Instagram Öne Çıkan Hikaye Kapakları Nasıl Değiştirilir?

Instagram Öne Çıkan Hikaye Kapakları Nasıl Değiştirilir?

Sevilerek kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram üzerinden gerek post gerekse hikaye paylaşımı yapılabilmektedir. Günümüzde sevilerek kullanılan uygulama içerisinde özellikle çıktığı günden beri ses getirmiş olan hikâye paylaşımı yapılabilmektedir. Hikâye bilinen bir diğer adı ile story’dir. 24 saatlik paylaşımlar olarak nitelendirilen bu özellik paylaşılan herhangi bir fotoğraf veya videonun 24 saat içerisinde kaybolması amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Instagram öne çıkan hikaye özelliği de çok sık kullanılmaktadır. Bu hikayeler profillerde sabit kalır ve silinmezler. Profillerde sabit kalmaları nedeniyle instagram öne çıkan hikaye kapakları tasarlamak ve profillerde hoş bir görüntü sağlamak önemli bir hale gelmiştir.

 Postlardan ziyade story çok daha sık tercih edilmektedir. Anlık olarak yapılan paylaşımlar filtre özelliği ile renklendirilebilmektedir. Bu kadar sevilmesi ve kullanılmasına bağlı olarak paylaşımların yalnızca 24 saat görülmesini istemeyenlerin olması oldukça doğaldır. Profile sabitlenebilen hikayeler öne çıkarılmış olarak nitelendirilmektedir. Öne çıkarılan bu hikayeler için farklı şekillerde kapak fotoğrafları kullanılmaktadır. Kimi zaman ilgi çekici olması kimi zaman ise profil ile uyumlu görünmesi amacıyla öne çıkarılan hikayelere kapak fotoğrafı eklenmektedir.

Instagram Öne Çıkan Hikayeler

Profile sabitlenen hikayeler için farklı kategoriler ile oluşturulabilmektedir. Tamamen kişinin tercihine bağlı olan bu durumda birçok farklı kategori içerisinde hikayeler sabitlenebilmektedir. Sabitlenen hikayeler için seçilen kapak fotoğrafı hesap sahibi tarafından belirlenmektedir. Kategori halinde yapılan sabitlemeler profilin çok daha düzenli görünmesine olanak sağlamaktadır. Hikâye sabitlemelerine verilen isimler ve kapak fotoğrafları takipçilerin aradığını çok daha kısa sürede bulmasına olanak sağlamaktadır. Seçilen kapak fotoğrafı isteğe göre kategori ile alakalı olabileceği gibi paylaşım yapılan hikâyeler arasından da seçilebilir.

Instagram öne çıkan hikayeler

Instagram Kapak Fotoğrafı Değiştirme

Kapak fotoğrafı değiştirme işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Kapak fotoğrafının değiştirilmesi ile ilgili herhangi bir kısıtlama mevcut değildir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • Öncelikle kapak fotoğrafının değiştirilmesi istenen hikâye bölümüne giriş yapılmalıdır.
  • Ardından sağ alt kısımda yer alan “Daha Fazla” seçeneğine tıklanarak “Öne Çıkarmayı Düzenle” seçilmelidir.
  • Açılan sayfanın üst kısmında yer alan “Kapağı Düzenle” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Kapağı Düzenle kısmında yer alan sayfa da galeri simgesine girilmelidir.
  • Bu kısımda kapak fotoğrafı yapılmak istenen fotoğraf seçilerek onaylanmalıdır.
  • Gerekli seçim yapıldıktan sonra ileri denilmesi halinde fotoğraf değiştirilecektir.

İşlemlerin sorunsuz tamamlanması ardından anında kapak fotoğrafı değişikliği yapılmaktadır. Herhangi bir kısıtlama bulunmadığı için kapak fotoğrafı değişikliği kişinin tercihine göre birçok kez yapılabilmektedir.

Instagram Kapak Fotoğrafı Belirleme

Instagram’da sevilerek kullanılan hikaye uygulamasının kalıcı olması için sabitleme işlemi yapılmaktadır. Profile seçilerek sabitlenen hikayelere eklenen kapak fotoğrafları kişinin hesabında görülmektedir. Herhangi bir takipçi öne çıkarılan storyleri izlemek istediğinde ilk olarak sabitlenen hikayelerin kapak fotoğrafını görmektedir. Kapak fotoğrafı paylaşılan hikayelerin kategorileşmesin de önemli bir detaydır. Kişi dilediği şekilde kapak fotoğrafı yapabileceği gibi istediği zaman değiştirebilmektedir. Kapak fotoğrafı profilin ilgi çekici olmasında ve hoş görünmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle hesap sahipleri öne çıkardığı hikayelerin kapaklarını galerisinde bulunan yüzlerce fotoğraf arasından seçebilmektedir.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir