Twitter Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Twitter Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

İnsanlar yaşadıkları özel veya herhangi bir anlarını paylaşırken, herhangi bir haber hakkında duyuru yaparken ya da herhangi bir kampanya hakkında açıklama, duyuru yapılacağı zaman Twitter uygulamasını aktif bir şekilde kullanmayı tercih etmektedirler. Twitter uygulaması bu tarz paylaşımlar için çok kullanışlı bir uygulamadır. Özellikle güncel olarak kullanımına önem verilen Twitter kullanıcıları yaşanılan anlarını Twitter aracılığıyla paylaşmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Sosyal medyanın önde gelen programlarından birisi olan Twitter kendisini sürekli güncellemektedir. Farklı farklı yenilikler ile karşımıza çıkmaktadır. Çünkü diğer sosyal medya programlarıyla birlikte aralarında bir rekabet vardır ve bu rekabetin devam edebilmesi için Twitter da diğer sosyal medya uygulamaları gibi gereken gelişimleri göstermelidir. Twitter insanların kullanımını kolaylaştıran yazılımlar geliştirmektedir. Bu gelişmelerle birlikte Twitter’ın dünya üzerindeki popülerliği artış göstermektedir. Twitter’ın popülerliğinin artmasıyla birlikte kullanıcı sayısında da artış gözükmektedir. Ayrıca yeni gelen twitter konum ekleme özelliği ile insanlar konum paylaşabilmeye başladı.

twitter konum ekle

Twitter az bir zaman içerisinde sosyal medya kullanıcıların devamlı olarak kullandıkları bir uygulama haline gelmiştir. Twitter kullanıcılarının attığı Tweet’lerde konum bildirme özelliği Twitter tarafından kullanıcılarına getirilen yeniliklerden birisidir. Twitter konum ekleme özelliği Twitter kullanıcıları tarafından sürekli olarak kullanılmaya başlanmıştır. Fakat Twitter kullanıcıları paylaştığı Tweet’lerinde bu konum bildirme, yer bildirme özelliğinin nasıl kullanıldığı hakkındaki bilgileri eksiktir. Twitter konum ekleme özelliğinin nasıl açılacağını merak eden Twitter kullanıcılarına Twitter konum ekleme yöntemlerini anlatacağız.

Twitter Konum Ekleme Yöntemleri

Twitter konum ekleme nasıl yapılır sorusunun cevabını arayan Twitter kullanıcıları için Twitter konum ekleme ayarlamalarını yaparken aşama aşama olacak şekilde şu yolları izleyebilirsiniz:

1) Öncelikle yapmamız gereken Twitter’a girecek olacağımız cihazımızdan yeni bir internet tarayıcısı açarak ilk adımı gerçekleştiriyoruz. Açacak olduğumuz internet tarayıcısının hangi tarayıcı olduğunun önemi yoktur.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

2) Açtığımız yeni sayfa içerisinde Twitter’ın sitesine giriş yapıyoruz.

3) Twitter sayfasına geldiğimiz zaman burada kişisel Twitter bilgilerimizi giriyoruz. Twitter hesab adımız ve şifremiz ile birlikte Twitter’a girişimizi gerçekleştiriyoruz.

4) Twitter konum ekleme aşamalarında devam ediyoruz. Giriş yaptığımız Twitter hesabımızda kendi hesap sayfamıza geçiyoruz.

5) Şimdi bu sayfamızdan Tweet atmak için Tweet atma kısmına bahsedeceğimiz şeyi yazıyoruz. Tweet’imizi yazdıktan sonra buranın altında görünen bazı işaretlerden birisi olan konum, yer seçeneğini seçiyoruz.

6) Konumumuzun neresi olduğunu keşfetmemiz için, cihazın konum ayarlarından faydalanarak burada bu bilgiyi yazabileceğimiz bir bölüm karşımıza gelecek.

7) Karşımıza gelen bu bölüme yazdığımız konum bilgisinin ardından Tweet’imizi paylaşabiliriz. Bu paylaştığımız Tweet’imiz konumumuz hakkında gereken bilgileri de içerisinde barındırmıştır.

8) Paylaştığımız bu Tweet’in içeriğine bakıldığında konum bilgilerine ulaşılabilmektedir. Tweet’i paylaştığımız yer neresi olduğu hakkında bilgi sahibi olunulabilir. Aynı şekilde attığınız Tweet’in konumu belli olduğundan aynı yer içerisinde Tweet atan diğer Twitter kullanıcılarını da görebilmemiz mümkündür. Twitter konum  yöntemi bakıldığı zaman bu kadar basit bir yöntemdir. Gayet kolay bir şekilde Twitter konum ekleme ayarlamanızı gerçekleştirebilir, paylaştığınız Tweet’i nerede paylaştığınız hakkında bilgi verebilirsiniz.

Twitter Konum

Aynı şekilde bir diğer detay ise, paylaştığınız bu Tweet’leri herkes görebilmektedir fakat siz attığınız Tweet içerisinde eklemiş olduğunuz bu konum bilgilerini diğer Twitter kullanıcıları tarafından gözükebilir hale getirip diğer Twitter kullanıcılarının sizin paylaştığınız Tweet’lerdeki konumlarınızı görmelerini sağlayabilirsiniz.

Twitter konum ekleme özelliğinin kullanılabilmesi için Twitter kullanıcılarının bu özelliği ayarlardan açık hale getirmeleri gerekmektedir. Twitter konum ekleme ayarlamalarının açılabileceği gibi aynı şekilde Twitter ayarlar bölümünden yapılacak ayarlamalar ile birlikte bu konum bilgisi kapalı hale de getirilebilmektedir.

Twitter konum ekleme nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter takipçi satın alma ve Twitter beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

Twitter konum ekleme nasıl yapılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Twitter Konum Açma ve Kapatma İşlemi

Kullanıcıların 280 karakter ile tweet attığı bir platform olan Twitter’da çeşitli özellikler bulunmakta ve bireyler ayarlar bölümünden düzenleme yapabilmektedir. Twitter uygulamasına giriş yapıldığında Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik ve Güvenlik başlığında Tweet Gizliliği, Tweet Konumu seçenekleri yer almaktadır. Kullanıcılar Twitter konum açma özelliğini tercih edebilmektedir.

Twitter uygulamasında konum ayarları düzenlenmektedir ve buna Twitter konum açma dâhildir. Sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter konum açma ve kapama işlemi yapılmakta, bununla birlikte ayarlar kısmından çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilmektedir. Tweetlere konum bilgisi eklemek için Tweet oluşturma kutusunda bulunan konum butonuna tıklanmalıdır. Ayrıca konum menüsünün en üstünde yer alan arama alanı kullanılarak belirli bir konumun aranması da mümkündür.

twitter konum açma

Twitter Konum Bilgisini Düzenleme

Konum bilgisini mobil cihazlardan gönderilen Tweetlerde dâhil olmak üzere önceki tweetlerden de kaldırmak için konum bilgisi ekli olan bir tweet silinebilir veya tüm tweetlerden konum bilgisi kaldırılabilir. Bunun için Twitter.com adresinde hesabınıza giriş yapın. Daha sonrasında Gizlilik ve Güvenlik ayarları sayfasına giderek gizlilik altında bulunan Tweet Konumu bölümünde Konum Bilgilerini Sil öğesine dokunun.

Twitter konum açma /kapama işlemi kullanıcılar tarafından yapılabilmektedir. Aynı zamanda Tweet Gizliliği seçeneği kullanıcılara sunulmaktadır. Bu seçeneğin tercih edilmesiyle birlikte Tweetler korumaya alınmaktadır.

Twitter Anket Özelliği

Twitter’da kullanıcılarla buluşturulan özelliklerden bir tanesi Twitter Anketi Oluşturma vardır. Tweet oluşturma kutusunda yer alan anket ekleme simgesine tıklanmakta, anket sorusu ana Tweet oluşturma kutusuna yazılmakta, anket seçenekleri de eklenerek süre belirlenmekte ve yayınlamak için Tweetle öğesine tıklanmaktadır. Twitter’da görülen bir ankette oy kullanmak içinde tercih edilen seçeneğe tıklamak yeterlidir. Bir ankete yalnızca bir kere oy verilebilmektedir. Ayrıca mevcut toplam oy sayısı ve anketin tamamlanması için kalan süre görüntülenmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Twitter konum açma ve kapatma nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter takipçi satın alma ve Twitter beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir