Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma

Sosyal medyanın incilerinden biri olan Instagram, ilginç güncellemeler almaya başladı. Akış bölümü için yayınlanan güncellemeler, keşfet bölümlerinin kullanıcılara yönelik olarak değiştirilmesi ve hikayeler bölümüne yeni anket özelliklerinin eklenmesi gibi önemli değişikliklerin dışında sosyal medya devinin önemli bir sistem değişikliği daha yaptığını gördük. Sessiz sedasız olarak yayınlanan yeni güncelleme Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini sağlayacak özellik oldu. Peki bu özellik nedir? En önemlisi Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma işlemi nasıl yapılır?

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesi Özelliği

Bu özellik oldukça kullanışlı ve etkileşimi arttıracak olan yeni bir özellik. Bu özelliğin kullanımıyla beraber oldukça farklı bir yapı karşımıza çıkıyor. Bu özellikle beraber kullanıcılar sizin gönderilerinizi kendi hikayelerine ekleyebiliyor. Hikayeler üzerinden ise bu gönderiler sizden alıntı olarak paylaşılıyor. Sözün kısası paylaşımlar, direk olarak kullanıcının hikayelerinden de paylaşılmış oluyor.

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma

Bu özellikle beraber etkileşimin artacağını ve bu etkileşimle beraber kullanıcıların daha fazla takipçi kazanacağını söylemek yanlış olmaz. Ancak yeni özelliğin kullanımı, kullanıcılar arasında bir gizlilik sorununun yaşanmasına da neden oluyor. Öyle ki bu özelliği kullanmak için kullanıcıların hesabının herkese açık olması yeterli oluyor. Hesabınız gizli ise zaten kullanıcılar sizin paylaşımlarınızı alamıyor. Bu noktada kullanıcıların aklına gelen soru Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma işleminin nasıl yapılacağı.

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapacağınız işlem hesabınızı gizlemek olacaktır. Siz hesabınızı gizlediğiniz zaman söz konusu özelliğin kullanımı da kapatılmış oluyor. Fakat hesabınızı gizli konuma getirmek istemiyorsanız da yapabilecekleriniz var. Bunun için yapacaklarınız şöyle;

  • Öncelikle hesabınızdan ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Ayarlar kısmına girdikten sonra ise en alt kısımlarda yer alan “Hikayelerde Yeniden Paylaşmaya İzin Ver” sekmesini kapalı konuma getiriyorsunuz.
Bu Yazımızıda Hemen Okuyun:  Instagram’ın Yavaşlama Sorunu Hala Devam Ediyor

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma

Şimdilik sadece Android işletim sisteminde kullanılan özelliğin iPhone modellerinde de kullanımının aynı olmasını bekliyoruz.

Instagram Başkasının Gönderilerinizi Hikayesine Eklemesini Kapatma Nasıl Yapılır?
Bu yazıyı oylayarak destek çıkabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

+ +