SSL Nedir? SSL Sertifakası Nasıl Alınır?

SSL Nedir? SSL Sertifakası Nasıl Alınır?

SSL Sertifikası, uzun adıyla ‘’Secure Sockets Layer‘’ Türkçe’ye Güvenli Giriş Katmanı olarak çevrilmiştir. Sunucu ile istemci arasındaki veri trafiğini şifreleyen SSL, işlemlerinizin daha güvenli olmasını sağlamaktadır.

SSL Sertifikası Nasıl Satın Alınır?

Hosting firmalarından satın alabileceğiniz SSL Sertifikası’nın 4 farklı türü bulunuyor:

  • Standart
  • Premium
  • Wildcard
  • Ev SSL

SSL Sertifikası’nı satın almadan önce sizin için hangi sertifika türünün gerekli olduğunu iyi araştırmalı ve hosting firmanız ile bu konuyu görüşmelisiniz.

SSL Sertifikanızı aldıktan sonra SSL kurulumunu da gerçekleştirmeniz gerekiyor. SSL kurulumunda çoğu zaman sertifikanızı aldığınız hosting firmaları yardımcı oluyor. Ancak siz kendiniz kurmak istiyorsanız, bu yazımızda SSL Sertifikası nasıl kurulur anlatacağız.

SSL Sertifikası Kurulumu için Neler Gerekiyor?

  • SSL kullanılacak websitesine Dedicated IP tahsis edilmelidir. SSL sertifikanızı kurmadan birkaç gün önce Dedicated IP adresinizi almanız işlemlerinizi de hızlandıracaktır. Sunucunuz SNI teknolojisini destekleyen bir sunucu ise Shared IP adresiyle de SSL kurulumu yapabilirsiniz.
  • Sertifika İmzalama Talebi (CSR kodu) ve Özel Anahtar’ın (Private Key) oluşturulması gerekiyor. CSR kodu SSL sertifikası oluşturma işlemi sırasında istenmektedir. Özel anahtar kodunuz size özel olduğu için başka bir kişi ile paylaşmamalısınız. Özel anahtarınızı mutlaka güvenli bir yere kaydedin ve kaybetmeyin.

SSL Sertifikası Nasıl Kurulur?

SSL sertifika kurulumu, kullanılan sunucu türüne ve kontrol paneline göre farklılıklar gösterebilir ancak genel olarak kurulum aşamaları birbirine benzer şekildedir. Aşağıdaki aşamalar SSL Sertifika kurulumu için size yol gösterecektir.

  • SSL sertifikasını satın aldıktan sonra kurulum aşamasına geçiyorsunuz. Bunun için öncelikle Sertifika Oluşturma Sihirbazını kullanarak alan adı, CSR kodu gibi istenen bilgileri dolduruyorsunuz ve sertifika oluşturma isteği gönderiyorsunuz.
  • SSL Sertifika türünüz Alan Adı Doğrulama (DV) türündeyse, alan adı sahipliğinizi doğruladığınız anda sertifikanız hemen teslim ediliyor.
  • Sertifikanız, Genişletilmiş Doğrulama (EV) ya da Firma Doğrulama (OV) türündeyse, yetkili tarafından belgelerinizin onaylanması gerekiyor.
  • Doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra SSL sertifikanızın sunucuya kurulması gerekiyor.
  • Sunucu kontrol panelinize girip SSL ile ilgili bölümü buluyorsunuz. Her panelde değişik şekilde olacaktır. SSL/TLS, SSL Certificates, Certificates vb menülerde görebilirsiniz.
  • Menüde, satın aldığınız Sertifika’nız, kurulumdan önce oluşturduğunuz Özel Anahtar kodunuz ve CA Sertifikanızı girmeniz gerekiyor. CA sertifikası tüm SSL Sertifikası türleri için gerekli değil. Sertifikanızı satın aldığınız firma tarafından size gönderildiyse bu alana CA sertifikasını da girmeniz lazım.
  • Sertifikayı ekledikten sonra, alan adı ayarlarına gelip sertifikanızı seçiyorsunuz ve aktif hale getiriyorsunuz.
ssl nedir

Kullandığınız sunucu ve kontrol paneline göre bu adımlar biraz farklılık gösterebilir ancak genel hatları ile SSL Sertifikası’nı kurmak için bu işlemler yapılıyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

SSL Sertifikanızın olması kullanıcılarınız ve müşterileriniz için de oldukça önemlidir. Son dönemlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle de internetten alışveriş yapan kişiler SSL sertifikasını önemsiyor. Web sitenizin sertifika sahibi olması müşterilerinize de güven verecektir.

SSL Sertifikası nasıl alınır ve kurulum işlemleri nasıl gerçekleştirilir genel hatları ile bu yazımızda anlattık. Sertifikanız yoksa hosting firmalarını araştırıp bu konuda fiyat ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikaları web sitesinin güvenli bir altyapıya sahip olduğunu belirten ve https uzantısını sağlayan sertifikalardır.

SSL Sertifikası SEO İçin Öneli mi?

SSL sertifikaları algoritmalar tarafından önem verilen sertifikalardır. SEO açısından çok önemlidir.

SSL Nasıl Alınır?

SSL sertifikaları için hizmet vermekte olan özel sistemler tercih edilmelidir. Güvenilir hizmet panelleri ile bu problem çözülebilir.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir