Diyelim ki 1000 kelimelik bir makale yazıyorsunuz, ana anahtar kelimenizi 10-25 adet kullanmalısınız.

Makalenizin ilk cümlesinde ana anahtar kelimeniz mutlaka bulunmalı ve giriş paragrafınız 100 kelimeyi geçmemelidir.

İçerik Başlığı

Makalenizin ana başlığı konunuz ile mutlaka ilgili olmalı ve anahtar kelimenizi başlıkta kullanmalısınız. Başlığınız en az 3 kelime ve okuyucunun ilgisini çekecek nitelikte olmalıdır. Ayrıca H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiket başlıklarınız anahtar kelimenizi içermeli ve doğru sıra ile kullanılmalıdır.

seo uyumlu makale

İçerik Kelime Sayısı

İçerikleriniz en az 300-500 kelime arasında olmalıdır ancak okuyucular detaylı yazılan 1000-2000 kelime arası makaleleri de ilgiyle okumaktadır. Ayrıca Google da uzun yazılan makaleleri pozitif algılar.

Görseller

Paragrafların arasına konu ile direkt ilgili olan bilgilendirici fotoğraf ya da videolar kullanmalısınız. Hem içeriğinizi zengileştirirsiniz hem de kullanıcıların ilgisi artar. Görsellerinizin alt etiketlerini anahtar kelimeleriniz ile düzenlemelisiniz.

Site İçi Link

İç linkleme (internal linking) yazıların okunma oranını artıran bir uygulamadır. Metinlerinizde kullanıcıları farklı sayfalara yönlendiren iç linklemeyi mutlaka kullanmalısınız.

URL Yapısı

URL yapınız başlık, anahtar kelime ve içeriğinizle ilgili ve yalın bir şekilde oluşturulmalıdır.

SEO Uyumlu Makale Neden Önemli?

  • Yazdığınız makalelerin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını sağlar.
  • İçerikleriniz SEO kurallarına uygun yazılmaya devam ederse Google’ın içeriklerinize verdiği önem artar.
  • Kullanıcıların sitenizde kalma süresi ve yeniden ziyaret etme oranı artar.
  • Beğenilen içerikleriniz kullanıcılar tarafından sosyal medya platformlarında ve diğer mecralarda paylaşılır. Bu sayede daha fazla kullanıcıya erişirsiniz.

SEO uyumlu makale nasıl yazılır diye aklınızda soru işaretleri varsa, bu içeriğimizin size faydalı olacağını düşünüyoruz. Yazdığınız makalelerde bahsettiğimiz kurallara uyduğunuz takdirde makaleleriniz ile bir adım öne çıkacağınıza emin olabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO'ya Etkisi

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

SEO Uyumlu Makale Ne Demektir?

Web siteleriniz adına ürettiğiniz içeriklerin arama motoru kriterlerine göre dizayn edilmesine SEO uyumlu makale oluşturulması denilmektedir.

SEO Uyumlu İçerik Neden Uyumludur?

İçeriklerin SEO uyumlu bir şekilde oluşturulması daha çok hit almanıza ve daha kişi tarafından beğenilmesine olanak sağlar, daha iyi sıralamalar kazandırır.

SEO Uyumlu İçerik Kriterleri Nelerdir?

SEO uyumlu makalelerde anahtar kelime kullanımına, metin ve kod oranına, kullanıcıya bilgi vermesine ve meta ayarlarına dikkat edilmelidir.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir