Instagram Kişi Önerileri Neye Göre Çıkıyor?

Instagram Kişi Önerileri Neye Göre Çıkıyor?

Instagram birini takip ettiğinizde veya bazı profilleri ziyaret ettiğinizde arkadaşlarınızı, kullanıcıları ve takipçileri size önerir. Peki, Instagram kişi önerileri neye göre çıkıyor? Instagram, birinin profiline dayanarak sizin için takipçileri nasıl önerir? İşte, Instagram’ın kişileri nasıl önerdiğine dair bir araştırma!

Instagram Önerilen Arkadaşlar Nasıl Görünür?

Instagram algoritmaları, aşağıdakileri içeren çeşitli faktörleri göz önünde bulundurur:

Bağlantılı Sosyal Medya Hesapları – Facebook aslında Instagram’a sahip olduğundan, bu iki sosyal medya uygulamasının iç içe olması şaşırtıcı değildir. Facebook’ta biriyle arkadaş olursanız, kısa süre sonra Instagram’da da sık sık bir öneri olarak görünürler. Benzer şekilde, Instagram’da birisini takip ederseniz, Facebook arkadaş önerilerinizde sıklıkla görünürler.

Telefon Kişileri – Instagram, telefonunuzun kişilerini de arkadaş önerileri yapmak için kullanır. Kişilerinizi Instagram hesabınıza bağladığınızda, Instagram’ı bağlayan kişileriniz izlemeniz için onları potansiyel insanlar olarak önerecektir.

Arama Geçmişi – Son zamanlarda Instagram’da birini aradıysanız ve profilini takip etmeden profiline bakmak için zaman harcadıysanız, daha sonra bir öneri olarak görünecek. Algoritma ayrıca profillerinde harcanan zamanı, bağlı resimleri ve diğer faktörleri de dikkate alır.

Hashtag Kullanımı – Gönderilerinizde aynı hashtag’lerin birçoğunu kullanırsanız ve bu hashtag’ler birbirine benzerse, muhtemelen önerilen arkadaş listenizde görüneceklerdir.

Ortak Arkadaşlar – Instagram, çoğu arkadaşınız olduğu kişileri takip etmenizi önerir. Bir kişiyle ne kadar fazla ortak arkadaşınız varsa, önerilen arkadaşlar listenizde görünme olasılığı o kadar yüksektir.

instagram kişi önerileri

Instagram Arkadaş Önerilerine Nasıl Erişilir?

Önerilen arkadaşlarımı nasıl görebilirim diye sorarsanız, Instagram’ın sizin için en son önerilerini kontrol etmenin iki kolay yolu var:

Ana sayfa akışınızda “Sizin için Önerilenler” i bulun:

  • Instagram mobil uygulamasında oturum açın.
  • Ana sayfa akışınızda, birinci veya ikinci gönderinin hemen ardından, Instagram’ın sizin için önerilen kullanıcıların listelediği Sizin İçin Önerildi’yi görürsünüz.
  • Daha fazlasını bulmak için sola hızlıca kaydırabilir veya Sizin için Önerilenler kutusunun sağ üst köşesinde olması gereken “Tümünü Gör” ü seçebilirsiniz.

Profilinizde “İnsanları Keşfet” seçeneğini kullanın:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • Instagram mobil uygulamasında oturum açın.
  • Uygulamanın sağ alt tarafındaki profil sayfanıza gidin.
  • Sağ üstteki menüye dokunun ve seçenekler listesinden “İnsanları Keşfet” i seçin.

Yukarıda özetlenen yöntemlerden birini uygularsanız, Instagram’ın takip etmenizi önerdiği kullanıcıların bir listesini görebilmeniz gerekir. Instagram, algoritmasını geliştirdiğinden ve sosyal çevrelerinizden daha fazlasını aldığından ara sıra yeni öneriler görünecektir. Kişileri Keşfet sayfasının üstünde, Instagram’ın sizi takip etmeleri için daha iyi ve daha alakalı öneriler sunması için Instagram hesabınızı diğer sosyal medya hesaplarına veya telefon kişilerinize bağlama seçeneğiniz vardır.

Facebook veya telefon kişilerinizden hangilerinin önerilmesini beklemek zorunda kalmadan Instagram’da olduğunu görmek için Kişileri Keşfet sayfasındaki Kişiler sekmesine gidebilirsiniz. Bu sayfada, hepsini bir kerede takip etme seçeneğiyle birlikte, Instagram’da bulunan kişilerinizin toplam sayısını ve bir listesini göreceksiniz. Onları zaten takip etmeyi istediyseniz veya zaten onları takip ediyorsanız, adlarının yanında “İstendi” veya “Takip ediliyor” ifadesini görürsünüz.

Arkadaş Önerileri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Instagram kişi önerileri neye göre çıkıyor sorusunu cevapladıktan sonra eğer bu özelliği beğenmediyseniz ondan kurtulmanın kolay bir yolu var. İşte arkadaş önerilerinin nasıl devre dışı bırakılacağına dair uygulayacağınız adımlar:

  • Instagram’a giriş yapın.
  • Sağ alt kısımdaki profilinize gidin.
  • Ekranın üst tarafındaki Profili Düzenle üzerine dokunun.
  • En altta “Benzer Hesap Önerileri” seçeneğini bulacaksınız. Özelliği devre dışı bırakmak için dokunmanız yeterlidir.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Öneriler Nedir?

Instagram profilinizde genellikle akış bölümünde tavsiye edilen profiller çıkmaktadır. Bu profiller ilginizi çekebilir ve arkadaş olmanız önerilmektedir.

Instagram Kişi Önerileri Nasıl Belirlenir?

Instagram kişi önerileri halihazırdan profilinizde takip ettiğiniz takipçileriniz ile ya da beğendiğiniz hesaplar ile ilişkilendirilir ve sizlere önerilir.

Instagram Önerileri Nasıl Kapatılır?

Instagram tavsiye edilen profiller içerisinde çıkan hesapların sağ tarafında yer alan işaret ile önerilerden kaldırabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir