Instagram Bilinmeyen Bir Ağ Hatası Oluştu Sorunu

Instagram Bilinmeyen Bir Ağ Hatası Oluştu Sorunu

Merhaba sevgili okurlar bu yazı dizimizde sizlere Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu sorununu nasıl çözeceğimizi anlatacağız. Bu sorunun ana nedeni internet bağlantınızdan kaynaklanmaktadır. Instagram’da dolaşırken bu hata ile çok sık karşılaşırız. Bu sinir bozucu durumu gelin hep beraber düzeltelim. İlk önce sorunun kaynağına inelim. Sonra çözüm önerilerini uygulayalım.

Bilinmeyen Bir Ağ Hatası Oluştu Hatası Neden Olur?

Bilinmeyen bir ağ hatası oluştu sorununun temel nedeni internet bağlantınızla alakalıdır. Sorun cihaz ya da Instagram kaynaklı bir sorun değildir. İnternet bağlantısının yavaş olduğu yerlerde, devletin Instagram’a müdahale ettiği durumlarda, Instagram sunucularının erişimi sıfırlamasıyla ortaya çıkar. Hata aldığınız zaman birkaç dakikalığına Instagram ile bağlantınız kesilir. Erişimin tekrar gelmesi için sayfayı yeniden yüklemeniz gerekir.(Instagram Destek)

Instagram Bilinmeyen Bir Ağ Hatası Oluştu Hatasının Çözümü Nedir?

Bu hatanın çözümü oldukça kolaydır. Birkaç aşamada size bu yolu anlatacağız. Bu yol eğer hata Instagram kaynaklı değilse sizi çözüme götürecektir.  Instagram’ın dünya genelinde sunucuları, yanıt vermeyi bırakırsa bu çözüm yolu işe yaramayacaktır.

Bu durumda Instagram’ın sorunu çözmesini beklemekten başka yolunuz kalmaz. İnternet kaynaklı bir sorun varsa hemen çözüm için şunları yapmalısınız. İlk etapta DNS ayarlarınızı değiştirmelisiniz. DNS ayarlarını değiştirdikten sonra VPN kullanmalısınız.

Sorunun Çözümü İçin DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Dns ayarlarınızı telefonunuzdan değiştirmek için ilk önce ayarlar bölümüne girin. Buradan Wİ-Fİ sekmesine tıklayın. Bağlı bulunduğumuz ağın yanında info butonuna basın. Açılan sayfadan dns sekmesine tıklayın. Tıklamadan sonra sizden rakam girmeniz istenir. Buraya 8.8.8.8 boşluk 8.8.4.4 girip sol üstte wifi butonuna yeniden tıklayın. Bu işlemden sonra wi-fi bağlantınız kısa süreliğine kesilip yeniden gelecektir. Bu aşamadan sonra artık Instagram bağlanabilirsiniz. Instagram’a sorunsuz bağlanıp işlemlerinize devam edebilirsiniz. Bu işlem Android cihazlarda benzer işlemler yapılarak çözüme kavuşur.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Cihazınızda saat ve tarih ayarlarının yanlış olması durumunda bu hatayı almış olabilirsiniz. Cihazın saat ve tarihini düzelterek bu sorunu çözebilirsiniz. Cihazınızın menüsüne girerek veri kullanım tuşunun altında arka plan veri gönderiminin açık olup olmadığını kontrol edin. Kapalı konumdaysa açmanız halinde sorun çözüme kavuşmuş olur. İnternet bağlantısı olarak mobil internet kullanıyorsanız internetinizin bitip bitmediğini kontrol edin. İnternet paketiniz bitmişse ve bu durumdan haberiniz yoksa Instagram bağlanırken ağ isteği gönderilmedi hatası almanız normaldir. İnternet paketiniz varsa cihaz kaynaklı olma ihtimaline karşı telefonunuzu yeniden başlatın. Telefonu yeniden başlattığınız halde sorun hala devam ediyorsa telefonunuzun dns ayarlarını değiştirin. Dns ayar değişimine rağmen hala sorun devam ediyorsa bu aşamadan sonra yapacak bir şeyiniz yok demektir. Sorun Instagram kaynaklı olup Instagram’ın bu sorunu çözmesini beklemekten başka yolunuz yoktur. Tüm işlemlere rağmen hala sorun yaşıyorsanız cihazınızın teknik servisi ile görüşün.

Youtube kanalınızı yükseltmek için sitemizden Youtube Abone ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir