WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme

Whatsapp, dünyada en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. Yaklaşık 7-8 yıldır hayatımızda olan Whatsapp, internet bağlantısı aracılığıyla yazılı, sesli ve görüntülü görüşme, aynı zamanda da fotoğraf ve belge paylaşma imkanı sunan bir uygulama. Uygulama sayesinde rehberinizdeki herkesi Whatsapp kişi listenizle senkronize edebiliyor, bu sayede arkadaşlarınızla Whatsapp üzerinden kolaylıkla direkt iletişime geçebiliyorsunuz. Kısacası Whatsapp, çıktığı andan itibaren hayatımızı ciddi manada kolaylaştırdı. Artık sohbet, sesli arama, görüntülü arama, dosya ve fotoğraf gönderme gibi tüm işlerimizi tek bir uygulama ile halledebiliyoruz. Bu yazımızda ise sizlere Whatsapp silinen mesajları geri getirme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi ele aldık.

Whatsapp Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Whatsapp’ta zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı tüm sohbet geçmişi silinebiliyor. Bu durum, özellikle telefon arızalarından sonra oluyor. Telefon servise gönderildiğinde tamir için sıfırlanabiliyor. Bundan dolayı Whatsapp verileri de siliniyor. Bu tür bir durumda Whatsapp mesajlarınızı geri getirmeniz mümkün. Ancak bunun için öncesinde önlemlerinizi almış olmanız gerek.

  • Whatsapp, kullanıcılarının bu tür veri kayıpları yaşamaması için yedekleme sistemi geliştirmiş. Bu sistem gerçekten oldukça başarılı ve güvenlikli bir yedekleme sistemidir.
  • Dolayısıyla kullanıcılar bu sistemi gönül rahatlığıyla kullanabilirler.
  • Yedeklenen tüm veriler özel bir şifreleme yöntemiyle şifreleniyor ve cihazınızda şifrelenmiş halde tutuluyor.
  • İlerleyen zamanlarda herhangi bir nedenle Whatsapp verilerinizi kaybederseniz de bu yedeği kurarak geçmiş mesajlarınızı ve belgelerinizi geri alabiliyorsunuz.
whatsapp silinen mesajları geri getirme

Whatsapp Yedekleme Sistemi Nasıl Kullanılır?

Whatsapp, yedekleme sistemi ile ilgili Whatsapp’ı yeni kuran tüm kullanıcılara bilgilendirme yapar. Bu bilgilendirmede Whatsapp’ın yedekleme sisteminden bahseder ve verilerinizi hangi sıklıkla yedeklemek istediğinizi sorar. Günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak Whatsapp sohbetlerinizi yedekleyebilirsiniz. Ancak isterseniz Whatsapp yedekleme sistemini kullanmayabilirsiniz. Yedeklemeyi kapatırsanız cihazınızda Whatsapp verileriniz depolanmaz ve olası bir arıza durumunda Whatsapp’taki tüm verileriniz yok olur. Bu yüzden Whatsapp kullanan herkese yedekleme sistemini kullanmasını tavsiye ederiz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Whatsapp Yedek Verileri Nasıl Kurulur?

Yedeklenen Whatsapp verileri, cihazınızda değil Whatsapp’ın uzak sunucularında depolanır. Yani telefonunuzdaki tüm veriler silinse dahi Whatsapp verileriniz bu durumdan etkilenmez. Zira aktif internet bağlantısı bulunan herhangi bir noktada Whatsapp yedeğinizi yeniden cihazınıza kurabilirsiniz. Whatsapp yedeği kurmak için öncelikle varsa cihazınızdaki Whatsapp’ı silin ve yeniden kurun. Telefonla doğrulama işlemini yaptıktan sonra yedekleme sıklığı ve yedek kurmak isteyip istemediğinizi soracaktır. Eğer yedekleme kurmak isterseniz, sistem sizin için otomatik olarak yedeklenmiş en son güncellemeyi cihazınıza kuracaktır. Bu işlem, yedeğinizin büyüklüğüne göre biraz uzun sürebilir. Bu süre zarfında sabredin ve cihazınızı kesinlikle kapatmayın. Cihazınız kapandığı an yedekleme duracaktır.

Mesajlarımı Hangi Sıklıkla Yedeklemeliyim?

Whatsapp silinen mesajları geri getirme işlemi sonrası geri gelen Whatsapp mesajlarınızı, kullanım sıklığınıza göre yedeklemelisiniz. Eğer Whatsapp’ı günlük aktif bir şekilde kullanıyorsanız daha güvenli olması için günlük yedekleme önerilir. Eğer sadece arada kullanıyorsanız ve pek önemli işler için kullanmıyorsanız haftalık veya aylık yedekleme de sizin işinizi görecektir. Hangi sıklıkla yedeklerseniz yedekleyin ancak mesajlarınızı yedeklemeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Whatsapp Arşivleme Nedir?

Whatsapp arşivleme ya da yedekleme, mesajlarınızın sizin seçtiğiniz süreler içerisinde belirttiğiniz adreste yedeklenmesini sağlayan bir özelliktir.

Whatsapp Mesajlarım Silindi. Geri Getirebilir miyim?

Silinen whatsapp mesajlarınızı geri getirmek adına deneyebileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Yöntemlerimizi yazımızdan öğrenebilirsiniz ancak bu yöntemler kesin değildir.

Whatsapp Arşivler Silinebilir mi?

Whatsapp yedekleme özelliği ile oluşturduğunuz arşivler silenmez ve sizlerin istediği süre boyunca kalıcı olarak depolanır.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir