Facebook Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Facebook Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Sevilerek kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook uygulaması 7’den 70’e herkese hitap etmektedir. Arkadaş ekleme, fotoğraf, video ve yazı paylaşmak için kullanılan bu uygulama çıktığı ilk günden bu yana sevilerek kullanılmaktadır. Kullanılan Facebook hesabının belirli sebeplere bağlı olarak kapanması, şifresinin unutulması veya çalınması durumunda hesap kurtarma işlemine başvurulabilmektedir. Hesap kurtarma işlemi hesaba giriş yapamayan kişilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş bir özelliktir. Mail ve telefon numarası gibi bilgilerin sistemde kayıtlı olması hesap kurtarma işleminin çok daha kolay yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Facebook Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Şifresini unutanların işlerini kolaylaştırmak amacıyla başvurduğu ilk yol hesap kurtarma işlemidir. Hesabın kurtarılabilmesi için öncelikle gereken şey kurtarılmak istenen hesabı bulmaktır. Belirli durumlarda telefon numarası veya mailin kayıtlı olmamasına bağlı olarak kurtarılmak istenen hesabı bulmak zor olabilmektedir. Eğer kayıtlı bir telefon numarası veya mail adresi var ise hesap kurtarma işlemi çok daha kolay gerçekleştirilmektedir. Daha önce giriş yapılan bir bilgisayar ve telefon yardımıyla ağ hizmetine bağlı olarak hesap bulunabilmektedir. Eğer hesabın kullanıcı adı ve şifresi unutulmuş ise aynı ağ yardımıyla hesap bulunabilir. Facebook uygulaması içerisinde yer alan “Hesap Bulma” seçeneğine tıklanması ve ardından boşluk kısmında istenen bilgiler doldurulmalıdır. Kullanıcı adı, mail adresi veya telefon numarası yardımıyla hesap bulunabilmektedir. Hesap bulunduktan sonra çıkan sayfada hesap bilgileri görülmektedir. Hesap özeti olarak nitelendirilen bu sayfa içerisinde hesaba ait bilgiler yer almaktadır.

Facebook Hesap Kurtarma İşlemi İçin Gerekenler Nelerdir?

Hesap kurtarma işleminde kayıtlı bir mail veya telefon numarasının olması oldukça önemlidir. Aksi durumda hesabın bulunması zorlaşacağından vakit kaybı olacaktır. Buna bağlı olarak kullanıcıların telefon numarası veya mail hesabını onaylatması ve bu şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir. Gerekli bilgilerin eksiksiz olması halinde hesap kurtarma işlemi kısa sürede tamamlanabilen kolay bir işlemdir. Bu bilgiler mevcut değil ise daha önce giriş yapılan bir ağ yardımı ile hesap bulma işlemine başvurula bilmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

facebook hesap kurtarma

Facebook Hesap Kurtarma İşlemi

Hesap kurtarma işlemi gerekli bilgilerin eksiksiz olması halinde hesap kurtarma işlemi yalnızca birkaç dakika sürecek kolay bir işlemdir.

  • Öncelikle Facebook sayfasına giriş yapılmalı ve ardından “Hesap Bulma” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Açılan sayfada istenilen bilgiler girilmelidir.
  • Hesabın sorunsuz bulunması halinde hesap bilgileri açılacaktır.
  • Şifre yenileme işlemi olarak bilinen bu sayfa içerisinde mail adresi veya telefon numarası ile şifre sıfırlama yapılabilmektedir.
  • Ne şekilde şifre sınıflama yapılacağı seçildikten sonra onaylanmalıdır.
  • Telefon numarası veya mail adresi seçildikten sonra bir onay kodu gönderilmektedir.
  • Gelen onay kodu istenen bölüme yazıldıktan sonra şifre belirlenmesi istenir.
    Şifrenin iki kez doğrulanması ardından hesap kurtarma işlemi gerçekleştirilmektedir.

Hesap kurtarma işlemi sonrasında Facebook hesabına belirlenen şifre yardımı ile kolayca giriş yapılmaktadır.

Facebook Destek blogları tüm güncellemeler ve gelişmelerden haberdar olun.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir