Instagram’da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Instagram’da Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Instagramda satış yapmak için neler gerekir, İnstagramda ticari hesap nasıl açılır, İnstagramda satış nasıl yapılır, İnstagramda satışı arttırmak için neler yapılır, İnstagramda satış yapmanın püf noktaları nelerdir? Gibi konuları yazar ekibimiz sizler için özel olarak araştırdı. Araştırma sonuçlarını sizlerle paylaştık. İşte elde edilen sonuçlar şunlardır:

2016 yılı verilerine göre bugün İnstagramın 500 milyon kullanıcı var. Her geçen gün kullanıcı sayısı artan uygulamayı insanlar farklı amaçlarda kullanmaktadır. Bireysel olarak kullanan kişiler popülerliğini ve tanınmışlığını arttırmak için kullanıyor. Ticari amaçla açılan hesaplarda ürün satmak, ürüne marka değeri katmak, ürünün satışını arttırmak için reklam faaliyetlerini yürütmek için kullanılıyor.

Instagram’da Satış Yapmak İsteyenlere Öneriler

Ülkemizde İnstagramı firmalar marka değerlerini arttırmak için kullanıyor. Firmalar satışlarını bu sosyal medya kanalı üzerinden yapmaktadır. Bu sistem üzerinde satış yapma konusunda başarı elde etmek için şu hususlara dikkat etmelisiniz. (Instagram Destek)

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  1. Instagram hesabınız kurumsal niteliğe sahip olmalıdır. İnstagram hesabınızı ticari amaçla açtıysanız normal İnstagram hesaplarından farklı olması gerekir. Hesabınız kurumsal olmanın yanı sıra samimi bir dil kullanılmalıdır.
  2. Etkileyici görseller kullanın. Kimse kötü ve kalitesiz resimli paylaşımları beğenmez. Beğenilmeyen resimler ve videolar ilgi görmez. İlgi görmeyen paylaşımlar size katkı sağlamaz. İleriye dönük iş yapmak istiyorsanız paylaşımlarınızın görselliği kaliteli olmalıdır. Albenisi yüksek paylaşımlar değer görür. İnstagram satış arttırma tekniğini doğru kullanmanız satışlarınızı arttırır.
  3. Mutlaka doğru ve çok kullanılan hashtaglar kullanın: Takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız doğru hashtaglar kullanmalısınız. En çok kullanılan hashtagları kullanmayı tercih edin.
  4. E-ticaret sitenize girmeye insanları teşvik edin: Profilinizde ve paylaşımlarınızda satış yaptığınız ürünlere insanların ulaşabilmesi için e-ticaret sitenizi belirtin. E-ticaret siteniz yoksa en azından bir web sitesi ekleyin. Kendinize bir e-ticaret sitesi kurmanızı tavsiye ederiz.
  5. Düşük bütçeler ile reklam yapın. Instagram Facebook tarafından satın alındıktan sonra Facebook üzerinden Ads üzerinden ile Instagram’da da reklam verebilirsiniz. Instagram’da satışa sunduğunuz ürünlere ait görselleri reklam vererek öne çıkartın.

Instagram’da En Kolay Nasıl Satış Yapabilirim?

Instagram sayfanızı online instagram mağazasına çevirebilirsiniz. Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler InstaShop yöntemiyle hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan instagramda satış yapabilirsiniz. Instagram’da profilinizi saniyeler içinde InstaShop’a bağlayabilirsiniz. Instashop ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Belirli bir müşteri kitlesine ulaşabilmek için takipçilerinizi ilk etapta satın alabilirsiniz. Instagram’dan ürün satışı hiçbir zaman tek satış yolunuz olmamalıdır. Ürünlerinizi Facebook, twitter gibi diğer sosyal platformlarda da pazarlamalısınız. Ziyaretçilerinizin memnuniyetini korumak ve artırmak için sipariş süreçlerinizi iyi yönetmelisiniz. Markanızın tanınmışlığı arttıkça ziyaretçi kitleniz artmaya başlayacak. Bu aşamada farklı müşteri ihtiyaçlarını ve taleplerini ön planda tutmalısınız. Müşteri memnuniyet ilkesini göz önüne alıp çağın gereklerine göre hareket ederseniz İnstagramdan ciddi kazanç elde edebilirsiniz.

Instagram hesabınızı yükseltmek için sitemizden Instagram Beğeni satın alabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir