Facebook Görüntülü Konuşma Ses Sorunu ve Çözümü

Facebook Görüntülü Konuşma Ses Sorunu ve Çözümü

Dünya üzerinde Facebook kullanıcı sayısı git gide artmaktadır. Zamanla gelişen teknoloji ile birlikte gelen yeniliklerden birisi Facebook üzerinden bir arkadaşınız, bir tanıdığınızla birlikte görüntülü konuşabilirsiniz ve sesli bir şekilde iletişim sağlayabilirsiniz. Öncelikle Facebook görüntülü konuşma ayarlamalarından bahsedelim, daha sonra Facebook kullanıcılarının Facebook görüntülü konuşma ses sorunu hakkında yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için bilgi paylaşalım;

Facebook Görüntülü Konuşma Ayarlamalarıfacebook görüntülü konuşma sorunu

Facebook görüntülü konuşma ayarlamaları; Öncelikle bilgisayarınızın kamerasını doğru kurmanız istenmektedir. Kullandığınız bilgisayarın aygıt ayarlarının yapıldığı aygıt yöneticileri kısmından kullanacağınız kamera cihazınızın sürücüsünün bilgisayarınıza kurulu olduğundan ve bilgisayarınızda bu ayarlama için herhangi bir hata işareti olmadığına emin olmanız gerekmektedir. Bu ayarlamaları kontrol ettikten sonra mikrofonunuzu kontrol edin. Mikrofonunuzun çalışıp çalışmadığını Windows ses kaydedici veya başka herhangi bir programla kontrol edebilmeniz mümkündür. Kamera ya da ses ayarlarınızda herhangi bir hata işareti yoksa ve kontrolleriniz sonucunda görüntünüz ve ses kontrolleriniz sorunsuz çalışıyorsa şimdi bilgisayarınızdan görüntülü ve sesli konuşma sağlayabilirsiniz. Ancak Facebook görüntülü konuşma sırasında Facebook kullanıcıları bazı problemlerle karşılaşabiliyor. Bu problemlerden en çok karşılaşılan sorunlardan birisi olan Facebook görüntülü konuşma ses sorunu ile ilgili çözümü size göstereceğiz;

Facebook kullanıcıları Facebook’un sağladığı görüntülü konuşma kolaylığından faydalanmak istemektedirler. Ancak Facebook görüntülü konuşma sırasında bazı ses sorunları ile karşılanabiliyor. Facebook görüntülü konuşma ses sorunu ve sorunun çözümünü sizinle paylaşacağız.

Kullanıcılarına görüntülü ve sesli bir şekilde konuşma şansı tanıyan Facebook tarzı uygulamaları kullanırken bazı zamanlarda kullanılan mikrofondan karşı tarafa ses gitmiyor. Şüphesiz ilk olarak emin olmanız gereken ilk detay; mikrofonunuzda herhangi bir teknik sorun olup olmadığıdır. Mikrofonunuz sorunsuz çalışıyorsa eğer diğer çözümlere bakabiliriz.

Facebook görüntülü konuşma ses sorunu bilgisayarınız üzerinden düzenleyebileceğimiz küçük bir değişiklik ile giderilebilmesi mümkündür. Ancak karşılaşılan sorunun daha başka nedenleri de olabilir. Uygulanabilecek bazı yazılım ayarlamaları ile bu sorunları değiştirip, düzeltebiliriz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Ses Karşı Tarafa Gitmiyor Sorunu

Facebook görüntülü konuşma ses sorunu çözümü için öncelikle bilgisayarınız üzerinden “Başlat” > “Denetim Masası” > “Donanım ve Ses” > “Ses” basamaklarını izleyerek yol izleyeceğiz. Açılan kısımda üst tarafta bulunan “Kayıt” seçeneğini seçin, bu bölümde aktif halde bulunan mikrofonunuzu “Varsayılan Yap” seçeneğini kullanarak kullanacak olduğunuz mikrofonunuzu varsayılan haline almanız gerekmektedir.

Mikrofonunuzu varsayılan hale getirdikten sonra kullanacağınız mikrofonunu kontrol ederken yan tarafta yer alan ses düzey kontrol simgesinin yükselip alçalması gerekiyor.

Kullanacağınız mikrofonu kontrol ettiğiniz sırada ses kontrol düzeyi hareket etmiyorsa bu bir sorunun olduğu anlamına gelmektedir. Diğer seçenek olarak diğer mikrofon kısımlarına geçebilirsiniz.

Bu ayarlamayı gerçekleştirdikten sonra yapmakta olduğunuz Facebook görüntülü konuşmaya son verip tekrardan denemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda Skype gibi yazılımlarla da ses kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Görüntülü Konuşma Ses Problemi

Facebook görüntülü konuşma ses sorunu çözümü için dikkat etmeniz gereken bir nokta da kullanacak olduğunuz mikrofonunuzun sessiz konumda olmadığına dikkat edin. Mikrofonların bazılarında sessize alma-açma tuşu bulunmaktadır. Aynı şekilde kulaklıklarda da bu tarz tuş olabiliyor. Aynı şekilde alternatif olarak aşağıdaki ayarlamalara dikkat etmemiz gerekmektedir;

Görüşme yapmadan önce kamera ve ses kullanan tüm uygulamaları kapatın.

Kullanacağınız kameranızın bilgisayarınız üzerinde kullanımının uygun olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Kullanacak olduğunuz kameranın kendi yazılımlarını internet sitesinden bilgisayarınız için en son olan yazılımları yükleyin.

Tarayıcınızı ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Aynı şekilde sizin ayarlamalarınız dışında karşı tarafında ayarlamalarında sorun olmadığından emin olun.

Facebook görüntülü konuşma ve ses sorunu için, sorunların hala çözülmediği takdirde Facebook yetkililerine de danışabilmeniz mümkündür.

Facebook görüntülü konuşma ses sorununun ve çözümü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Facebook’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Facebook sayfa beğeni satın alma ve Facebook sayfa takipçisi satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook görüntülü konuşma ses problemi ve çözümü konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir