Twitch Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Twitch Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Sevilerek kullanılan canlı yayın platformlarından biri olan Twitch gerek yayın açanlar gerekse yayını izleyen kullanıcılar için ideal bir platformdur. Her geçen gün kullanıcı sayısı artan bu platform özellikle oyun yayınları yapan ve yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Uygulamaya üye olurken belirtilen kullanıcı adının değiştirilmesi mümkündür. Peki twitch kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır?

60 günde bir kullanıcı adı değişikliğine izin veren platform yayıncılar ve izleyiciler için farklı şekillerde kullanıcı adı değişikliğini sunmaktadır. 10 yıla yakın bir süredir hizmet veren bu platformda kişiler kendi istekleri doğrultusunda yayın açabilmektedir. Masaüstünden kolaylıkla kullanıcı adı değişimi yapılmaktadır. Mobil uygulama üzerinden kullanıcı adı değişikliğine izin verilmemektedir. Fakat isteğe göre akıllı telefonun tarayıcı bölümünden Twirch’ e girilerek isim değişikliği yapılabilir.

Twitch Kullanıcı Adı Değişikliği Adımları

Sosyal platformların tümünde karşılaşılan nick yani kullanıcı adı değiştirmenin birbirinden farklı sebepleri mevcuttur. Kimi zaman önemsemeden seçilen kullanıcı isimleri ilerleyen süreç içerisin de sıkıntı yaratabilmektedir. Bu tarz durumlar ile karşılaşılması halinde ilk yapılmak istenen şey kullanıcı adı değişikliğidir. Uygulama çıktıktan sonra gelen güncelleme ile birlikte kullanıcı adı değişikliği mümkün kılınmıştır. Sık sık kullanıcı adı değiştirilmesinin önüne geçebilmek amacıyla belirli bir aralık ile kullanıcı adı değişimi yapılmaktadır.

Akıllı telefon veya bilgisayar üzerinden kullanıcı adı değişikliği yapılabilmektedir. Fakat mobil uygulama üzerinden direkt olarak kullanıcı adı değişikliği yapılmasına izin verilmemektedir. Bunun yerine akıllı telefon üzerinden tarayıcıya girilmeli ve Twitch açılmalıdır. Ardından giriş yapılmalı ve kullanıcı adı değiştirilmelidir. Mobil uygulamalarda neden herhangi bir kullanıcı adı değişikliğine izin verilmediği net olarak bilinmemektedir. Uygulama üzerinden değişime izin verilmemesine karşın tarayıcı üzerinden giriş yapılarak kullanıcı adı değiştirilmektedir. Kullanıcı adının doğru olarak seçilmemesi halinde en az 2 ay beklenmesi gereklidir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitch Kullanıcı Adı Değiştirme

2 ay aralıklar ile Twitch kullanıcı adının değiştirilmesi mümkün kılınmıştır. 60 gün içerisinde yalnızca bir kez kullanıcı adı değişikliğine izin verilmektedir. Gerek güvenlik gerekse kullanıcılar için uygulanan bu yöntem ile kullanıcılar kolayca isim değişikliği yapabilmektedir. Dünyada birçok ülkede sevilerek kullanılan canlı yayın platformuna üye olan herkes isim değişikliği yapabilmektedir. Kullanıcı adı değiştirmek için gerekli adımların yerine getirilmesi yeterli olacaktır.

  • Twitch hesabına giriş yapılmalıdır.
  • Hesaba girişi yapılması ardından ayarlar bölümüne girilmelidir.
  • Ayarlar bölümünde yer alan profil kısmı seçilmelidir.
  • Açılan sayfada mail adresi ve kullanıcı adı bölümüne yeni kullanıcı ismi yazılmalıdır.
  • Kullanıcı adı seçildikten sonra onaylanmalıdır.
  • Güncelle butonuna tıklanması işlemin onaylandığı anlamına gelmektedir.
  • Onay sonrasında kullanıcı adı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
twitch kullanıcı adı değiştirme

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur hesabın doğrulanmış olmasıdır. Mail adresi ile doğrulama yapılamaması halinde kullanıcı adı değişikliği onaylanmamaktadır. Bunun haricinde hesabın aktif olarak kullanılması ve iki ay içerisinde herhangi bir değişiklik yapılmaması gereklidir.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Youtube Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir