WhatsApp’ta Telefon Numarası Değiştirme Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ta Telefon Numarası Değiştirme Nasıl Yapılır?

Whatsapp telefon numarası değiştirme özelliği sayesinde aynı telefon ile başka bir Whatsapp hesabını kullanabilirsiniz. Whatsapp hesabı numara bazlı açılır. Bu yüzden bir numara ile birden fazla Whatsapp hesabı açmanız mümkün değildir. Aynı telefonla farklı bir Whatsapp hesabı kurmak için şu aşamaları takip etmelisiniz.

Whatsapp numara değiştirme özelliği ile,  bir numarada bulunan tüm Whatsapp kayıtlarınızın başka bir numaraya taşıyabilirsiniz. Önceki mesajlarınız, gruplarınız, grup mesajlarınız ve arşivleriniz yeni numaranızdaki hesabınıza taşınır. Whatsapp’ta numara değiştir özelliği ile konuşma geçmişleriniz kayıt altında alınır. Yeni numaranızı kullandığınız anda tüm konuşmalarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Telefon numaralarınız sim kartınıza kayıtlıysa numaranızı değiştirdiğinizde tüm kayıtları kaybedebilirsiniz. Bunun için telefon numaranızı değiştirmeden önce numara aktarımı yapılması gerekir.

Telefon numaranızı değiştirmeden önce mesaj ya da arama alabildiğiniz aktif bir hat bağlantınız olmalıdır. Doğrulamanın yapılabilmesi için ulaşılabilir olmalısınız. Telefonunuzda hangi whatsapp numarasının doğrulanmış olduğunu belirleyin. Bundan emin olabilmek için whatsappa giriş yapın. Sağ alt köşede çark işaretine dokunun. Profil resminize dokunup ekranda isminizin, fotoğrafınızın ve telefon numaranız yer alır. Kullandığınız telefon numarası ile doğrulanmış telefon numaranızın aynı olması gerekir.

Whatsapp Telefon Numarası Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Whatsapp telefon numarası değiştirmek için;

  • ilk olarak yeni sim kartınızı cihaza takın.
  • Sonrasında Whatsapp’a giriş yapın.
  • Telefonunuzdaki doğrulanmış numarayı teyit edin.
  • Son aşamada çark işaretinden “Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Ayarlarda yer alan “Hesaplar” bölümüne girin.
  • Hesaplar bölümü içerisinden numarayı değiştire tıklayın.
  • Ekranda sizden eski ve yeni numaraları girmeniz istenir. Eski ve yeni numaranızı girdikten sonra işlemi tamamlamış olursunuz.
  • Bitti sekmesine dokunduktan sonra yeni numaranızı doğrulamanız istenir.

Whatsapp numara değiştirme işlemi bütün model telefonlarda aynı basamaklar izlenerek yapılır.

Whatsapp Numaramı Değiştirince Eski Numarama Ne Olur?

Whatsapp numaranızı değiştirdiğiniz zaman eski telefon numaranız silinip yenisi eklenir. Tüm bilgileriniz yeni telefona taşınır. Böylece listenizdeki tüm arkadaşlarınız eski telefon numarasını görmez. Telefon numaranızın değiştiği zaman listenizdeki kişilere bildirim gitmez. Önceki konuşmalarda yer aldığınız kişiler numaralarınızın değiştiğini hesabınıza girerek görürler. Yeni numaranızı listenizdeki kişilere göndermezseniz sizin kim olduğunuzu anlayamazlar. Sizi whatsapp isminiz ile görürler.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Whatsapp Masaüstünden Kullanılabilir mi?

Whatsappı bilgisayarınızda 2 şekilde kullanabilirsiniz. Web whatsapp adresinden tarayıcı üzerinden giriş yapabilirsiniz. Web whatsapp yazarak masaüstü uygulamasını indirip, bilgisayarınız üzerinden giriş yapabilirsiniz. Bu uygulamayı bilgisayar üzerinden kullanırken dosya gönderebilir, ses kayıtları alabilirsiniz. Web üzerinden whatsappla görüntülü konuşma yapamazsınız.

Facebook Post Beğenilerinizi sosyal medya ürünlerimizle arttırabilirsiniz; https://bepopi.com/facebook/begeni-satin-al/turk-bot

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
1 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Merhabalar, küçük bir sorum olacaktı. Whatsapp’dan numara değiştirme yapıldığında, yeni numaya geçtiğimizde önceki numaramızda ki engel listesinde ki numaralar yeni numaramızın engel listesine otomatik olarak aktarılır mı ? Teşekkürler