Instagram’da Paylaşım Yapmak İçin En Doğru Saat Hangisi?

Instagram’da Paylaşım Yapmak İçin En Doğru Saat Hangisi?

Tüm dünyadan milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram hem tarayıcıdan hem de mobil uygulamadan giriş yapılabilen bir sisteme sahiptir. İnsanların fotoğraf, video, duygu ve düşüncelerini paylaşabildikleri ve bir nevi dijital albüm görevi gören Instagram, her geçen gün artan kullanıcı sayısı ile rekora koşuyor.Instagram, sadece kişilerin değil, büyük küçük tüm markaların da var olduğu bir sosyal medya paylaşım platformu haline geldi. Markalar, tanınmış kişiler ve ürün veya hizmetlerini pazarlamak isteyenler Instagram hilelerini kullanarak etkileşimlerini artırıyorlar. Dolayısıyla ortaya Instagram’da paylaşım yapmak için en doğru saat hangisi? sorusu çıkıyor.

Instagram hesabı üzerinden paylaşım yapanlar paylaşımın yapıldığı saatte dikkat ediyor. Çünkü;

  •  Doğru saatte paylaşım yapıldığında gönderiye gelen beğeni sayısı artar.
  •  Paylaşım hikayede yapılıyorsa izlenme sayısı artar.
  •  Daha fazla like, yorum ve diğer etkileşim seçeneklerine sahip olan gönderiler Instagram’ın keşfet sayfasında yer alırlar.
  •  Keşfet sayfasında yer almak organik takipçilerin artması demektir. Bu sayede sayfa sahibi sponsorlu yayın yapmadan sayfa takipçilerini artırabilir.
  •  Instagram da paylaşım yapmak için en doğru saat hangisi? sorusunun yanıtı ise sabah 09.00-12.00 akşam 19.00-20.00 saatleri arasındadır.

Instagram’ın Güncellenen Özellikleri ve Paylaşım Saati

Instagram üzerinden paylaşım yapmak için geçmişte saat aralığına daha fazla özen gösteriliyordu. Instagram paylaşım saatleri etkileşim oranını etkilediğinden hala önemlidir. Geçtiğimiz aylarda güncellenen Instagram’ın Hepsini Gördün özelliği sayesinde paylaşım saatlerinin önemi bir nebze olsun azaldı.

Geçmişte kullanıcılar belirli saat aralıklarında giriş yaptıkları Instagram’da hangi gönderiyi daha önce gördüğünü hatırlayamadıkları için ınstagram da paylaşım yapmak için en doğru saat hangisi? sorusunun yanıtını arıyorlardı.

Bir kullanıcının sürekli olarak beğendiği sayfanın gönderileri daha çok ön plana çıktığı için karışıklık yaşanıyordu. Daha fazla likelanan hesabın paylaşımları daha üst sıralarda gösteriliyor, bu da kullanıcının tüm gönderileri gördüğü yanılgısına düşmesine sebep oluyordu. Hepsini Gördün özelliği sayesinde o ana kadar görülmemiş olan tüm gönderilerin incelenmesine olanak tanınıyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Paylaşım Saati Hala Etkili

Instagram’ın Hepsini Gördün özelliği paylaşım saatlerinin katı kurallarını biraz esnetmiş olsa da saat kavramının önemi hala devam ediyor. Sosyal medya uzmanları akşam 22.00’den sonra yapılan paylaşımların daha az etkileşim aldığını gözler önüne seriyor. Bu nedenle profesyonel sayfalar paylaşımlarını akşam 22.00’den sonra azaltıyor.

Türkiye sınırları içerisinde geçerli olan bu durum, yurt dışı için yayın yapan sayfalarda söz konusu ülkenin yerel saatine göre değişkenlik gösterebilir. Saate bağlı olarak daha fazla like alan gönderi, beğeni yapan kişinin zaman tünelinde görüleceği için kişinin sayfasında bulunan takipçileri tarafından da görülecektir. Bu sayede söz konusu gönderinin etkileşimi organik olarak artacak bu da sayfanın popülerliğinin artmasına yardımcı olacaktır. Sosyal medya paylaşımlarında bulunanlar etkileşim saatinin yanı sıra gönderilerden yakaladıkları istatistikleri inceleyerek kendi sayfalar için en uygun saatleri belirleyebilir. Her sektörün etkileşim saatinin farklı olabileceği unutulmamalıdır.

Sitemizi ziyaret ederek ürün ve hizmetlerimizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz; https://bepopi.com/izlenme-satin-al

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
2 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Instagram hesabınızı yanlışlıkla silmeniz durumunda, Instagram destek hattı ile iletişime geçerek hesabınızı kurtarabilirsiniz.