TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Her gün milyonlarca kişinin kullandığı TikTok uygulamasında dilerseniz hesabınızı gizleyebiliyorsunuz. Takipçiniz olmayan kişilerin sizin paylaşımlarınızı göremediği “Özel Hesap” nedir, TikTok hesap gizleme nasıl yapılır? Bu yazımızda anlatacağız. TikTok paylaşımlarınızı herkesin görmesini istemiyorsanız eğer, vereceğimiz bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Popüler sosyal medya platformları arasında yerini sağlamlaştıran TikTok, şu anda dünya genelinde kullanıcı sayısını en hızlı artıran platform konumundadır. Ülkemizde de ünlülerden fenomenlere kadar milyonlarca kişi TikTok kullanıyor. Özellikle gençlerin daha fazla ilgi gösterdiği TikTok, kendi fenomenlerini de yaratıyor. Yeni kullanıcılarının sayısı sürekli artan TikTok’un gizlilik ayarlarını ise çoğu kişi bilmiyor. Biz de bu yazımızda hem TikTok hesap gizleme nasıl yapılır hem de TikTok gizli hesap neden tercih edilmeli gibi konulardan bahsedeceğiz.

TikTok “Özel Hesap” Nedir?

TikTok özel hesap, takipçiniz olmayan kişilerin sizin videolarınızı göremediği hesaptır. TikTok fenomenlerinin birçoğu özel hesabı tercih etmese de zaman zaman yorumlardan rahatsız olup özel hesap kullanabiliyorlar. Aynı zamanda ürettiğiniz içerikleri herkesin görüyor olması taklitlerin de ortaya çıkmasına neden oluyor. İçeriklerin çalınması ya da rahatsız edici yorumların yapılmasının önüne geçmek için de birçok kullanıcı TikTok özel hesap kullanıyor.

Sosyal medya uygulamalarında hesap oluşturmak için genellikle 13 yaş sınırı oluyor ancak 13 yaş altındaki çocuklar da bu platformlardaki içerikleri izleyebiliyor. Her ne kadar istenmeyen ve önlenmesi gereken bir durum olsa da ne yazık ki çocuklar da bu platformlarda yer alıyor. Sizin de çocuğunuz TikTok kullanıyorsa onu korumak için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemlerin başında da TikTok hesabını gizlemek gelmeli. Biz sizlere TikTok hesap gizleme nasıl yapılır adım adım anlatacağız, siz de çocuğunuzun hesabından bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

tiktok hesap gizleme

TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok’u aktif kullanıp sürekli içerik üretiyorsanız eğer hesabınızı gizlemek içerik etkileşiminizi düşürecektir. Ancak TikTok’un özelliklerini kullanarak diğer sosyal medya platformlarına içerik hazırlıyorsanız hesabınızı gizlemeniz sizin için faydalı olacaktır. TikTok’un efektleri, video düzenleme için sunduğu özellikler diğer uygulamalarda bulunmuyor. Bu özellikleri kullanarak hikaye ya da video içerikleri üretebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

TikTok hesap gizleme için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • TikTok uygulamasını açın ve sağ altta yer alan “Ben” butonuna dokunun.
  • Açılan ekranda sağ üstte bulunan üç noktaya dokunarak “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne gidin.
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden Gizlilik’i seçin.
  • En üstte “Özel Hesap” yazıyor. Karşısındaki yuvarlak simgeye dokunarak özel hesabınızı aktif edebilirsiniz.

Son adımla beraber TikTok hesabınızı gizlemiş oldunuz. Artık sadece onayladığınız kullanıcılar sizi takip edecek ve videolarınızı görüntüleyebilecek. Hesabınızı açmak istediğinizde yine aynı adımları izleyebilirsiniz.

TikTok’un Gizlilik bölümünde güvenliğinizi koruyacağınız başka seçenekler de yer alıyor. Örneğin; videolarınızın indirilmesini kapatabilirsiniz, videolarınıza ekleme yapacak kişileri seçebilirsiniz, içeriklerinize kimlerin yorum yapacağını ve kimlerin sizinle düet yapabileceğini belirleyebilirsiniz. TikTok’u rahatsızlık yaşamadan güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için farklı birçok güvenlik ve gizlilik ayarı sunuluyor.

TikTok hesap gizleme nasıl yapılır, bu yazımızda detaylı bir şekilde aktardık. Sosyal medya eğlenceli ve cezbedici olsa da kendimizin ve yakınlarımızın güvenliğini sağlamalıyız. Herkese açık hesap kullanırken rahatsız olduğunuzu düşünüyorsanız TikTok özel hesaba dönüştürmenizi tavsiye ederiz.

TikTok Hesabımı Gizleyebilir miyim?

Evet, TikTok hesabınızı gizlilik ayarlarını değiştirerek gizleyebilirsiniz. Sadece sizin izin verdiğiniz kişiler içeriklerinizi görüntüleyip yorum yapabilir.

TikTok’ta Bir Başka Hesabı Engelleyebilir miyim?

TikTok’ta sizi yorumlarıyla ya da mesajlarıyla rahatsız eden bir hesabı engelleyebilirsiniz veya TikTok yönetimine şikâyet edebilirsiniz.

TikTok Videolarımın İndirilmesini İstemiyorum, Ne Yapmalıyım?

TikTok videolarınızın indirilmesine izin verirseniz kullanıcılar videolarınızı indirebiliyor. Gizlilik bölümünden bu izni kaldırabilirsiniz. Ancak diğer uygulama ya da yöntemleri kullanarak da videolarınızın indirilebileceğini unutmayın.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir