Instagram Takip Engeli Nedir ? Neden Engellendim ?

Instagram Takip Engeli Nedir ? Neden Engellendim ?

Instagram Takip Engeli Nedir ?

Instagram takip engeli, sosyal medya uygulaması Instagram’ın çok fazla kişiyi kısa zamanda takip etmeniz üzerine size uyguladığı bir takip etmeyi yavaşlatma uygulamasıdır. Bu uygulama ile Instagram’ın amacı sahte hesapların çoğalmasını engellemektir.

Neden Engelleniyoruz ?

instagram-takip-engeli

Dünya üzerinde yaklaşık sekiz yüz milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya uygulaması Instagram artık çok daha fazla kişiye hitap etmesi nedeniyle bazı yeni kurallar geliştiriyor.

Sosyal medya ve internet ortamında güvenliğin oldukça önemli olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Ancak bazen yeni çıkan uygulamalar güvenlik önlemlerini ikinci plana itebiliyor ve kullanıcıların sorunlar yaşamasına göz yumabiliyor.

Facebook ve Instagram bu tarz davranışlara asla taviz vermiyor. Önce kullanıcılarının sonra kendisinin güvenliği için her şeyi yapabilecek bir güvenlik politikası izliyorlar. Bu güvenlik politikası gereği iki uygulama da kullanıcılarına daha verimli bir sosyal ağ deneyimi yaşatmak için sahte kullanıcıları devre dışı bırakmaya çalışıyor.

Yine İlk Deneme Facebook İle Yapıldı

Daha önce Facebook’un kullandığı bu yöntem artık günümüzün en popüler sosyal medya uygulaması haline gelen Instagram için de uygulanmaya başlandı. Bazı yeni kullanıcıların ilk olarak fark ettiği bu durum daha sonra zaman içinde bütün kullanıcılar tarafından da fark edildi. Instagram takip engeli uygulamasına göre yeni açtığınız bir Instagram hesabınız için ya da var olan bir Instagram hesabınız için günlük veya aylık olarak hesaplanan bir kullanıcı takip etme limitiniz bulunuyor.

Bu limit sayesinde Instagram’da her gördüğünüz kişiyi takip edemiyorsunuz ve takip etmediğiniz kişileri takip edebilmek için uygulama içinde daha fazla vakit geçirmek durumunda kalıyorsunuz. İki şekilde de kazanan Instagram oluyor. Çünkü hem sahte kullanıcıları daha kolay engelleyebiliyor hem de kullanıcılarının uygulama içinde kalmalarını sağlayarak reklam gelirlerini arttırabiliyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Takip Engeli Ne Zaman Kalkar ?

Instagram-yorum-engeli

Instagram takip engeli sürelidir ve bir süre sonra diğer kullanıcıları tekrar takip edebilmeniz için engeliniz Instagram tarafından kaldırılır. Instagram’ın duruma göre engeli kaldırma süresi 24 saat ile 48 saat arasında değişmektedir.

Ancak eğer Instagram’a neden arka arkaya birçok kişiyi takip etmeye başladığınızı mantıklı bir şekilde açıklamayı başarırsanız, sosyal medya uygulamasının yöneticileri takip engelinizi daha kısa bir sürede kaldırabilir.

Bu işlemi yapabilmek için takip etmeye çalıştığınızda aldığınız uyarı mesajında bulunan “bizimle paylaş” seçeneğini seçmelisiniz ve ardından neden takip engelinizin daha kısa bir sürede kaldırılması gerektiğiyle ilgili bir metin kaleme almalısınız.

Instagram Yorum Engeli Nedir ?

Instagram yorum engeli, sevilen uygulama Instagram tarafından kullanıcıları kötü içerikli yorumlardan korumak üzere geliştirilen ve uygulanan bir özelliktir. Yorum engeli uygulaması ayrıca bir gün içerisinde çok fazla sayıda yorum yapılması sonucu da ilgili kullanıcıya uygulanabilir.

Yorum engeli tıpkı takip engeli gibi benzer bir mantık ile çalışır. Bu engelin en önemli nedeni kötü amaçlı yorumlar yapılmasıdır. Ancak bazen eğer çok fazla kişiye ve gönderiye çok fazla sayıda yorum yaparsanız Instagram sizi spam olarak algılar ve en az 24 saat en fazla 72 saat boyunca başkalarının Instagram gönderisine yorum yapmanızı engeller.

instagram-yorum-engeli-nasıl-kaldırılır

Bu durumda yorum engelini kaldırma için yapmanız gereken aynı şekilde, yorum yapmaya çalıştığınız da karşınıza çıkan uyarı mesajına “bizimle paylaş” demek. Ardından neden yorum engelinizin daha erken kaldırılması gerektiği hakkında ayrıntılı bir metin hazırlamalı ve göndermelisiniz.

Instagram gibi kalabalık bir sosyal medya uygulaması bu tip güvenlik protokollerine sahip olmalıdır. Çünkü kullanıcıların daha sağlıklı bir sosyal medya hizmeti alması için bu uygulamalar gereklidir. Ancak bazen bu engelleme uygulamaları art niyetli olarak bu işlemleri yapmayan kişiler için de uygulanabiliyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 3 Ortalama: 5]
139 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Takipçi kazanmanın belirli yöntemleri vardır bunlar Instagram kurallarına aykırı değildir ve istediğiniz kadar kazanabilirsiniz ancak bedava takipçi dağıttığını iddia edip sizden Instagram şifrenizi isteyen uygulamalara kesinlikle güvenmeyin, çok cüzzi bir miktar ödeyerek tamamen güvenli bir şekilde şifrenizi paylaşmaya gerek kalmadan bizden takipçi satın alabilirsiniz.

        1. Benim 2 aydır kalkmadı. Malesef 2-3 günü geçtiyse artık kalkması imkansız. İnstagram temelli engel atıyor. Yeni hesap açın.

    2. Merhaba Instagram yaklaşık 72 saattir arkadaşlarımı takip edemiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen gereğini saygılarımla arz ediyorum

      1. Merhaba Instagram üzerinden satış yapıyorum takip isteği atamıyorum 15 gündür engel yedim ve bir türlü kaldıramıyorum lütfen bana engelimi nasıl kaldırabilirim yardımcı olmanızı rica ediyorum

    1. İstegram sayfasından yaklaşık 20 gündür engelliyim engelim 20 gündür kalmıyor ben Avon sayfamdan para kazanmaya çalışıyorum çok ihtiyacım var lütfen sayfanın engeli kaldirilsin

    2. İs sayfamı yeni açtım takipçi kazanmak için arkadaşlara istek attim engellendim 4 gün oldu engelliyim nasil cözülür yardim edermisiniz

  1. İnstegram sayfamı kapattı yeni sayfam ı instegram uygulamasından giremiyorum neden 1 hafta oldu giriş yapamıyorum Chrome den giriş yaptım ama dm leri göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim

  2. avatar
    Tacettin karadağ

    Sayın instagram ekibi bende birçok kullanıcı gibi instagram kullanıyorum fakat instagram tarafından engellendim yaklaşık 5gün oldu ve hâlâ devam etmekte anlamış değilim sayfamda binden fazla takipcim var birçok yorumlar geliyor haliyle bende elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışıyorum instagram ekibide bu durumu fazla yorum yapma olarak değerlendiriyor ve engel koyuyor lütfen bu engelin en kısa zamanda kaldırılmasını rica ediyorum saygılarımla.

  3. İnstergam da ticaret yapmaya başladım takipçi çoğaltmak istedim ama engellendim şuan da zaten çoğu takipçi arkadaşım engeli kaldırırsanız mutlu olurum teşekkür eder saygılar sunarım. Bizim sahte veya kötü kullanmak gibi bir niyetimiz yok asla niyetimiz topluma yardımcı olmak .

  4. Benimki bir haftadır takip engel yemiş kimse istek atmaiyorum takipcilerim düşüyor bana yardımcı olabilir misiniz

      1. Merhabalar bende sadece çekilişlere katılmak için hesaplar açtım kötü bir niyetim yok sadece çocuklarım için biseyler kazanmak için ama sponsorları takip edemiyorum malesef
        Birde kendi özel şahsi hesabımdan da ne beğeni ne yorum yapabiliyorum ordan da engel yemişim bu sorunların duzeltilmesini arz ederim

        1. avatar
          Instagram Takipçi Satın Al

          Merhaba, Instagram hesaplarınız ile gün içerisinde çok sayıda etkileşim yapmanız durumunda hesabınız engellenir. Ayrıca ekstra olarak açtığınız hesabınızın doğrulama adımlarını takip etmemek ve tamamlamamak hesabınızın incelenme altına girmesine sebep olur. Instagram destek hattı ile iletişime geçerek bu konuda yardım istemelisiniz.

  5. Daha çok takipçim olup fotoğraflarıma daha çok beyeni gelsin diye takipci kasiyodum o yuzden engel yedim ve engelim 1 hafta oldu hala kalkmadı sizden ricam en kısa sürede açılmasıdır.

  6. Takipci kasarken engel yedim.1haftadir filan engelim var size zahmet bana yardimci olurmusunuz engelimi kaldırırmısınız

  7. avatar
    Burcu Vatansever

    Takipçi kazanmak.istedim kötü bir niyetim yoktu istek gönderirken engel yedim lütfen engelimi kaldırır misiniz

      1. Merhaba ınstagram ekibi öncelikle sayfamı yeni açtigim için takipçi kasıyordum bu sebepten dolayı engel yedim ve yaklaşık 2 haftadır engelim var .Ne zaman kalkacağını inanın bilmiyorum sizin açınızdaki kurallar hep uyuyorum çıplak içeriksiz yada çalıntı hiç bir fotoğraf paylaşıyorum gereginin yapilmasini arz ederim TEŞEKKÜR EDERIM İNSTAGRAN ekibi

        1. avatar
          Instagram Takipçi Satın Al

          Merhaba Kardelen,
          Instagram kısıtlamaları genellikle hesabınızdaki olağandışı hareketler nedeni ile yapılan bir önlemdir. Günlük takipçi, beğeni veya yorum gibi bir çok sınırlamalar mevcuttur. Bu sınırlamaların aşılması hesabınızın güvenliği nedeni ile 24 ile 48 saat aralığında engelleme yapılır.

  8. Merhaba herhangi bir kural ihlali yapmama rağmen begeni yorum engeli yedim takip isteği de atamıyorum 3.gune geldik 3 ay bekleyen de var ayarlardan ekran gorseli de attim sorun bildir diyerek alternatif öneri nedir

  9. Ben e ticaret ten yaptığım ürünleri satıyorum takipçi çoğaltmak için istek arıyordum engel konuldu 4 gündür kalkması ne yaptıysam neden kalkmıyor hala

  10. Mrb ben internet üzerinden satış yapiyorum takip isteği atma engeli aldim takipçi çoğaltmak için atıyordum ne yaptıysam düzel.iyir 6 gu oldu ne zaman düzelir yada hiç duzelicekmi

  11. Takipçim çok olsun diye yaptım çünkü yeni kurmuştum az kişi vardı böyle olacağını bilseydim yapmazdım ve artık eskisi gibi olsun istiyorum engelim kakmasini istiyorum yardım edebilir misiniz

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba; hesabınız kötü kullanım gerekçesiyle kısıtlanmıştır. Instagram Topluluk kurallarını ihlal ettiğinizde bu tarz yaptırımlar uygulanabilmektedir.

  12. Yaklaşık 3-4 haftadır ne takip ne gt ne takip bırakma ne beğeni ne yorum yapabiliyorum bunun sıkıntısı nedir?? Engel kalkarmi (gt yapmayanlari takibi bıraktıktan sonra oldu)

  13. Merhabalar

    Beni takip etmeyen arkadaşları takipten çıkarmak istiyordum.Ard ardına takipten çıkarma işlemi yapınca ınstagram haklı olarak 1 hafta boyunca engelledi.Engelin kalmasına yardımcı olur musunuz ?

    1. Beni takip etmeyen arkadaşları takipten çıkarmak istiyordum.Ard ardına takipten çıkarma işlemi yapınca ınstagram haklı olarak 1 hafta boyunca engelledi.Engelin kalmasına yardımcı olur musunuz ?

  14. Merhaba hesabım engellendi engellenme tarihi dolmasına rağmen engelim kaldırılmadı lütfen yardımcı olur musunuz

  15. avatar
    Turkan Yorulmaz

    Takipçi etkinliğine katılmıştım geçen yıl..Kısa süre içinde çok takip yaptığım için engel aldım..Hala engelim var..Ne yapmam gerek ?
    ( bu arada 1 yıldır boyle etkinliķlere katılmıyorum ) yardımcı olursanız sevinirim.

  16. Merhabalar. Instagram da profil resmimi değiştiremiyorum hata alıyorum. Profesyonel hesaba da geçiş yapamıyorum ondada hata veriyor sorun nedir nasıl çözerim ?

  17. Bir haftadir hem yoruma hem beğenmeye hem takibe engelliyim paylaşım altına açıklama yapamıyorum ben yorum yapmadım ki neden engel yedim sadece takipten çıkarma yaptım böyle oldu süre verilmesi

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba,
      Şifrenizi değiştirebilirsiniz engelin kalkması için işe yaramazsa uygulamayı silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

  18. avatar
    Muhammedalty1.

    Fotoraf yarışması vardı ve bu fotoraf yarışmasında bana haksizlik yapıyolardı benim arkadaşlarıma msj attım ama engel yedim nolur beni kayde almanızı önemle rica ediyorum ıy günler

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Efe,
      Günlük sınıra takıldığı iseniz bir süre beklemeniz gerekmektedir.

  19. Aşağı yukarı 20 gündür engelim var yardımcı olabilirmisiniz sadece beni takip etmiyenleri çıktığım diye oldu??

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Güven Bey,
      Hesabınızdaki kısıtlama ile ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünüyor iseniz Instagram destek ekibiyle verdiğim linkten iletişime geçebilirsiniz.

  20. Merhabalar, hesabımı ilk açtığımda 1 haftalık takip ve yorum engeli yedim. Daha sonra takip engeli aldım ve 1 gün sonra düzeldi. Şimdi bir haftadır gene engelliyim süre yaz mıyor acaba engelim ne zaman kalkar? Yada hiç kalkmayabilir mi yeni sayfamı açmam gerekir? Teşekkürler

  21. 4 gündür takip engelim kalkmadı.
    Yeni hesap olduğu için gelen tabiplere gt yapıyorum lütfen erişim engelini kaldırın.

  22. Takip ettiğim kişi sayısı çok fazlaydı bu yüzden bı kısmını çıkardım daha fazla çıkarmak isterken istagram beni engelledi çok saçma bu

  23. Ben hiç bşr şekilde birşey yapmadan engel yedim bşr an önce kalksın ve cezam bittiği halde engelim kalkmadı lütfen bunu biran içinde düzeltin

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Duygu Hanım,
      Engeliniz 24 ile 48 saat arasında kalkması gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde işlem yapılmamış ise Instagram destek ekibi ile iletişime geçebilir sorununuzu iletebilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Hüseyin Bey,
      Yazımızda da yer aldığı gibi takip engeliniz kalkması 24 ile 48 saat aralığında değişmektedir.

  24. Merhaba 1 haftadir engel yedim takipci coğalmak istediğim icin hic bir art niyetim yok sadece sporumla ilgili Video larim daha cok kitleye ulaşmak icin yardimci olun lütfen

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba İrem Hanım,
      Takip engeli ortlama 24 ile 48 saat arasında otomatik olarak kalkmaktadır.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Berkan Bey,
      Hesabınızdaki olağan dışı durumlardada hesabınızın kısıtlama veya engel yeme durumu vardır. Genellikle 24 ile 48 saat arasında engellemeler kalkmaktadır.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba,
      Instagram engelleri 24 ile 48 saat arasında otomatik kalkmaktadır. Süreyi aşması durumunda Instagram Destek Ekibininden bilgi alabilirsiniz.

  25. Merhaba hesabımı yeni açtım ve takip engeli yedim bu durumun düzeltilmesi için ne yapabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz?

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Aylin Hanım,
      Instagram olağan dışı bir aktivite tespit ettiğinde takip ve beğeni engeli getirmektedir. 24 ile 48 saat arasında da getirilen bu tür kısıtlamaların kalkması beklenmektedir.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Barış,
      Instagram hesap kısıtlamaları 24 ile 48 saat aralığında otomatik kalkmaktadır. Bu süre içerisinden kalkmayan engeller ile ilgili Instagram Destek ekibinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba,
      Takip engelleri genel olarak 48 saat içerisinde otomatik kalkmaktadır. Kalkmaması durumunda Instagram Destek Ekibi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Perihan,
      Hesabınızdaki olağan dışı durumlarda güvenlik amacı ile Instagram, hesabınızı belli bir süre ile kısıtlamaktadır. 24 ile 48 saat arasında olan bu kısıtlamalar daha uzun bir süre devam etmesi durumunda, Insagram destek ekibi ile iletişime geçerek, bilgi alabilirsiniz.

  26. instagramda takip begeni yorum engelim var takip etmek istemediğim insanları cıkartınca oldu amacım kötüye kulanmak degil bir an önce acılmasını istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Gün içerisinde birçok takip etme işlemi ya da takipten çıkarma işlemi yapmanız durumunda hesabınız erişim engeline takılabilir. Belirli bir süre sonra engel kalkacaktır.

  27. İnstagram tarafından takipten çıkaramama engeli yedim ve bu 48 saati geçti 1 haftadır nerdeyse instagramıma bulaşan virüsü temizleyemiyorum. Şifremi değiştirerek çoğalmasının önüne geçtim ancak beni rahatsız eden görüntüler paylaşan ilgin olmayan istemeden takip ettigim kişilerden kurtulamıyorum lütfen yardım edin

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Aycan Hanım, Sizleri rahatsız eden görüntülerin üstüne tıklayınız ve seçenekler kısmına gidiniz. Daha sonra “İlgilenmiyorum” diyerek bu tarz görüntülerin tekrar çıkmamasını sağlayabilirsiniz.

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Gülcan hanım, Instagram hesabınız etkileşim engeline takılmış olabilir. Gün içerisinde çok sayıda takip etme, takipten çıkarma veya beğeni yapma gibi eylemlerde bulunmak bu duruma sebep vermiş olabilir. Ya da yoğun olarak şikayet almış olabilirsiniz.

  28. Çizim hesabım var çok fazla kişiyi takip ediyordum ve bir gün içerisinde bin kişiyi takipten çıktım 15 gündür engelim var tskupçilerim düşüyor ve post paylaşamıyorum acil yardımcı olur musunuz

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, gün içerisinde çok sayıda takipten çıkarma ya da takip etme işlemlerinde bulunmanız engel yemenize sebep olmuştur. Engel kalkmasını beklemekten başka çareniz yoktur.

  29. Merhaba bir hafta oldu istegram hesabıma kısıtlama geldi kısıtlamayı kaldırmam için hangi yollara baş vurabilirim konu hakkında yardımcı olur musunuz

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Instagram kısıtlamaları belli bir süreye tabiidir. Sizlere belirtilen süre içerisinde tekrar açılacaktır.

  30. merhabalar hesabım spamlandığı için yeni bir hesap açtım ve tanıdıklarımı takip ediyordum o sıra takip engeli yedim kaldırabilir misiniz?