Twitter Otomatik Video Oynatma Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Twitter Otomatik Video Oynatma Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

Twitter’da paylaşılan videolar yapılacak ayarlamalara göre otomatik olarak başlatılabilir. Twitter otomatik video oynatma özelliği sayesinde kullanıcılar, ekranlarına gelen videoları başlatmak için bir şey yapmaz. Bu da bir anlamda önemli bir kolaylık demektir.

Otomatik Video Oynatma Hakkındatwitter otomatik video oynatma

Dünyanın en büyük sosyal mecralarından bir tanesi olan Twitter’ın ülkemizde milyonlarca kullanıcısı vardır. Bu kullanıcılar zaman zaman video paylaşımı yaparlar. Dolayısıyla da kullanıcıların hemen hepsi burada video ile karşılaşmıştır.

Twitter, sağlamış olduğu kolaylık ile videoların otomatik olarak başlamasını sağlar. Kullanıcılar, burada zaman geçirirken ana ekranlarına gelen videolar birkaç saniye içinde otomatik olarak başlar. Bu şekilde başlayan videoların sesi yoktur. Kullanıcılar ekrana dokunarak videoların sesini açabilir. Video bitmeden ekranın kaydırılması durumunda ise video otomatik olarak kapanmaktadır.

Twitter Otomatik Video Oynatma Özelliğinin Kontrolü Nereden Yapılır?

Twitter tarafından kullanıcılara sağlanan bu kolaylık, bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi internetle ilgilidir. Kotalı internet kullanıcıları, internetlerinin bu şekilde harcanmasını istemezler ve bu özelliği kapatmak isterler.

Otomatik video özelliğini kontrol etmek ve değiştirmek isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Twitter hesabına giriş yapıldıktan sonra profil resmine basılır ve buradan “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne giriş yapılır.
  • Burada çok farklı seçeneklerin olduğu görülecektir. Sayfanın ortasında “İçerik” bölümüne gelinir.
  • Video Tweetle kısmında yer alan tik kaldırıldığında otomatik oynatma özelliği kapatılır. Eğer kullanıcılar videoların otomatik olarak oynatılmasını istiyor ise buraya tik atmalıdır.

Bilinmesi Gereken Hususlar

Bu özellik ile ilgili ayarlamalar telefondaki uygulamadan da aynı şekilde yapılabilir. Twitter, uygulama ve bilgisayar ayarlarını ayrı ayrı saklar. Böylece uygulamadan giriş yapıldığında da aynı şekilde videolar kullanıcıların istediği gibi başlayacak ya da başlamayacaktır.

Twitter otomatik video oynatma açma ve kapatma nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter Türk takipçi satın alma ve Twitter Türk gerçek beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter otomatik video oynatma açma ve kapatma nasıl yapılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir