Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter, Facebook kadar kişisel bir uygulama olmayabilir, ancak herkesin kendi profilinize erişmesine izin vermemek için genellikle iyi nedenler vardır. Elbette Twitter’daki bazı profillerin Twitter hesap gizleme işlemi yaptığını fark ettiniz ve bu kişinin özet akışını göremiyorsunuz. Genel olarak, bu durum için bazı nedenler vardır ve her biri kişiseldir. Bu yazımızda sizlere Twitter hesabınızın nasıl gizleyeceğinizi anlatacağız.

Twitter hesabınıza varsayılan olarak herkes erişebilir. Bu, herhangi bir Twitter kullanıcısının sayfanızı görüntüleyip abone olabileceği anlamına gelir. Profilinizi kişilere kapatırsanız, yalnızca sizin onayladığınız kullanıcılar yayınlarınızı görebilir ve yayınlarınıza abone olabilir. Bu, kişisel hayatınızı işverenlerden veya yabancılardan uzak tutmanıza ve yayınlarınızı kimlerin görebileceğini kontrol etmenize izin veren gerçekten iyi bir fırsattır.

Twitter Hesap Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Ünlüler ve işletmeler, projelerini ve ürünlerini tanıtmak için Twitter hesaplarını kullanırken, ortalama bir kullanıcı için, sosyal medya platformu Twitter genellikle önemsediğimiz haberleri ve günlük yaşamlarımızın ayrıntılarını paylaşmakla ilgilidir.

Birçok kişi yayınladıkları mesajları kimin gördüğünü umursamıyor olsa da, bazıları düşüncelerini ve rastgele gözlemlerini gizli tutmayı tercih eder. Neyse ki, Twitter hesabınızı gizli yapmak, oldukça basit bir işlemdir.

Özel bir Twitter hesabı, yayınladığınız her şeyin yalnızca takipçileriniz tarafından görülebileceği anlamına gelir; yani bu işlemlerin tümünü manuel olarak onaylamanız gerekir.  Bu ayrıca sizi takip etmeyen veya profilinizi görüntüleme iznine sahip olmayanların, tweetlerinizi göremeyeceği anlamına gelir.

Yalnızca seçili kişilerin tweetlerinizi görüntülemesine izin vermek istiyorsanız Twitter profilinizi gizli olarak ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Twitter’da oturum açın.
  • Sağ üstte profil resminizi görebilirsiniz. Üzerine tıklayın ve menüden “Ayarlar” ı seçin.
  • “Güvenlik ve veri koruma” kategorisini ve “Tweet güvenliği” öğesini seçin.
  • “Tweetlerimi koru” seçeneğini etkinleştirin ve değişikliği kaydedin.
twitter hesap gizleme

Şu andan itibaren, tüm tweet’leriniz yalnızca sizi takip eden kişiler tarafından görülebilir. Artık Twitter hesap gizleme işlemi adımlarını biliyorsunuz. Ancak, Twitter’ın öncelikle bilgi iletişim ve iletimi için bir sosyal medya platformu olduğunu unutmayın. Bir Twitter hesabınız varsa ve çok sayıda okuyucu almak istiyorsanız, profilinizi asla kapatmamalısınız. Neden?  Çünkü bazı kullanıcılar artık sizi takip edemezken, hesabınızı ziyaret edemeyecek, ne hakkında yazdıklarınızı göremeyecek ve kişisel bilgilerden haberdar olmayacaklardır. Bu nedenle Twitter hesap gizlemi işlemi yapmadan önce bunları bilmenizi ve ona göre bir karar vermenizi tavsiye ederiz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

Twitter ile ilgili tüm güncellemeler ve gelişmeler bu blogda sizlerle.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir