Instagram’dan Sizi Takip Etmeye Başlayan Kullanıcılara Gönderilen Takip Önerileri Kapama

Instagram profil önerileri

Instagram, Facebook çatısı altında çalışan bir uygulama. Hal böyle olunca Facebook sisteminde kullanılan bazı altyapıların doğrudan Instagram altyapısında da kullanılıyor. Bu şekilde birçok özelliğin Instagram uygulamasında yer aldığını görüyoruz. Facebook’un en çok kullanılan öneri sistemi de bu özelliklere dahil olan bir sistem. Özellikle öneri sisteminde kullanıcılara sunulan teknolojilerin birebir Instagram üzerinde de kullanıldığını biliyoruz.

Öncelikle bu bölümün nasıl bir sisteme sahip olduğundan söz etmek gerekiyor. Öneri sistemi sayesinde, bir arkadaşınız ya da herhangi bir kullanıcı sizi takip etmeye başladığında, kullanıcılara sizin arkadaş olduğunuz hesaplar öneri olarak sunuluyor. Bir nevi ortak arkadaş mantığı ile ilerleyen sistem sayesinde, arkadaşlarınızın takip ettiği kullanıcılar hakkında da bilgi alabiliyor ve bu kullanıcıları takip edebiliyorsunuz.

Fakat böyle bir sistem çoğu kullanıcının tercih edebileceği bir sistem değil. Sizi takip eden kullanıcının, hesabınızda ekli olan diğer kullanıcıları öneri olarak görmesini istemiyorsanız, Instagram bunun içinde ayrıcalıklı bir ayar sunmakta. Bu şekilde önerilerin hesabınızda bildirim olarak sürekli görüntülenmesinin de önüne geçebiliyorsunuz. Peki, bu işlemi nasıl yaparız?

Instagram Profil Önerileri Ayarları Yapma

Kullanıcılara sunulan önerilerin, bildirim olarak gösterilmesini engellemek için yapabileceğiniz ayara geçelim. Bunun için yapabilecekleriniz şöyle;

  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekecek. Instagram hesabınıza giriş yapmak içinse mobil uygulamayı değil, web sürümünü kullanmanız gerekiyor.
  • Instagram web adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra profil kısmına girmeniz gerekli. Profil ayarlarının da düzenlendiği bu bölüme girdikten sonra “profili düzenle” sekmesine tıklıyoruz.
  • Açılan sekmeler içerisinden ise “Benzer hesap önerileri” kısmına girmeniz gerek. Benzer hesap bölümünü devre dışı bıraktıktan sonra “gönder” sekmesine tıklamanız yeterli.

Söz konusu işlemi gerçekleştirdikten sonra, artık profil önerileri ve arkadaş önerileri sürekli olarak bildirim şeklinde görüntülenmiyor. Fakat şunu da ekleyelim, bu ayarları değiştirdiğiniz zaman sizin profilinizde önerilen profiller kısmında, başka kullanıcılara gösterilmiyor. Tamamen sistemden kendi hesabınızı çıkarmış oluyorsunuz. Ayarlamalarınızı yaparken bu ihtimali de göz önünde bulundurun.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.