Instagramda Arşivlenen Fotoğraflar Nasıl Geri Alınır?

Instagramda Arşivlenen Fotoğraflar Nasıl Geri Alınır?

Instagram’da bazı fotoğrafları doğrudan silmek yerine İnstagram arşivleme klasörüne atarız. Fakat daha sonra geri almak istediğimizde nasıl geri alacağımızı bilmiyorsak öylece arar dururuz. Bu yazıda Instagramda arşivlenen fotoğraflar nasıl geri alınır bunun yöntemini anlatacağız. (Instagram)

  • İnstagram uygulamasını açın
  • Profil sekmesine gelin ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan Arşiv simgesine dokunun.
  • Arşivleriniz Hikayeler ve Gönderiler olarak iki gruba ayrılmıştır. Hikayeleriniz dışında kalan arşivlenen fotoğraflar “Gönderiler” sekmesinde bulunmaktadır. Ekranın üst kısmında Arşiv sekmesine dokunun ve açılan menüden Gönderiler seçeneğini seçin.
  • Şimdi tekrardan geri yüklemek istediğiniz gönderinizi seçin. Ardından sağ üst köşedeki … üç noktaya Açılan menü seçeneğinden Profilde Göster seçeneğine dokunun. Artık bu sayede seçtiğiniz bu görsel arşivden kalktı ve profilinizde gözüküyor olacak.

Instagram’da Arşivleme Nasıl Yapılır?

Arşive eklemek istediğiniz fotoğraf veya videonun sağ üst köşesinde yer alan … üç noktaya dokunun ve menüden Arşivle seçeneğini seçin. Artık o fotoğraf veya video profilinizde görünmeyecek ve Arşive eklenecektir. Yukarıda anlattığımız gibi fotoğrafları arşivden geri almayı da zaten biliyorsunuz artık.

Instagram’da Fotoğraf Arşivlemenin Sınırı Var mı?

Instagram’da fotoğraflarınızı arşivlemenin sınırı var mı diye merak ediyor olabilirsiniz. Fotoğraflarınızı istediğiniz kadar arşivleyebilirsiniz ve bunda bir sınır yoktur. İnstagram büyük bir sosyal medya sitesi olduğu için dev sunucuları vardır.

Örneğin bir askeri kışla kadar bir sürü sunucuları var. Hatta bu gibi sosyal ağların en büyük problemi depolama problemidir. Bildiğiniz gibi İnstagram’ın sahibi Facebook’tur. Ve Facebook’a yüklenen fotoğraflar kalite olarak %30 civarı kayıpla boyutunda %70 civarı düşüş yaşıyor. Böylece Facebook depolama problemine bir nebze daha yumuşama getiriyor. İnstagram’da ise böyle bir durum göze çarpmıyor,muhtemelen fotoğraf boyutunu düşürmek için yöntemleri var ancak İnstagram tamamen fotoğraf üzerine olduğu için fotoğrafların görünür kalitesinde gözle görünür bir düşüklüğe rastlamak mümkün değil.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram’da Arşivlenen Fotoğraflarımı Görebilirler mi?

Instagram’da arşivlediğiniz bir fotoğrafı ya da video gönderinizi sizden başka kimse göremez. Zaten böyle bir şey olsa arşivlemenin anlamı kalmaz. Arşivleme özelliğinin amacı fotoğrafları silmek istemeyen fakat profilinde de görünmesini istemeyen kişilere çözüm olabilmek. İnstagram profilinizde paylaştığınız fotoğraflar eğer özel ise ve kısa süre sonra kaldıracağım mantığıyla paylaşıyorsanız orada bir durun. Özel  diye adlandırabileceğiniz fotoğrafları arşivlemeden silmeniz sizlerin faydasına olacaktır.

Çünkü hesabınız birinin eline geçerse tehlike olacaktır. Biliyorsunuz ki İnstagram arşivinden fotoğrafları geri almak oldukça kolay. Ayrıca İnstagram’ın kendisine çok fazla güvenmek doğru değil. Milyonlarca insanın fotoğrafını hangi amaçlarla kullandıklarını bilemeyiz,o yüzden sadece sıradan fotoğraflarınızı İnstagram adresinizde bulundurun.iCloud defalarca hacklendi ve çokca fotoğraf sızdı,bu  gibi şeylerin olmayacağının garantisini sizlere hiçkimse veremez.

Sosyal medya hesaplarını yükseltmek için sitemizde ki ürünleri inceleyebilirsiniz; https://bepopi.com/

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
1 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir