Whatsapp Web Sürekli Açık Kalmasının Yolu

Whatsapp Web Sürekli Açık Kalmasının Yolu

Whatsapp uygulamasını bilgisayardan kullanmayı tercih edenler daha çok Günümüzde Whatsapp mesajlaşma uygulamasını kullanmayan çok az kişi vardır. Bilgisayarda daha çok vakit geçiren kullanıcılar, Whatsapp uygulamasını da telefondan kullanmak yerine bilgisayardan kullanmayı tercih etmektedirler. Özellikle Whatsapp’da uzun uzun yazılar yazması gereken kişiler için Whatsapp web vazgeçilmez olmaktadır. Peki Whatsapp web sürekli açık tutmak için hangi yolları izlemek gerekir?

Whatsapp uygulamasının bilgisayarınızda sürekli açık kalmasının iki seçeneği vardır. İlk seçenek olarak Whatsapp web uygulamasına tarayıcınızdan giriş yaparak aşağıdaki başlıkla belirtilen adımları izlemek, ikincisi ise bilgisayarınıza Whatsapp uygulaması indirerek, bilgisayarınızda sürekli açık durumda kullanabilirsiniz. İki işlem de çok basit gerçekleştirilebilir.

Tarayıcıdan Whatsapp Web Sürekli Açık Tutmak 

Whatsapp web sürekli açık tutmak için izlemeniz gereken yollar;

  • Google veya farklı bir tarayıcıdan Whatsapp web uygulamasını açarak işleme başlayalım,
  • Daha sonra, üstte bulunan seçeneklerden ‘Whatsapp Web’ kısmını açın,
  • Bu kısımda karşınıza bir QR kod çıkacaktır. Bu kodu telefonunuza taratarak senkronize olmasını sağlamanız gerekmektedir.
  • Bilgisayarınızda Whatsapp web sürekli açık kalsın istiyorsanız, QR kodun altında bulunan ‘oturumu sürekli açık tut’ komutunu işaretlemeniz yeterli olacaktır.
  • Bu kutucuğu işaretledikten sonra siz tarayıcıyı kapatsanız dahi, hatta bilgisayarınızı kapatsanız dahi, tekrar bilgisayarı açıp tarayıcıdan Whatsapp web sitesine giriş yaptığınızda, aynı şekilde kullanmaya devam ediyor olacaksınız.
  • Bir sonraki işlem için telefonunuzdan işleme devam etmeniz ve bilgisayarınızda açtığınız Whatsapp web uygulaması ile telefonunuzda yer alan Whatsapp uygulamasını senkronize olmasını sağlamanız gerekmektedir.
  • Telefonunuzdan Whatsapp uygulamasını açın ve ekranın sağında bulunan üç çizgiye tıklayarak,
  • Whatsapp web seçeneğine tıklayın. Burada karşınıza QR kod tarama ekranı çıkacaktır. Telefonunuzun kamerasını, bilgisayarınızdaki QR koda yaklaştırın,
  • Bilgisayarda bulunan kodu, telefonunuzdaki ekrana sığacak şekilde tarama yapmasına müsaade edin,
  • Taramayı gerçekleştirdikten sonra Whatsapp uygulamanız mesajlarınızla birlikte senkronize olarak bilgisayarınıza aktarılacaktır. Artık bilgisayarınızdan Whatsapp uygulamasını kolayca kullanabilir, aynı telefondaki uygulamanızda bulunan tüm özellikleri eksiksiz bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz.

Whatsapp Web Uygulamasından Nasıl Çıkış Yapılır?

Senkronize yaptığınız bilgisayar yanınızda ise:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Bilgisayar Telefonu Neden Görmüyor? Bağlantı Hatası & Çözümü

  • Tarayıcınızdan açtığınız Whatsapp uygulamasında solda bulunan üç çizgi üzerinden, ‘çıkış’ seçeneğine tıklayarak Whatsapp Web’den çıkış işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Senkronize yaptığınız bilgisayar yanınızda değil ise:

Herhangi bir bilgisayardan Whatsapp web uygulamasına girdiniz, çıkış yapmadınız veya çıkış yapıp yapmadığınızı hatırlamıyorsunuz. Bunu hem kontrol etmek hem de Whatsapp uygulamasını senkronize yaptığınız bilgisayardan çıkışını gerçekleştirmek için, telefonunuzdan bu işlemi kolayca yapabilir, Whatsapp uygulamanızın açık olduğu tüm cihazlardan çıkışını gerçekleştirebilirsiniz.

Cihazınız herhangi bir bilgisayarda açık mı diye kontrol etmek için veya açıksa çıkış yapmak için önce telefonunuzdan Whatsapp uygulamasını açın. Daha sonra sağdaki üç çizgiden Whatsapp web seçeneğine tıklayın. Burada karşınıza QR kod tarama kamera ekranı çıkarsa, Whatsapp uygulamanız herhangi bir bilgisayarda açık değil demektir. Ancak karşınıza, ‘tüm cihazlardan çıkış yap’ yazısının olduğu bir ekran çıkıyorsa, Whatsapp uygulamanız herhangi bir bilgisayar veya bilgisayarlar üzerinde açık kalmış anlamına gelir. Bu durumda ‘tüm cihazlardan çıkış yap’ butonuna tıklayarak, açık olan tüm bilgisayar veya bilgisayarlar üzerinden çıkışını gerçekleştirebilirsiniz. Yine çıkış gerçekleştirme ekranında, en son Whatsapp uygulamasına giriş saatini dahi görebilir, herhangi birinin Whatsapp mesajlarınıza erişip erişemediğini buradan anlayabilirsiniz.

Instagram Destek merkezimiz üzerinden, Instagram ile ilgili tüm merak ettiklerinizi, öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri edinebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir