WordPress SEO Nasıl Yapılır?

WordPress SEO Nasıl Yapılır?

SEO’ya artık hepimiz alıştık ve çalışmalarımızı gerçekleştirirken mutlaka SEO uyumlu olmasına dikkat ediyoruz. Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmemiz, kullanıcılara iyi bir deneyim sunabilmek için SEO kurallarını ciddiyetle yerine getirmeliyiz. WordPress kullanıcıları da SEO konusunda diğer kullanıcılardan çok daha avantajlı. Hali hazırda WordPress zaten SEO dostudur ancak sizin de ek işlemler gerçekleştirmeniz gerekir.

WordPress SEO nasıl yapılır, WordPress kullanan kişiler SEO konusunda nelere dikkat etmeli bu yazımızın içeriğini oluşturuyor.

WordPress SEO için Yapılması Gerekenler

Yoast SEO Eklentisi

WordPress her ne kadar pratik ve SEO uyumlu özelliklere sahip olsa da bazı eklentiler ile maksimum fayda sağlamaktadır. Bu faydalı eklentilerden biri de Yoast SEO’dur. Yoast SEO sayesinde anahtar kelimelerinize uygun şekilde sayfalarınızı ve içeriklerinizi optimize edebiliyorsunuz.

Yoast SEO, içeriklerinizi ve sayfalarınızı kontrol ederek size uyarılarda bulunuyor ve gözden geçirmeniz gereken sorunları bildiriyor. Yoast SEO’yu WordPress panelinizdeki eklentiler bölümünden bulup yükleyebilirsiniz. 

Anahtar Kelime Analizi

SEO denilince akla ilk gelen şey anahtar kelime analizidir. Anahtar kelime araştırması yaparak WordPress SEO çalışmalarınızı güçlendirebilirsiniz. Kullanıcıların sizin web sitenizde ne aradığını, neden o konuyu arama ihtiyacı duyduğunu, benzer olan hangi konuları araştırdığını anahtar kelime analizi yaparak tespit edebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırmanızı yaparken SEO uzmanlarının da tercih ettiği Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve SEMRush’ı kullanabilirsiniz. Bu araçlar sayesinde sizinle ilgili olan anahtar kelimeleri tespit edebilir ve içeriklerinizi bu kelimelere göre hazırlayabilirsiniz.

Arama Motoru Görünürlüğü

WordPress’te web sitenizi arama motorlarından gizleyen bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneğin açık olup olmadığını mutlaka kontrol edin. SEO için gerekli çalışmaları yapmanıza rağmen arama motoru sonuçlarında çıkmıyorsanız mutlaka bir sorun vardır.

Arama Motoru Görünürlüğü özelliğini açmak için;

  • WordPress kontrol panelinden Ayarlar bölümüne gelin.
  • Ayarlardan “Okuma” bölümüne geldiğinizde ‘Arama Motoru Görünürlüğü’ kısmını göreceksiniz.
  • Buradaki kutucuğun işaretli olmadığından emin olmalısınız.
  • Kutucuk işaretli ise işareti kaldırın ve “Değişiklikleri Kaydet” deyin.

Mobil Optimizasyonu

Responsive yani mobil uyumlu bir tema kullanmıyorsanız, bu durum web sitenizin sıralamasını etkileyecektir. Ayrıca web sitenizin mobildeki performansını sizin de kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için Google’ın sunduğu mobil cihaz uygunluk testini kullanarak web sitenizi kontrol edebilirsiniz. Bu test sayesinde sitenizi mobil uyumluluk konusunda nasıl geliştirebileceğinizi görebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Bozuk Bağlantılar

Web sitenizde yer alan bozuk bağlantılar kullanıcıların sitenizden uzaklaşmasına neden olur. Bunu gören Google da sıralamanızı düşürür. Ayrıca Google botları da bozuk bağlantılarınız nedeniyle sitenizi gerektiği gibi tarayamaz. Google Search Console’da Bağlantılar bölümüne gelerek bozuk bağlantıları tespit edebilirsiniz.

İç Linkleme

İçeriklerinizin her birinde eskiden oluşturduğunuz içeriklere bağlantı verin. Yapacağınız iç linklemeler kullanıcıların web sitenizde daha çok vakit geçirmesini ve yeniden ziyaret etmesini sağlar. Ayrıca Google botları da web sitenizi daha kolay tarar. Google sayfa içeriklerinizi daha iyi tanır, böylelikle ilgili aramalarda daha fazla gösterilirsiniz.

wordpress seo

Site Hızı

WordPress sitenizin hızlı olması hem Google için hem de kullanıcıların iyi bir deneyim yaşaması için oldukça önemlidir. Hız testleri yaparak web sitenizdeki sorunları tespit etmeli ve bu sorunları gidermelisiniz. Sitenizin hızını, Google PageSpeed, Pingdom, Google Mobil Speed Test, GTMetrix gibi araçlar ile kontrol edebilirsiniz.

WP SEO nasıl yapılır ve nelere dikkat etmelisiniz hakkında hazırladığımız bu içeriğin sizler için faydalı olmasını diliyoruz. WordPress kullanıyor olmanız SEO konusunda zaten bir adım önde olduğunuz anlamına geliyor. Diğer çalışmaları da düzenli olarak gerçekleştirirseniz web sitenizin sıralaması hızla yükselecektir.

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

WordPress SEO Nedir?

WP SEO, wordpress alt yapısına sahip web sitelerini arama motorlarında daha iyi sonuçlar elde etmesi için yapılan çalışmalardır.

WordPress SEO Eklentileri Var mı?

WordPress siteleri için sunulmakta olan çok çeşitli SEO eklentisi mevcuttur. Eklentiler ücretli ya da ücretsiz olarak temin edilebilir.

WordPress Siteler İle Sıralama Kazanılabilir mi?

WordPress site kullanarak sıralama elde etmek ve web sitenizin arama motorlarında yer almasını sağlamak mümkündür.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir