Facebook Silinen Post Ve Mesajları Geri Getirme Özelliği Var Mı?

Facebook Silinen Post Ve Mesajları Geri Getirme Özelliği Var Mı?

Facebook dev sosyal medya platformları arasında yer almaktadır.  Bu sosyal medya uygulaması üzerinde de zaman zaman kazalar meydana gelebilmektedir. Bunlardan bir tanesi de Facebook mesaj ve paylaşımlarını silme. Bazen kasıtlı olarak silsek de bazen kazaya kurban gidebiliriz. Peki Facebook silinen post ve mesajları geri getirme özelliği mevcut mu?

Facebook silinen post ve mesajları geri getirme özeliği var mıdır? Facebook silinen post ve mesajları nasıl geri getirebilirsiniz? Aklınızdaki tüm sorulara yazı içinde yer vereceğiz. Buyurun başlayalım.

Facebook üzerinde silinen mesajları geri getirme mümkün mü?

Facebook üzerinde zaman zaman silme sorunları yaşayabilmektesiniz. Bu durumda bu mesaj ve paylaşımlar sonsuza kadar yok oluyor gibi bir algınız olabilir. Bu algıyı destekleyen bir durum var mı? Tabi ki de hayır. Facebook üzerinde sildiğiniz hiçbir mesaj ya da paylaşım, tamamen yok olmaz. Facebook uygulamasını güçlü bir arşivleme sistemi bulunmaktadır. Buraya tüm gelen giden mesajlarınızı, video ve fotoğraflarınızı yedeklemektedir. Böylece hiçbir zaman tamamen silinme gibi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız.

Facebook üzerinde silinen her şeyi geri getirebileceğinizi öğrendiğinize göre, bunu nasıl yapabileceğiniz konusuna geçelim. Facebook silinen post ve mesajları geri getirme için uygulanması gereken bir kaç adım vardır.

Facebook üzerinde silinen mesajları nasıl geri getirebilirim?

Facebook üzerinde silinen mesajları iki yerden de geri getirebilirsiniz. Hem bilgisayar hem de mobil cihaz üzerinden bunu yapabilmeniz mümkün. İlk olarak bilgisayar üzerinden nasıl yapacağınıza değinelim.

Bilgisayar üzerinden silinen mesajları ve paylaşımları geri getirme

-İlk olarak bilgisayarı açın ve Facebook hesabınıza giriş yapın.

facebook silinen post ve mesajlari geri getirme ozelligi var mi

-Facebook ayarlar kısmını bulun ve ekranın sol tarafında yer alan Facebook bilgilerin seçeneğine tıklayın. Bu sayfa içerisinde bazı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler içerisinde ‘’Bilgilerini indir-Bilgilerinin bir kopyasını saklamak ve başka bir hizmete aktarmak için indir’’ yazısı yer alıyor. Buranın  yan tarafında bulunan gör butonuna tıklayarak işleme devam edin.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

facebook silinen post ve mesajlari geri getirme ozelligi var mi

-Sıradaki aşamada bilgilerini indirebilirsin yazısının üzerine tıklayın.

facebook silinen post ve mesajlari geri getirme ozelligi var mi

-Karşınıza indirebileceğiniz tüm alanlar çıkacak. Bu alanlar içerisinde istediğinizi yanındaki kutucuğa tik koyarak seçebilirsiniz.

facebook silinen post ve mesajlari geri getirme ozelligi var mi

-Biz tüm veriler diyerek işleme devam ediyoruz. Arşivden tüm verilerin gelmesini istiyoruz. Seçim yaptıktan sonra üst kısımda yer alan ‘’dosya oluştur’’ seçeneğine tıklayın.

facebook silinen post ve mesajlari geri getirme ozelligi var mi

-Dosya oluşturuluyor yazısı göründüyse , işlem bu kadar demektir. Facebook silinen post ve mesajları geri getirme süreci tamamlandı. Arşiv içerisinde o güne kadar yaptığınız tüm paylaşımlar ve gönderip aldığınız mesajlar yer almaktadır. Bu arşivleme işlemi tamamlandığında size e-mail üzerinden bilgi verilecektir. Sonrasında girerek arşivi indirebilirsiniz. İçerisinde mesajlarınız da yer alacaktır.

Mobil üzerinden Facebook silinen mesajları geri getirme

Mobil üzerinden silinen mesajları geri getirmek mümkündür. Ancak bu işlemi mobil uygulama üzerinden yapamazsınız. Sosyal medya uygulamalarının bir çoğu, mobil uygulama üzerinden bazı ayar ve işlemlere izin vermemektedir. Bunlardan bazıları arşive ulaşma, yedekleme verilerini indirme, hesabı dondurma gibi. Facebook uygulaması da, mobil uygulama bölümünden arşive ulaşmanıza izin vermemektedir.

Bunun için yapmanız gereken, telefondan giriş yapıyor olsanız bile tarayıcı üzerinden sisteme girmek.

-Tarayıcıyı açın. Facebook hesabınıza giriş yapın.

-Bilgisayar üzerinden geri getirme adımlarını, aynı şekilde buraya da uygulayın. Göreceksiniz ki mesaj ve paylaşımlarınızı buradan da kolay bir şekilde geri getirebileceksiniz.

Facebook silinen mesaj ve postları geri getirme kodları işe yarar mı?

Facebook üzerinde silinen mesajları geri getirme kodları teknoloji dünyasında kulağınıza gelen bilgiler arasındadır. Silinenleri geri getirmek için kod yöntemiyle bir şey yapamazsınız. Alanın uzmanı olmadıkça, bu tür yöntemleri denemenize gerek yoktur.

Yukarıda nasıl yapacağınıza detaylı olarak yer verdik. Adımları sırasıyla, dediğimiz gibi uygulamanız durumunda sonuca ulaşırsınız. Bu nedenle başka yöntemler araştırmanıza ve denemenize gerek kalmamaktadır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Kısa hatırlatma:

Mesajların bazı durumlarda gelmeme ihtimali bulunmaktadır. Karşıdaki kişiyi engellediğinizde ya da o kişi tarafından engellendiğinizde böyle bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aynı şekilde mesajlar karşı taraf, tarafından silindiğinde yine mesajları göremeyebilirsiniz. Bu hatırlatmayı göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Sonuç

Bu yazıda Facebook silinen mesajlar nasıl geri getirilir sorusuna adım adım cevap verdik. Böyle bir sorunla karşılaşmanız durumunda artık nasıl çözüm üreteceğinizi biliyorsunuz.

Instagram haberleri kategorimiz ile Instagram hakkında tüm merak ettiklerinizin cevaplarını bulabilir ve çözümlere ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
3 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. avatar
    İrem Taşpınar

    Böyle bi özellik umarım yoktur facebook geçmişimin tamamının yakılması gerek yoksa insan içine çıkamayız valla