Instagram Şüpheli Giriş Denemesi Sorunu Ve Çözümü (Güncel)

Instagram Şüpheli Giriş Denemesi Sorunu Ve Çözümü (Güncel)

Instagram düzenli olarak ek özelliklerle karşımıza gelmektedir. Bu özellikler, bir çok açıdan kullanım kolaylaştırıcı olduğu için üst düzey doyum yaşanmaktadır. Bu kadar avantajı bünyesinde bir arada bulundururken, bazı zamanlarda sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunlar bazen Instagram uygulamasının kendisinden kaynaklı sistemsel sorunlar olmaktadır. Bazı sorunlarsa kişilerin yaptığı yanlış adımlardan ya da kişisel durumlardan kaynaklı olmaktadır. Son günlerde en çok merak edilen ve gündeme gelen sorun Instagram şüpheli giriş denemesi sorunu.

Bu sorunun belli başlı nedenleri ve çözüm yolları bulunmaktadır. Şüpheli giriş denemesi nedir? Şüpheli giriş denemesi neden olur? Olağan dışı şüpheli giriş denemesi sorunu hangi durumlarda tekrarlanır? Bu yazıyı okuduğunuzda, bilmeniz gereken tüm sorulara cevap bulmuş olacaksınız. Öyleyse yazıya geçelim.

Instagram şüpheli giriş denemesi nedir?

Instagram hesabınıza girmeye çalıştığınızda ekranda bir yazı belirir. Olağan dışı giriş saptandı sorunu. Bu hesabınıza şüpheli bir giriş olduğunu göstermektedir. Güvenlik oluşturulması için bu uyarı verilir. Bu sorunun ortaya çıkması için uygulamanın, giriş yapanın siz olmadığını düşünmesi gerekmektedir. Bunun için iki nokta baz alınır. Birincisi siizn her zaman giriş yaptığınız, farklı bir cihaz üzerinden giriş yapılması. İkincisi ise sizin yaşadığınız, giriş yaptığınız bölgeden farklı bir yerden giriş yapılması. Bu iki durumda da Instagram hesabınıza giriş yaptığınızda, olağan dışı giriş saptandı uyarısı alırsınız.

Bu uyarıyı ortadan kaldırmak için gerekli adımları uyguladıktan sonra, sorun ortadan kalkacaktır. Ancak unutmayın ki bu uygulamaları kullanmaya devam ettiğiniz sürece sorun tekrar etmeye devam eder. Hiçbir şekilde kullanmamanız gerekir. Instagram şüpheli giriş denemesi nedir sorusunun cevabını aldık. Bu aşamadan sonra bu sorunun neyden kaynaklı olduğunu öğrenebiliriz.

Instagram olağan dışı giriş saptandı uyarısı neden verilir?

Bu sorunun ortaya çıkmasının nedeni, kullandığınız üçüncü taraf uygulamalar. Bu uygulamalar öncelikli olarak:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

  • Takipçi sayısını arttırmak için, kişisel bilgilerinizi vererek giriş yaptığınız uygulamalar
  • Paylaştığınız video ya da fotoğrafların beğeni sayısını arttırmak için kullandığınız uygulamalar
  • Profilinize kimlerin baktığını öğrenmek amacıyla, size bu bilgiyi verebileceğini vaat eden uygulamalar

En temel uygulamalar bunlardır. Bu uygulamaları kullanabilmek için, çoğunda Instagram kulllanıcı adı ve şifrenizi de kullanmanız gerekiyor. Siz bu özel bilgilerle giriş yaptığınızda, bu bilgiler bir yere kodlanır. Ve sizden habersiz giriş yapılabilir. Her girişlerinde, siz hesabınıza girmeye çalıştığınızda, bu uyarıyı alırsınız.

Hesabını güvene almak için bunu yapanın sen olduğunu bize bildir yazısı karşınıza çıkacak. Amaç hesabın size ait olup olmadığını tespit ederek, bu hesabı kötü kişilerden korumak. Yani güvenliği sağlamak. Bu uyarıyı aldıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkar. Yapıp yapmama durumuna göre seçim yapmanız istenir. Bu girişi siz yaptıysanız ‘’ben yaptım’’ butonuna tıklamanız lazım. Eğer başkası giriş yaptıysa, bu girişten haberiniz yoksa ben yapmadım diyerek işleme devam edin. Bu işaretlemelerinize göre Instagram sizden bazı bilgiler isteyecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan ve istenenleri yaptıktan sonra, sorun ortadan kalkacaktır.

Ancak yukarıda bahsettiğimiz uyarıyı tekrarlayalım. Aynı uygulamaları kullanmaya devam ettiğiniz sürece, aynı sorunu yaşarsınız. Kökten çözüm için bu uygulamaları kullanmamanız gerekiyor.

Instagram şüpheli giriş saptandı sorunu çözümü

Instagram olağan dışı giriş sorunu hakkında teorik bilgileri öğrendiniz. Artık nasıl çözüm bulabileceğimiz konusuna geçebiliriz. Instagram şüpheli giriş sorununu çözme adım adım:

  • Giriş denemesinin şüpheli olduğuna dair verilen uyarı, korsan uygulamalardan kaynaklı olmaktadır. Bu uygulamaları kullanırken onlara özel bilgilerinizi kullanma izni vermiş oluyorsunuz. Bu uygulamalar kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptığınızda, bu bilgileri bir yere kaydediyor. Ve sonrasında hesabınıza giriş yapıyor. Bu da Instagram şüpheli giriş denemesi sorununu ortaya çıkarıyor. Bu sorunun temeli uygulamalar olduğuna göre ilk olarak, bu izin verilen uygulamaların izinlerinin kaldırılması gerekir.
  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın. (Bu girişi mobil uygulama üzerinden yapmayın. İnternet üzerinden yapmaya özen gösterin.)

instagram supheli giris denemesi sorunu ve cozumu guncel

  • Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol üst bölmede, bir simge yer alıyor. Motor görüntüsü şeklinde olan bu simgeye tıklayın. Buraya tıkladığınızda çıkan ekranda ‘’ayarlar’’ bölümü görünecek.

instagram supheli giris denemesi sorunu ve cozumu guncel

  • Ayarlar bölümü içerisinde ‘’izin verilen uygulamalar’’ kısmı bulunmaktadır. Bu kısımda sizin izin vermiş olduğunuz tüm uygulamalar yer alıyor. Bunların hepsini kaldırmanız gerekli. Bunun için tüm uygulamaların üzerine tıklayarak, izni kaldır demeniz yeterli. Bu şekilde bu kısım temizlenecektir.

instagram supheli giris denemesi sorunu ve cozumu guncel

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Bu sorunu bir daha yaşamamız adına gizli bilgilerinizi kimse ile paylaşmamaya özen gösterin. Kullanıcı adı ve şifre size özel bilgilerdir unutmayın.

Olağan dışı giriş denemesi doğrulama kodu isteme

instagram supheli giris denemesi sorunu ve cozumu guncel

Yukarıda adımları sırasıyla uyguladıktan sonra,ben yaptım deyin. Bundan sonra doğrulama kodu bölümüne gelebiliriz. Bu aşamada sizden istenen, hesabın size ait olup olmadığını anlamak için doğrulama kodu girme. Hesabınızı isterseniz cep telefonu isterseniz de e-mail adresi aracılığıyla doğrulayabilirsiniz. Bu cep telefonu ya da e-mail adresinin, Instagram da kayıtlı olması gerekmektedir. Başka türlü dorğulama kodu gelmeyecektir.

instagram supheli giris denemesi sorunu ve cozumu guncel

Cep telefonu ya da e-mail adresini tercih ettikten sonra gelen doğrulama kodunu not alın. Intagram tarafından doğrulama kodu istenen yere yazın. Ve işlem tamam. Hesabın size ait olduğu doğrulandı. Gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Doğrulama kodu gelmedi hesaba giriş yapamıyorum

Yukarıda bahsettiğimiz doğrulama kodu gelmediyse, bu aşamada yapılması gereken Instagram’a kaldır. Uygulamanın yardım al bölümüne girerek sorunu belirtmeniz gerekli. Bu bölüme ne tür bir sorununuz varsa, belirterek çözüme ulaşabilirsiniz.

Yardım bölümüne yazmanız gereken mesaj:

Instagram olağan dışı giriş saptandı sorunu yaşadım. Gerekli tüm adımları uygulamama rağmen, doğrulama kodu alamadım. Hesabıma giriş yapamıyorum. Sizden acil yardım talep ediyorum.

Bu mesajı yazmanız üzerine, Instagram gerekli incelemeleri yapar ve size hemen geri dönüş sağlar. Gerekli olan kodu size gönderir. Bunun karşılığında hem kodu hem de size ait bir fotoğraf ister. İnceleme yapıldıktan sonra, hesabınız tekrardan açılacaktır.

Bu yazıda Instagram şüpheli giriş denemesi hakkında tüm bilgileri edindik. Sorunun çözümünü artık biliyorsunuz. Diğer yazıda görüşmek üzere.

Instagram destek kategorimiz üzerinden, Instagram ile ilgili tüm merak ettiklerinizi çözüme kavuşturabilir ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=y-W9zBw1Tfk

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 7 Ortalama: 3.9]
32 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. kodum dogru olmasina rağmen yazdığımda yanlış diyor nr yapmam lazim bunu 100 kere denedim hep dogru yaziyorum ve hep ya yanlis diyor ya bir sorun olustu diyor

      1. Instagrama sifremi dogru girdigim halde gunlerdir giris yapamiyorum. Üstelik yillar önceki mailime ver yillar önceki numaram cikiyor ne Alaka hala anlamis degilim.

  2. Hiçbir uygulamaya izin vermeyen kullanıcı ne yapacak? Kardeşim, konu olsun diye sağdan soldan konu alıp ekliyorsunuz. Hiçbir uygulamaya izin vermeyenlerde de bu olabiliyor. Bunu da açıklayın madem bilsinler.

  3. Ben bilgisayardan giriyorum instagrama. 2 senedir kullanıyorum bilgisayar üzerinden. Hiçbir sorun yoktu düne kadar. Şimdi giriş yapıyorum girdiğim an ekranda yazı beliriyo ve giriş yapmıyo. Sadece “Olağandışı Bir Giriş Denemesi Saptadık” gibi yazılar çıkıyo. Ve numaram kayıtlı değil instagrama. E-postamı da hatırlamıyorum. Zaten birden oldu çıldırıcam. Lütfen yardımcı olun.

  4. Allah instagramı kahretsin ya öyle bişey ki dünden beri giremiyorum tam da ihtiyacım olduğu zamanda. Yorumları da okudum herkes diyor ki yok işte biri diyor 1 senedir giremiyorum diğeri de diyor 2 yıldır giremiyorum oğlum ne yapicam ben kafayı yemek üzereyim inşallah açılır.

  5. İzinli uygulamalar kısmına girip baktım öyle bir uygulama yok. Ama buna rağmen benim bulunduğum yerden farklı bir konumda hesabım aktif diyordu. Bir çok kez şifremi değiştirdim ama bir süre sonra yine aynı şey oldu ne yapmalıyım?

  6. Şüpehli giriş diyor ve e posta veya bir telefon numarası yok .Hesaba giremiyorum , bilen biri yardım pleaseee :/

  7. Arkadaşdar sızın hesaplarınız gıbı benımkıde gıttı artık hesaplarımızı alamayız bızım bılmedığımız farklı bı hesaba kod gonderıyo ama o hesap bızım olmadığı ıçin gıremıyoruz daha farklı bılgısı olan varsa lütfen yardımcı olsum

  8. Merhaba Bn bisi dicem ben dediginiz gibi takip hilesi yapmak istedim ve korsan olduğu için hesabıma giremiyorum suan.dediginiz gibi şüpheli giriş dio
    Kod dio ama kodu göndereceği numarada e postamada erişemiyorum nasil yapalim lutfen yardımcı olun

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Esma Hanım,
      Yaşamış olduğunuz durum ile ilgili Instagram Destek ekibine e-mail gönderek hesap doğrulaması isteyebilirsiniz.

  9. intagram hesap şüpeli giriş denemesi telefonnurmarası istedi nurmaramı değiştirdim hesabıma giremiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Kullanıcı bilgilerinizi güncellemek ve hesabınızı tekrar kullanabilmeniz için Instagram yardım merkezi ile iletişime geçerek hesap kurtarma formu düzenlemelisiniz.