WhatsApp Okundu Bilgisi Nasıl Kaldırılır?

WhatsApp Okundu Bilgisi Nasıl Kaldırılır?

WhatsApp mavi tiki kapatma son günlerin en merak edilen konusu oldu. WhatsApp’ın son görülme ve okundu bilgisi nasıl devre dışı bırakılır? Sorusunu cevaplamak için bu yazı dizisini sizler için özel olarak hazırladık. Yazı dizimizden istifade edip sorunu çözmenizi temenni ederiz. Whatsapp’ta son görülme ve mavi tiki kapatma için şu yöntemleri kullanmalısınız.

Son Görülme Durumu

Son görülme durumunuz sizin Whatsapp’ta ne zaman aktif olduğunuzu gösteren bir özelliktir. Bu özellik sayesinde gurubunuzda yer alan üyelerin en son ne zaman bu uygulamayı kullandığını görebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız dostlarınızın sizin ne zaman aktif olduğunuzu görmesini istemiyorsanız bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Whatsapp son görülme özelliğini devre dışı bırakmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  • Whatsapp ayarlar bölümüne giriniz,
  • Ayarlar üzerinden hesaplar bölümüne giriniz,
  • Daha sonra hesaplar içerisinde yer alan gizlilik sekmesine tıklayınız,
  • Gizlilik üzerinden son görülme seçeneklerine tıklayınız
  • Son görülme seçenekleri üzerinden “Hiç kimse” diyerek whatsapp üzerinde ki son görülmenizi kapatabilirsiniz.

Bu adımları izledikten sonra artık kimse sizin whatsappta en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu göremeyecek. Ancak bu durumda siz de kimsenin Whatsapp’ta son görülme tarihini göremeyeceksiniz.

Okundu Bilgisi (Mavi Tiki Kapatma)

WhatsApp’ta size gelen mesajları okuduğunuzda, size mesaj gönderen kişinin ekranında mavi tik görülür. Bu mesajı gönderen kişinin mesajı okuduğu anlamına gelir. Size gelen mesajları okuduğunuzu gönderen kişinin görmesini engellemek istiyorsanız bu özelliği Whatsapp üzerinden kapatabilirsiniz. Bu özelliği devre dışı bırakmak için ayarlar, gizlilik, okundu bilgisi sekmelerini takip etmelisiniz. Bu basamaklardan okundu bilgisi özelliğini devre dışı bırakmalısınız. Bu özelliği devre dışı bıraktığınız zaman siz de gönderdiğiniz mesajları karşı tarafın okuyup okumadığı bilgisine ulaşamayacaksınız. (WhatsApp Destek)

Whatsapp ta okundu bilgisi ve son görülme durumu nasıl pasif edilir sorusunu yukarıda açıklamaya çalıştık. Bu konu hakkında soru ve görüşlerinizi yazı dizimizin altına yorum yaparak bizlere sorabilirsiniz. Son görülme durumu ve okundu bilgisi önemlidir. Bu özelliği devre dışı bırakmanız tavsiye edilmez. Özel durumlarda sizin için sorun teşkil edecek durumlarda bu iki özelliği devre dışı bırakmalısınız. Bu özellikleri devre dışı bıraktığınız halde bu bilgileri hala görmeye devam ediyorsanız Whatsapp son sürümünü yüklemeniz gerekir. Whatsapp son sürümünü play store ve google play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya hesaplarını yükseltmek için sitemizde ki ürünleri inceleyebilirsiniz; https://bepopi.com/

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir