Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO, bir diğer adıyla “on page SEO”, web sitesi içerisindeki unsurları arama motorlarının sıralama kriterlerine göre iyileştirmek için yapılan işlemlerdir. Site içi SEO, web sitenizin arama motorlarına uyumlu olmasını, kullanıcıların arama yaptıkları zaman sizi kolayca bulmalarını ve organik şekilde trafiğinizi artırmanızı sağlar.

Site içi SEO yapabilmeniz için bazı ayrıntıları iyi bilmeli ve size yardımcı olan araçları çok iyi kullanmanız gerekmektedir. Bu yazımızda da hem site içi SEO’yu nasıl yapacağınızın detaylarını hem de size yardımcı olacak araçların neler olduğunu anlatacağız.

Site içi SEO yaparken sitenizde incelemeniz gereken öğeler şunlardır;

  • Site hızı
  • Meta açıklamaları
  • URL yapısı
  • Metinler
  • İçerikler
  • İç bağlantılar
  • Görseller

Site Hızını Düşüren Öğeleri İyileştirin veya Kaldırın

SEO çalışmaları daha önceden arama motoru odaklı yapılırken artık günümüzde kullanıcı odaklı yapılmaktadır. Web sitenizin açılış hızı yavaş ise kullanıcılara konforlu bir deneyim sunamazsınız. Arama motorları da bu durumu göz önünde bulunduruyor çünkü sizin sitenizin sorunlu olduğunu düşünüyor. Site hızı yavaş olan web siteleri de arama sonuçlarında düşük performans gösteriyor.

Web sitenizin hızını SEO araçları ile ölçebilir, SEO araçlarının tespit ettiği sorunları çözmek adına çalışmalar yapabilirsiniz. Sitenizin hızını kontrol edebileceğiniz araçlar: Google PageSpeed, Pingdom, Google Mobil Speed Test, GTMetrix.

Sayfa Başlıklarını Düzenleyin

Sayfa başlıklarınızın ilgili anahtar kelimeler ile oluşturulması gerekiyor. Arama motoru botları sizin sayfalarınızı ilgili indeks sayfalar içerisine alabilmek için başlıklarınıza bakıyor.

Her sayfanızda bir adet H1 etiketli başlık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. H1 etiketi sizin sayfanızın ana başlığını göstermektedir. Eğer bu kontrolleri yapmaz ve sorunları iyileştirmezseniz indeksleme ile ilgili sorun yaşamanız kaçınılmazdır.

Sayfalarda yer alan makalelerin ara başlıkları H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiketleri ile oluşturulmalı ve doğru sıra ile kullanılmalıdır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Meta Açıklamalarınızı Uygun Şekilde Oluşturun

Sayfa içeriklerinizin arama motorları tarafından doğru anlaşılması çok önemli. Bu nedenle meta açıklamalarınızı sizin oluşturmanız gerekmektedir. Meta açıklamalarınızı yazarken sayfa içeriğini net bir şekilde anlatan, ilgili anahtar kelimelerin olduğu cümleler kurmalısınız.

site içi seo

URL Yapınızı Anlamlı Kelimelerle Düzenleyin

Sitenizin URL yapısı hem kullanıcılar için hem de arama motorları için oldukça önemli. Sitenizde yer alan linkler o sayfa ile ilgili olmalı, anahtar kelimeler içermeli ve karmaşık olmamalıdır. Linklerinizi otomatik oluşturmak yerine arama motorlarına uyumlu şekilde oluşturmalısınız. URL’nizin anlaşılır ve sade olması indeksleme konusunda size fayda sağlayacaktır.

Örneğin şu link: https://siteadi.com/urunler/cantalar/kadin-kirmizi-iki-sapli-baguette-canta/

Anahtar Kelimeleri Doğru Yerde Doğru Sayıda Kullanın

İçeriklerinizde çok fazla sayıda anahtar kelime kullanmanız spam olacak algılanır. Bu nedenle içeriklerinizi gözden geçirip anahtar kelime kullanım sayılarını kontrol etmelisiniz.

İç Bağlantılar Oluşturun

Site içerisinde iç bağlantılar oluşturarak kullanıcıları diğer sayfalarınıza yönlendirebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların sitede kalma süresi de artacaktır. Ayrıca kullanıcılara konforlu bir deneyim sunmanız arama motorları tarafından da olumlu algılanacaktır.

Görsel Optimizasyonu Yapın

Arama motoru görsel sonuçlardan da web sitenize trafik sağlayabiliyorsunuz. Bu nedenle sitenizde kullandığınız görselleri de SEO’ya uygun şekilde düzenlemeniz gerekmektedir. Görsellerin URL’si ve dosya isimleri anahtar kelimelerinizi içermeli. Ayrıca görsellerin dosya boyutları çok yüksek ise bu durum site hızınızı yavaşlatıyor olabilir. Gerekirse büyük boyuttaki görselleri kaldırın ya da optimize edin.

Sitenizi Güncellemeyi İhmal Etmeyin

Sitenizi belli periyodlar ile güncellemeye özen gösterin. Güncel olmayan web siteleri Google tarafından algılanır ve arama sonuçlarındaki sıralamanız geriler. E-ticaret siteleri sürekli ürün ya da hizmet girişi yapamayacağı için içerik çalışmaları ile siteleri güncel tutabilirler.

Site içi SEO çalışmalarını ilk defa yapacaksanız uzun bir zaman harcayabilirsiniz ancak sonrasında sizi mutlu edecek gelişmeler yaşarsınız. Web siteniz çok daha iyi bir konuma gelir, arama sonuçlarında sıralaması yükselir, kullanıcı trafiği artar. Bu nedenle site içi SEO çalışmalarınızı aksatmamalısınız. 

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

Site İçi SEO Nedir?

Site içi SEO, web sitenizin iç bölümlerinde yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO'ya Etkisi

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO çalışmaları; görsel optimizasyon, içerik düzenlemesi, meta kontrolleri gibi faktörler ile yapılmaktadır.

İç SEO Neden Önemlidir?

Site içi çalışmalar optimizasyon açısından çok önemlidir. Site içi optimizasyonun iyi yapılması daha iyi sonuçlar anlamına gelecektir.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir