Youtube Gizlilik Modu Nedir Ve Nasıl Etkinleştirilir?

Youtube Gizlilik Modu Nedir Ve Nasıl Etkinleştirilir?

Youtube gizlilik modu en çok merak edilen konulardan birdir. YouTube dünyanın en büyük video izleme platformudur. Bu sistem üzerinde gizli Modda video izleyebilirsiniz. Bu uygulamayı YouTube kullanan birçok kullanıcı bilmemektedir. Ekip olarak sizler için bu konuyu araştırdık. YouTube videolarını gizli Modda nasıl izleyebileceğinizi bu yazı dizimizde sizlere anlatacağız.

YouTube’da yer alan bir videoyu kendi web sitenizde ve bloğunuzda ifarme kodlarını kullanarak paylaşabilirsiniz. İfarme kodunu sitenize yüklemeniz halinde sitenizde o video yayımlanır. Ziyaretçileriniz böylece sitenizden ayrılmadan videoyu youtube üzerinden izleyebilir. Ziyaretçiler videoyu izlemese de youtube girişi yapan kişinin verisi kalır. Bu da siteniz için sorun oluşturur. Kullanıcı web sayfası açtığında sayfaya yerleşen çerezler aracılığıyla verileriniz saklanır. Bu çerezleri kullanıcılar hedefli reklamlar sunmak ve kullanıcı profiline bilgi eklemek için kullanır.

Youtube Videoları Gizli Modda Nasıl İzlenir?

Youtube gizlilik modu neden kullanılmalıdır? Gizlilik modu etkin hale getirildiğinde video görüntülenmedikçe sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sitenizden bilgi toplayamaz. YouTube gizlilik modu olduğu halde bunu bilmeyenler açmasın diye google bunu kapalı konuma getirdi. Gizlilik modunu açmak için;

  • Paylaşmak istediğiniz videoyu yeni bir sekmede açın.
  • Video altında yer alan paylaş düğmesinin üstüne tıklayın.
  • Sonraki aşamada ağınızda yer alan isimleri, paylaşıma hazır bir bağlantı düğmesini göreceksiniz. Gömme seçeneğini seçtiğinizde kopyala yapıştıra hazır bir ifarme kodu karşınıza çıkar. Bunu biraz aşağı kaydırdığınız zaman gizlilik geliştirilmiş mod seçeneğini en altta göreceksiniz.
  • Etkin hale getirmek için kutuyu seçin.
  • Geriye doğru kaydırmaya ve kodu kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırmaya hazır hale gelirsiniz. Kullanıcılar verilerinizin güvende olduğunu gizliliklerine saygı gösterdiğinizi böylece anlamış olurlar.

Almış olduğunuz kodu sitenize eklediğinizde ziyaretçileriniz YouTube videolarını izlerken google onların verilerini alamaz. Yasaların koruduğu bu hakkı siz de bu yöntemle koruma altına almış olursunuz. YouTube gizli mod özelliğini şuan sadece Android cihazlarda kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için uygulamanızı mutlaka güncellemelisiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Youtube Yorum Ayarları Nasıl Yapılır?

YouTube gizli mod seçeneğine tıkladığınızda artık videolar arasında özgürce gezinti yapabilirsiniz. İzlediğiniz videolar, incelediğiniz kanallar, izleme geçmişiniz üzerinde bir etki yaratmaz. YouTube gizli mod kullandığınızda bölgesel ayarlarınız da sıfırlanır.

Youtube kanalınızı yükseltmek için Youtube Beğeni ürünlerimizi kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir