Güncelleme Sonrasında Instagram Kullanımı için Yeni İpuçları

Güncelleme Sonrasında Instagram Kullanımı için Yeni İpuçları

Instagram artık çok sık olarak güncelleme almaya başladı. Her ne kadar son günlerde Facebook’un veri ihlali nedeniyle zor günler yaşadığını görsek de Facebook çatısı altında çalıştığını bildiğimiz Instagram için bu durumun pek etki yaratmadığını görüyoruz. Öyle ki fotoğraf paylaşım platformunun güncellemeleri durmaksızın devam ediyor.

Tüm bunlarla beraber son yayınlanan güncellemelerde ise bazı şekilde değişiklikleri yaşanmaya başladı. Yayınlanan güncellemelerde Instagram kullanımını değiştirecek ve takipçi kazanma konusunda değişik yöntemler sunacak olan, yeni özellikler kullanıma girdi. Şimdi güncellemeler sonrasında sosyal medya uygulamasının nasıl değiştiğine ve kullanıcıların bu duruma nasıl adapte olacağına bakalım. Takipçi kazanma konusunda yeni değişiklikleri iyi anlamak oldukça önemli.

Instagram Biyografi Bölümü Değişiklikleri

Bir önceki parti güncellemede, Instagram etiketleri takip etme özelliğini kullanıma sunmuştu. Etiket takip sistemi kullanıma girdiğinde de bilgilendirmeler yapmıştık ve bu sistemin takipçi kazanma konusunda etkisini dile getirmiştik. Son güncelleme sonrasında ise Instagram biyografi bölümüne etiket ve profil bağlantıları eklemenin mümkün olacağı açıklandı.

Bu sistemle beraber kullanıcılar hakkında bölümü olarak bilinen biyografi bölümüne, etiketleri bir bağlantı olarak ekleyebilecek. Ayrıca başka profilleri de “@” işareti ile ekleyip, doğrudan profilinizden yönlendirme verebileceksiniz. Söz konusu güncellemenin takipçi kazanma konusunda etkisinin ise çok yüksek olacağını belirtelim. Bu kısımda önerimiz, güncellemeyi alır almak hakkında bölümünü güncellemeniz.

Instagram Biyografi

Profilinizle alakalı olan etiketlerden (3 adeti açmamak şartıyla) kullanmanız ve bağlantıları eklemeniz büyük ayrıcalık sunacaktır. Özellikle takipçi kazanma konusunda etiket trafiğinin etkisi tartışılmaz ve hakkında bölümünde etiketleri kullanmanız oldukça olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bir diğer husus ise başka profillere bağlantı vermek. Arkadaşlarınızın hesaplarını da bu şekilde hakkında bölümüne ekleyip, iki hesap arasında bir trafik sağlayabilirsiniz.

Not: Başak bir profilinin bağlantısını hesabınıza eklemeniz için karşı tarafa bildirim gönderiliyor. Karşı taraf buna izin verirse, ancak o zaman bağlantı hakkında bölümünüzde görüntüleniyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Portre Modundan Mutlaka Yararlanın

Instagram son güncellemelerinden sonra Portre modu adı verilen Focus özelliği kullanıma girdi. Henüz herkes için kullanılmayan özellik, merkez fotoğrafı netleştirirken diğer detayları bulanıklaştırıyor. Özellikle selfie çekimlerinde yeni mod zirve yaptı.

Instagram

Şu an için etiketlerde de oldukça popüler olan bu modu kullanarak paylaşımlar yapıp, etiketlere de yer vermeniz yine popülariteyi yakalamanıza ve hesabınıza daha fazla kullanıcının gelmesine olanak sağlayacaktır. Fakat güncelleme herkes için gelmiş değil.

Yeni Akışa Ayak Uydurun

Belki başlığı yanlış verdik, akış tam olarak yenilenmiyor ancak burada da önemli değişiklikler kullanıcıları bekliyor. Yenile butonu ile paylaşımların yenilenmesinin kullanıcılara bırakılması ve paylaşımlar için ilgili etiket kullanımının daha önemli hale gelecek olması, Instagram kullanımı için akışta bazı değişikliklerin geleceğini gösteriyor.

Instagram

Güncelleme sonrasında özellikler paylaşımlarınıza güncel etiketler eklemeye özen gösterin. Güncelleme sonrasında başlıca gönderiler kısmında gösterilen paylaşımlar genelde en güncel etiketlerden seçilecek. Popülerliği takip etmek takipçi kazanma konusunda daha da önemli hale gelecek.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
1 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Evet Instagram sık güncelleme almaya başladı ınstagramtakipcisatınal sitenizde de bu paylaşımları takip edebiliyoruz. Nisan ayında ne gibi yenilikler gelecek merak ediyoruz bakalım göreceğiz