Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

İnternet ortamında video paylaşmak isteyenlerin en önemli alternatiflerinden bir tanesi Youtube’dur. Youtube kanalı açma sayesinde kullanıcılar, buraya yüklemiş oldukları videoları çok geniş kitlelere ulaştırabilir. Böylece Youtube üzerinden hem popüler olunur hem de para kazanılır.

Youtube Hakkında

Dünyanın en büyük video sitesi olan Youtube, site içerisindeki videolara sürekli yenilerinin eklenmesi ve bunların daha kaliteli hale getirilmesi için kullanıcılara para ödemesi yapar. Bu ödeme sayesinde kullanıcılar, çok daha kaliteli videoları buraya yükler.

Youtube üzerinden para kazanmak için ise bir takım şartların sağlanması gerekiyor. Bu şartların başında kanal açmak geliyor. Ayrıca para kazanılmaya başlanması için bu kanalın abone sayısının en az 1000 olması gerekiyor. Böylece videoların izlenme sayısı çok daha hızlı bir şekilde artabiliyor. Ayrıca para kazanmaya başlamak için bu kanalda yer alan videoların toplam izlenme süresinin de 4000 olması gerekiyor.

Youtube Hesabı Nasıl Açılır?

Youtube kanalı açma için öncelikle burada hesap oluşturulması gerekir. Bu hesap açılmadan kanal açılması mümkün değildir. Kanal açmak ise son derece kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Söz konusu işlem için kullanıcıların Google hesabı açmaları gerekiyor. Bunun nedeni ise Youtube’un Google’a bağlı olmasıdır.

Youtube hesabı açmak için kullanıcıların Google arama motoru üzerinden Gmail diye arama yapması ve bulunan sayfaya giriş yapması gerekiyor. Burada yer alan hesap oluşturma seçeneği üzerinden kullanıcılar, çok kısa bir sürede hesaplarını oluşturabilirler. Oluşturulan bu hesap aslında Google hesabıdır ve bu platforma bağlı olarak Youtube’a da bu platform üzerinden giriş yapılabilmektedir.

Youtube Kanalı Açma Nasıl Yapılır?

Açılan Youtube hesabından sonra sıradaki işlem kanal açmaktır. Bu işlemin yapılabilmesi için öncelikle alınan Google hesabıyla Youtube’a giriş yapılmalıdır. Bunun için kullanıcıların Google Chrome internet tarayıcısını kullanması işlerini kolaylaştıracaktır. Bu tarayıcı açıldığında Google hesabı girilmesi için bir ekran açmakta ve alınan Gmail hesabı buraya yazılarak giriş yapılmalıdır. Yapılan bu işlem ile Youtube’a da bağlanılmış oluyor ve bu hesap aynı zamanda Youtube hesabı da oluyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Bu aşamadan sonra ise kullanıcıların Youtube adresine gitmeleri ve sağ üst köşede yer alan harf ikonuna basmaları gerekir. Bu harf, kullanıcı olarak kaydedilen ismin ilk harfidir. Buraya basıldığı zaman farklı seçeneklerin açıldığı görülecektir. Bunlardan bir tanesi de “Kanalım” adlı seçenektir. Youtube kanalı açma işlemi bu şekildedir. Kanala giriş yapılarak bazı ayarlar değiştirilebilir.

Youtube’a Video Yüklerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Youtube üzerinden popüler olmak ve para kazanmak için video yükleyen kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor. Yüklenen videoların kopya olmaması çok önemlidir. Şirket, yüklenen kopya içeriklere savaş açmış durumdadır. Gelişmiş sistemleri ile kopya olan videoları kısa sürede tespit etmekte ve siteden kaldırmaktadır. Kanal sahibinin bunu birkaç defa tekrarlaması durumunda kanalın kapatılması söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla da kullanıcıların buna çok özen göstermesi gerekiyor. Yükleme yaparken videoların kullanıcılar tarafından oluşturulması bu tür sorunların yaşanmasını engelleyecektir.

Video yüklerken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri ise videonun boyutlarıyla ilgilidir. Bilindiği gibi gelişen teknoloji, çok kaliteli kameraların piyasaya çıkmasını sağlamıştır. Telefonların kameraları dahi çok kalitelidir ve bunlarla çekilen videoların boyutları çok yüksektir.

Yüksek boyutlu videoların mutlaka küçültülmesi gerekiyor. Bunun için farklı programlar kullanılabilir. Bu programlar, video kalitesini olumsuz etkilemeden boyutlarını düşürüyor. Böylece videolar hem daha kısa sürede buraya yükleniyor hem de diğer kullanıcılar bunları rahat bir şekilde izleyebiliyor. Youtube abone satın al işlemi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Youtube Kanalı ve Video Etiketleri

İnsanlar Youtube kanalı açma işleminden sonra bu kanala video eklerken kanalın konusuna uygun olmasına dikkat etmelidir. Yani çok farklı konuların bu kanalda yer alması izlenme konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden olabilir. Böyle sorunlar yaşamamak için kanala bir konu belirlenmeli ve nadiren bu konudan sapılmalıdır.

Videolar eklenirken yine kanala uygun bir başlık ve etiket kullanımı da kalite açısından çok önemlidir. Bu başlıklar ve etiketlerin özenli bir şekilde seçilmesi gerekiyor. Çünkü diğer kullanıcılar, arama yaptıklarında bu etiketler ve başlık devreye girmektedir. Etiket ne kadar iyi seçilirse videoların izlenme sayısı o kadar artar.

Bu konuyla ilgili dikkat edilmesi gereken son husus ise abone sayısıdır. Abone sayısını arttırmak isteyen kullanıcılar diğer sosyal mecralarda kanallarının reklamını yapabilirler.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Youtube Yorum Ayarları Nasıl Yapılır?

Youtube kanalı nasıl açılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonun geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Youtube’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Youtube abone satın alma ve Youtube görüntülenme satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Youtube kanalı nasıl açılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
4 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. avatar
    Fahrettin DURAN

    İnstagram takipçi satın al diye girdim fakat beni farklı yerlere götürdü. Siteyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Sayelerinde artık youtober olacağım.

  2. avatar
    Nedim ÜÇLER

    Youtober olmak için artık adım atmaya karar verdim. Kanal açma nasıl olur şeklinde yazılar tamam ama hızlı bir şekilde yapılacak bir paylaşım bilgisine rastlayamadım. Videoları nasıl hazırlamamız gerekiyor

  3. Kısa süreli videolar yükledim kanalım kapandı. Yeni bir tane açtım bir kaç gün sonra oda kapandı. Video ne kadarlık olması lazım tam olaraknet birşey var mı?

  4. avatar
    Neslihan KÖPRÜ

    Youtube kanalı açılırken bizden telefon doğrulama istedi. Biz telefonu gireceğiz fakat yapacağınız adsense başvurusu yurt dışı olacak bu sebeple türk telefonu vermemizde sakınca olur mu?