Instagram’da Gönderdiğimiz Kaybolan Fotoğraf ve Videoları Nerede Görürüz?

Instagram’da Gönderdiğimiz Kaybolan Fotoğraf ve Videolar

Instagram’ın her bölümü ayrı ayrı güncellemeler alıyor. Bölüm bölüm yayınlanan güncellemeler sayesinde Instagram’ın hemen her bölümü için eksik kalan özelliklerini geliştirdiğini görüyoruz. Bu şekilde eksik yönlerini daha rahat bir şekilde kapatacağı düşünülen Instagram’ın, bu stratejisi sayesinde birçok yenilik aldığı biliniyor. Paylaşım ve canlı yayın alanları bir yana dursun, sosyal medya devinin bu şekilde mesajlaşma bölümünü de yenilediğini gördük. Direk mesaj bölümü için yayınlanan yeni güncelleme sayesinde uygulamanın mesajlaşma bölümünün öne çıkması sağlanmıştı. Bu bölüme gelen son güncelleme ise kullanıcıların birbirlerine kaybolan fotoğraf ve video göndermesi de sağlandı. Tabii ki bu durum bazı yeni soruların ortaya çıkmasına da neden olmuş durumda. Kullanıcıların bu konuda en çok merak ettikleri konu ise gönderilen kaybolan fotoğraf ve videoların yeniden görüntülenip görüntülenemeyeceği. Hemen bu konuda doğrudan Instagram tarafından verilen bilgilerle durumu açıklayalım.

Kaybolan Fotoğraf ve Video Gönderileri Yeniden Gözükür Mü?

Instagram’da herhangi bir arkadaşınıza ya da takipçinize kaybolan fotoğraflar ya da videoları gönderdiyseniz, bu gönderileri doğrudan yeniden görüntülemeniz mümkün değil. Yani her ne kadar başlıkta da bunu belirtmiş olsak da Instagram kaybolan fotoğraf veya video gönderen kullanıcıların gönderilerini yeniden görmesini engelledi.

Tabii ki bu gönderilerimiz hakkında bir daha bilgi alamayacağımız anlamına gelmiyor. Her ne kadar doğrudan gönderilerimizi yeniden göremiyor olsak bile kullanıcıların bu gönderilerinin durumu hakkında bilgiler alması mümkün. Kullanıcıların kaybolan fotoğraf ve video gönderileri hakkında alabilecekleri bilgiler ise şöyle;

  • Gönderinin iletilip iletilmediği,
  • Yeniden oynatılıp oynatılmadığı
  • Kaybolan gönderilerden ekran görüntüsü alınıp alınmadığı
  • Gönderinin açılıp açılmadığı

Tüm bu bilgileri gönderileri yeniden görüntüleyemiyor olsanız bile almanız mümkün. Bunun için ise yapmanız gereken farklı bir işlem yok. Gönderdiğiniz fotoğraflardan sonra fotoğrafın durumu hakkında bilgiyi ve diğer tüm bu bilgileri de direkt bölümünde, gönderileri yolladığınız kullanıcıyla aranızda olan konuşma içerisinde görebiliyorsunuz. Dikkat edilecek nokta ise grup konuşması. Eğer grup konuşması içerisinde bu şekilde bir gönderi paylaşmışsanız bu durumda, mesaj durum göstergesine tıklayarak grup içerisinde gönderiyi kimlerin gördüğüne kadar bilgi alabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.