Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

Mavi kuş logosuyla 2006 yılından bu yana hayatımızda olan Twitter, popülerliğini hala sürdürüyor. Sosyal medya platformlarının tamamı belli bir zaman sonra aktif kullanıcılarını kaybederken Twitter’da durum tam tersi ilerliyor. Siyasetçilerden ünlülere, fenomenlerden haber sitelerine kadar birçok hesap aktif bir şekilde Twitter’da yer alıyor. Hem kullanıcı sayısı hem de aktif kullanım bu kadar yoğunken Twitter’dan para kazanmak mümkün mü diye aklımıza bir soru düşüyor. Twitter para kazanma mümkün; ama nasıl? Twitter’dan nasıl para kazanılır? Gelin, beraber inceleyelim.

Twitter ilk kurulduğu yıllarda sadece microblog olarak kullanılıyordu. Yani, yalnız 160 karakter iletiler oluşturup düşüncelerinizi aktardığınız bir platformdu. Yıllar içerisinde birçok yenilikle beraber şu anda fotoğraf, video, canlı yayın yayınlayabiliyorsunuz. Bu kadar çok özelliğin bulunması Twitter’dan para kazanmayı da kolaylaştırıyor. Günümüzde fenomenlerden firmalara kadar birçok kişi Twitter üzerinden para kazanıyor.

Twitter Para Kazanma Yöntemleri

Twitter para kazanma birden fazla yolu var ancak kural tek! Bu kural; takipçi sayınızın yüksek olması! Sosyal medya üzerinden para kazanmayı planlıyorsanız hangi platform olursa olsun takipçi ya da abone sayınızın yüksek olması gerekiyor. Twitter’da da takipçi sayınızı artırmak için çok sayıda ve düzenli bir şekilde paylaşım yapmalısınız. Hesabınızın büyümesini desteklemek için de Twitter takipçisi satın alabilirsiniz. Sosyal medya kullanıcıları takipçi sayısı yüksek olan hesapları daha fazla takip etmektedir. Bu kural diğer sosyal medya mecraları için de geçerlidir.

Twitter’dan para kazanmak için Twitter’ın tüm özelliklerini kullanmayı çok iyi bilmelisiniz. Amatör bir şekilde kullandığınız ve paylaşım yaptığınız bir hesap size kazanç sağlamaz. Bu nedenle inceleyin, deneyin, bol paylaşım yapıp uzmanlaşın. Siz bunları denerken takipçi sayınızı da doğal olarak artıracaksınız.

twitter para kazanma yöntemleri

Twitter’dan Para Kazanma Yolları

İnternetten para kazanma diye arama yaptığınızda Twitter’dan para kazanma yollarını da görmüş olmalısınız. Her ne kadar popüler olsa da Twitter’dan para kazanmak için çok büyük emek vermeniz gerektiğini bilin. Twitter’dan para kazanmak için şu yöntemler kullanılıyor;

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter Terimleri Sözlüğü

  • Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)
  • Reklam Tweetleri
  • Sponsorluk
  • Ürün Satışı

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)

Twitter üzerinden para kazanan çoğu kişinin kullandığı ve en iyi kazanç sağlayan yöntem satış ortaklığıdır. Diğer adı Affiliate Marketing olan bu yöntem, direkt markalar ile görüşerek ya da satış ortaklığı veren sitelere üye olarak gerçekleşiyor. Size verilen özel bir link ile tanıtımınızı oluşturuyorsunuz. Sizin linkiniz üzerinden yapılan her satıştan size prim ödeniyor. Takipçi sayınızın fazla olması ve reklamınızı güzel yapıyor olmanız satışlarınızı da direkt artıyor.

Reklam Tweetleri

Herhangi bir marka ya da firma ile anlaşarak onların ürün ya da hizmetinin reklamını tweetlerinizde paylaşabilirsiniz. Çoğu zaman markalar kendi reklam metinlerini hazırlar ve size iletir, siz de hesabınızdan tweet atarsınız. Eğer takipçi sayınız çok fazla ise ve tweetlerinizin etkileşimi yüksekse markalar sizinle direkt iletişime geçiyorlar. Reklam ve pazarlama gücünüze güveniyorsanız markaları beklemeden siz onlara teklifle gidebilirsiniz.

Sponsorluk

Twitter’dan para kazanmanın en keyifli yolu sponsporluk almaktır. Günümüzde birçok marka ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için reklamdan ziyade sponsorluğa yatırım yapmaktadır. Bunun nedeni; hem sosyal medyanın gücünü artırması hem de sponsorluğun daha samimi bir tanıtım sağlamasıdır. Takipçi sayısı yüksek olan ve popüler olan hesaplar rahatlıkla sponsor bulabilmektedir. Markalar tek bir fotoğraf karesinde kendi ürünleri yer alsın diye yüksek oranda ödeme yapmaktadır.

Ürün Satışı

Twitter hesabınızı kendi markanız adına açıp ürün satışı yaparak da Twitter’dan para kazanabilirsiniz. Özellikle ürünlerinizin hedef kitlesi Twitter kullanan kesimse oldukça kazançlı bir yöntemdir. Ancak hedef kitleniz Twitter kullanıcısı olmayabilir. Ürün satışı için çoğu kişi ve markalar Instagram’ı tercih ediyor. Bu bir kural olmasa da satışlarınızı hedef kitlenizin belirlediğini unutmayın.

Twitter’dan nasıl para kazanılır, sorusunun yanıtlarını bu yazımızda inceledik. Sizin de Twitter üzerinden kazanç sağlama, para kazanma planlarınız varsa önceliğinizin takipçi sayınızı artırmak olduğunu unutmayın. Bunun için bol bol paylaşım yapmalısınız ve mutlaka Twitter takipçisi satın alarak hesabınızı desteklemelisiniz.

Twitter’dan para kazanmak mümkün mü?

Twitter’dan para kazanmak mümkün. Takipçi sayısı yüksek olan popüler hesaplar reklam, sponsorluk ve ürün satışı yaparak Twitter’dan para kazanıyor.

Twitter’da takipçi sayımı nasıl arttırabilirim?

Twitter’da hesabınızı yeni açtıysanız eğer Twitter takipçisi satın alarak hesabınızın büyümesini desteklemelisiniz. Bunun yanı sıra bol bol paylaşım yapıp popüler hashtagleri iletilerinizde kullanmalısınız. Gündemi yakından takip etmeniz de size takipçi kazandıracaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter Karakter Sınırı Nedir?

Twitter’dan para kazanmak için kaç takipçim olmalı?

Bu sorunun net bir yanıtı yok. Takipçisi az olan ama tweetleri yoğun etkileşim alan hesaplar da para kazanabiliyor. Ancak geniş kitlelere ulaşmak için takipçi sayınızın mutlaka yüksek olması gerekiyor, bu sizin kazancınızı da direkt artıracaktır.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir