Instagram İşlem Engellendi Sorunu ve Çözümü

Instagram İşlem Engellendi Sorunu ve Çözümü

Instagram kullanıcılarının sık sık başına gelen en büyük sorunlardan bir tanesi olan, Instagram işlem engellendi sorunu. İşte Instagram işlem engellendi sorunu nasıl çözülür hakkında kısa kılavuzunuz.

Instagram İşlem Engellendi Sorunu Türleri

  • İşlem engellenmesi: Instagram tarafından uygulanan en yaygın eylem bloğudur. Genellikle 24 saate kadar sürer.
  • Son kullanma tarihi olan işlem engellenmesi: Bu tür bir engel, engelin süreceği tarihi belirtir.
  • Son kullanma tarihi olmayan işlem engellenmesi: Engelin süresi birkaç saat ila iki hafta arasında değişebilir. Bu tür engellerde genellikle “Bize bildirin” düğmesi olmadığından, yanlış bir şey yapmadığınızdan, ancak yine de işaretlendiğinizden eminseniz, Instagram Ayarları -> Yardım -> Sorun Bildir’e giderek manuel bir inceleme isteyebilirsiniz.
instagram işlem engellendi

Instagram İşlem Engellendi Sorunundan Nasıl Kurtulunur?

Instagram işlem engellendi sorunundan kurtulmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Instagram uygulamanızı yeniden yükleyin.

En belirgin yol Instagram uygulamanızı silmek ve yeniden yüklemektir. Bundan sonra, Instagram tarafından toplanan çerezler ve diğer veriler kaldırılmalıdır, bu da işlem engelinden, özellikle geçici olandan kurtulmaya yardımcı olur.

2. Sorun bildirin.

“İşlem engellendi” hatası ortaya çıktığında, genellikle iki seçeneğiz vardır: Bize bildirin ve Yoksayın. Instagram tarafından manuel olarak incelenmesini istemek için Bize bildirin düğmesine dokunun. Bu durumda, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Ayarlar’a, Yardım’a ve ardından Sorun Bildir’e basın. Metin alanına, bir nedenden dolayı yanlış bir şey yapmadığınız halde engellendiğinizi yazın.
  • Hesabınızı büyütmek için spam veya üçüncü taraf araçlar kullansanız bile bu yapılmalıdır. Bu eyleminiz Instagram’a bir bot olmadığınızı gösterecektir.

3. Mobil verilere geçin.

İşlemlerinizin engellenmesinin nedeni IP adresiniz olabilir. Bazen Instagram, IP’yi sevmiyorsa hesap oluşturma aşamasında hesapları bile engeller. Herhangi bir hata gördükten sonra, kablosuz ağdan mobil verilere geçin.

4. Instagram hesabınızı Facebook’a bağlayın.

Artık Instagram, Business hesaplarını Facebook’a bağlamadan oluşturmanıza izin veriyor. Hesabınız Facebook ile bağlantılı değilse ve işlem engeli ile tehdit ediliyorsa, Facebook sayfanıza bağlayın. Böylece bir bot olmadığınızı kanıtlayacaksınız. Daha da iyi hale getirmek için Instagram sayfanızı diğer sosyal medyalara bağlayabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

5. Başka bir cihazda oturum açın.

Giriş yaptığınız cihazı değiştirin. Başka bir telefon, tablet veya hatta PC kullanmayı deneyin.

6. Bekleyin.

Yukarıda belirtilen yolların tümü yardımcı olabilir veya olmayabilir. Yukarıdakilerin hiçbiri Instagram işlem engellendi sorunu nasıl çözülür sorusundan kurtulmanıza izin vermezse, bekleyin ve engeliniz kısa süre içinde kaybolacaktır. Instagram işlemlerinden herhangi birini 24 veya 48 saat boyunca durdurursanız daha da iyi olur. Bu süre içinde Instagram veya herhangi bir üçüncü taraf aracı kullanmayın.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Etkileşim Engeli Nedir?

Etkileşim engeli, Instagram profillerinizde gün içerisinde çok sayıda etkileşim yapmanız sonucunda karşılaşabileceğiniz bir kısıtlamadır.

Etkileşim Engel Süreli Ne Kadar?

Etkileşim engelleri değişik süreler içermektedir. Genellikle haftalık ya da aylık periyodlar şeklinde engellenebilirsiniz.

Etkileşim Engelinden Nasıl Korunulur?

Etkileşim engeline takılmamak için gün içerisinde çok sayıda takip etme, takipten çıkarma ya da beğeni işlemleri gerçekleştirmeyin.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir