Adım Adım Facebook Arkadaş Listesi Gizleme 2020  Resimli Anlatım

Adım Adım Facebook Arkadaş Listesi Gizleme 2020 Resimli Anlatım

Diğer sosyal medya uygulamaları gibi Facebook’ta aynı şekilde, gizlilik ilkesine dikkat etmektedir. Bu ilke gereği, bir çok alanda seçim yetkisi kullanıcılara verilmiştir. Bunlardan bir tanesi de Facebook arkadaş listesi gizleme durumu. Arkadaşlarınızı kendi seçiminiz doğrultusunda gizleyebilirsiniz.

Facebook arkadaş gizleme nedir? Facebook arkadaş gizleme nasıl yapılır? Yazımızda bu sorulara, adım adım cevap bulacağız. Buyurun başlayalım.

Facebook arkadaş listesi gizleme durumu nedir?

Facebook arkadaşlarını gizleme, sizin seçiminize bırakılan bir gizlilik düzenlemesidir. Facebook üzerinde belli bir arkadaş kitleniz var. Ve bunu hiç kimsenin görmemesini istiyorsunuz. Sadece birkaç adımda bunu gizleyebilmeniz mümkün. Böylece arkadaşlarınızı sizden başka kimse görmeyecek.

Facebook hesabını ilk açtığınızda, otomatik olarak herkese açık görünür. Bu da sizi rahatsız edebilir. Güvenlik amacıyla ya da gizliliği korumak için ayarlarda oynama yapabilmeniz oldukça kolay. Bu ayarı istediğiniz zaman değiştirip, herkesin ya da sadece arkadaşlarınızın görmesini de sağlayabilirsiniz. Facebook arkadaş listesi gizleme konusunun ne olduğunu anladığımıza göre, bu ayarları nasıl yapabileceğimizi öğrenelim.

Facebook arkadaşlarımı nasıl gizlerim?

Facebook arkadaşlarını gizleme konusunda daha net anlamanız için, hem web site üzerinden nasıl yapıldığını anlatacağız. Hem de Facebook mobil uygulama üzerinden nasıl yapıldığına değineceğiz.

Web site üzerinden Facebook arkadaşlarını gizleme nasıl yapılır?

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  • İlk olarak bilgisayar üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza girdikten sonra, ekranın sağ bölmesinde yer alan ok simgesine tıklayın. Bu alan hesabınıza ait bir çok bilgiyi barındırmaktadır. Ok işaretine tıkladıktan sonra, alt taraflarda ‘’ayarlar’’ alanı yer alıyor. Bu seçeneğe tıklayarak işleme devam edin.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  • Çıkan ekranda sol tarafta bazı kategoriler bulunuyor. Bunlar arasında ‘’gizlilik’’ seçeneğine tıklayın. Gizlilik seçeneğine bastığınızda, yan tarafta arkadaş listeni kimler görebilir alanı belirecek. Burası ayarları yapacağımız alan. Buradan sağ tarafta bulunan düzenle butonuna basın. Burada kimlerin görmesini istiyorsanız o hedef kitleyi seçebilirsiniz. Sadece ben demeniz durumunda, Facebook arkadaşlarını sadece siz görebileceksiniz.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Arkadaşlar demeniz durumunda, Facebook arkadaşlarınızı aynı şekilde tüm arkadaşlarınız görecektir. Herkese açık demek, arkadaşlarınızı herkesin görmesi anlamına geliyor. Ayrıca gördüğünüz gibi özel diye bir seçenek bulunuyor. Bu seçenek yardımıyla arkadaşlarınızı kimlerin görebileceğini, isim olarak seçebilirsiniz. Tüm bu alanlar içerisinde, herkesten gizlemek için sadece ben seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Sadece ben dediğinizde, arkadaş alanınız herkese kapalı olur. Diğer kişiler sadece ortak arkadaşlarınızdan haberdar olur.

Gördüğünüz gibi bilgisayar üzerinden Facebook arkadaş listesi gizleme işlemi oldukça basit. Sırasıyla yapmanız durumunda, ayarları düzenleyebilirsiniz. Bu ayarlarda değişiklik yapmak istediğinizde, yine aynı şekilde bu adımları uygulayın. En sonda yer alan, kitleler arasından değişiklik yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama Üzerinden Facebook Arkadaş Listesi Gizleme Nasıl Yapılır?

Yukarıda web site, bilgisayar üzerinden arkadaşları gizlemenin nasıl yapılacağını öğrendiniz. Facebook arkadaş listesi gizleme işlemini aynı şekilde mobil uygulama üzerinden de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden Facebook arkadaşlarını gizleme adım adım:

  • İlk olarak kişisel bilgilerinizi kullanarak, Facebook mobil uygulamaya giriş yapın.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  • Ana sayfaya girdiğinizde, ekranın sağ üst kısmında yer alan üç çizgi simgesine tıklayın.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  •  İlk olarak ayarlar bölümü içerisindeki ‘’hesap ayarları’’ bölümüne girin.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  • Hesap ayarları içerisinde gizlilik seçeneği yer almaktadır. Gizlilik seçeneğine tıklayarak işleme devam edin. Bu bölüm içerisinde Facebook hesabınızın gizliliğini sağlamak adına bir çok yer bulunmaktadır. Bunları kendi isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

adim adim facebook arkadaslarini gizleme guncel resimli anlatim

  • Burada arkadaş listeni kimler görebilir şeklinde bir soruyla karşılaşacaksınız. Bizim işimiz burayla. Bu alanda size farklı kitleler de gösterilecektir. Herkese açık, arkadaşlar, sadece ben ya da özel gibi. Facebook arkadaşlarınızın hiç kimse tarafından görünmesini istemiyorsanız ‘’sadece ben’’ hedef kitlesini işaretlemeniz gerekiyor. Yapmanız gereken tüm işlemler bu kadardı! Bu adımdan sonra, karşıdaki kişiler sadece ortak arkadaşlarınızdan haberdar olabilecek. Bu ayarları, aynı yoldan giderek istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Sonuç

Bu yazıda Facebook arkadaş listesi gizleme nedir ve bu gizleme işlemini yapmak için hangi ayarlar kullanılır sorularına cevap bulduk. Artık gizlilik ayarlarını nasıl düzenleyeceğinizi biliyorsunuz.

Umarım, bu konuda ihtiyacı olan kişilere yardımcı olabilmişizdir. Bir sonraki başlıkta görüşmek üzere.

Facebook ile ilgili daha çok bilgiye mi ihtiyacınız var? Facebook destek merkezimiz üzerinden merak ettiğiniz tüm konularda en güncel cevaplara ulaşabilirsiniz!

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir