Instagram’da Yeni Konum Nasıl Eklenir ?

Instagram’da Yeni Konum Nasıl Eklenir ?

Instagram Konum Nedir ?

Instagram konum, sosyal medya uygulaması Instagram’ın içerisinde bulunan fotoğraf ve video gönderileri için nerede çekildiği ve nerede paylaşıldığını belirten bir konum belirleme sistemidir.

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Instagram neredeyse 800 milyonu aşkın bir kullanıcı sayısına sahip ve potansiyel olarak da neredeyse bir milyar kişiye hitap ediyor. Uygulamanın bu rakamları yakalamasında ki en büyük katkı tabi ki Facebook’un. Bu başarı tam altı yıl önce sosyal medya uygulamasının Facebook tarafından satın alınması ile mümkün olabildi.

Instagram’a Facebook Üzerinden Konum Ekleme

instagram konum ekle

Konumuza geri dönersek şu an Instagram konum servisi, kullanıcılara fotoğraf ve videolarını nerede çektiklerini ve nerede paylaştıklarını ekleyebildikleri bir servis durumunda. Ancak bir konu var ki çoğu Instagram kullanıcısının hale şikayet ettiği bir konudur bu. Instagram’da var olmayan bir konumu eklemek şu an için uygulamanın içerisinden mümkün değil. Eğer Instagram’da var olmayan bir konumu sisteme eklemek istiyorsanız önce Facebook mobil uygulamasını açmalı ve oradan bulunduğunuz ya da eklemek istediğiniz konumu eklemelisiniz.

Instagram’a Facebook üzerinden yeni bir konum eklemek için izlemeniz gereken beş önemli adım var. Hadi bu adımlardan bahsedelim.

Gönderi Oluştur ve Yerini Bildir

Yeni bir konum oluşturmak için öncelikle gönderi oluşturmanız gerekiyor. Aslında tam olarak göndrei oluşturmuyorsunuz sadece gönderi oluştur diyerek yer bildir butonuna ulaşmanız yeterli olacaktır. Aşağıdaki görselde de gördüğünüz gibi “Yeri Bildir” diyoruz.

instagram-yeni-konum-ekleme-1

Var Olmayan Bir Konum Adı Ekleyin

Burada Facebook konum servisi telefonunuzdan nerede olduğunuzu tespit ederek size en yakın konumları sunuyor ancak biz bunlardan hiçbirini seçmeyeceğiz. Karşınıza çıkan menünün arama çubuğuna eklemek istediğiniz yerin adını yazarak üçüncü adıma geçiyorsunuz.

instagram-yeni-konum-ekleme-2

Mavi + Kutusuna Dokunun

Bu adımda eklediğiniz konum ismi alt bölümde mavi bir kutucukla birlikte karşınıza çıkacaktır. Bu durumda yapmanız gereken kutu içindeki + işaretine dokunarak yeni konum ekleme işlemine devam etmek.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

instagram-yeni-konum-ekleme-3

İlgili Bir Kategori Seçin

Sıra geldi belirlediğiniz konum isminin kategorisini eklemeye. Kategori ekleme konum ekleme konusunu en önemli bölümüdür. Çünkü ekleyeceğiniz konumun ne üzerine olduğunu bu kategoriler aracılığı ile diğer Facebook ve Instagram kullanıcılarına gösterebilirsiniz. Paylaşacağınız konumların bütün Facebook ve Instagram kullanıcıları tarafından bulunabileceğini ve bu konumun belirttiği adrese yol tarifi alınabildiğini unutmayın.

Eğer işletmeniz için bu işlemi gerçekleştiriyorsanız yüzde sıfır hata payıyla bu işlemi tamamlamalısınız.

instagram-yeni-konum-ekleme-4

Son Adımla Konum Oluşturun

Son adım için yapmanız gereken açık adres ve diğer özel bilgileri girmek olmalıdır. Aşağıda gördünüz şekilde haritadan da yerinizi belirledikten sonra konumunuz için fotoğraf da ekleyebiliyorsunuz.

instagram-yeni-konum-ekleme-5

Sosyal medya uygulamalarında yeni konum ekleme oldukça sık aranan bir özelliktir. İster Instagram olsun isterse Facebook, birçok kullanıcı bulamadığı konumları kendisi eklemek istemektedir. Bu yazımızda anlatacağımız yeni konum ekleme özelliğini hem Instagram’da hem de Facebook’ta kullanabilirsiniz.

Yeni Konum Ekleme instagram yeni konum ekleme işlemi

Öncelikle bir hatırlatma yaparak başlayalım. Instagram’ın Facebook tarafından satın alındığını bilmeyeniniz yoktur. Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra birçok özelliğini kendi bünyesine entegre etti ve birçok özelliği kendi serverları üzerinden aktardı. Bunlarda biri de konum ekleme özelliğidir. Yani Instagram’a yeni bir konum eklemek istiyorsanız öncelikle Facebook’a yüklemelisiniz.

Yeni Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Yeni konum eklemek için öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapmalı ve herhangi bir gönderi paylaşmaya başlamalısınız. Burada gönderi paylaşırken “konum ekle” kısmına tıklamalı ve bulunduğunuz konumu eklemelisiniz. Telefonunuzun konum özelliği açıksa size yakınlardaki seçenekleri sunacak olup, bunlardan birini bulamazsanız “Neredesin” yazan kısma yeni oluşturacağınız konumun ismini yazmalısınız. Yeni konuma isim verdikten sonra eklenecek şehri seçmeli ve devam etmelisiniz. Ardından konuma uygun kategoriyi seçin ve arzu ederseniz konumun tam adresini de yazın. Adresi de yazdıktan sonra sağ üstten “Oluştur butonuna tıklayın. Yeni konum oluştuktan sonra gönderiyi Facebook’ta paylaşmalıyız, aksi takdirde konum sisteme kaydolmaz. Gönderi Facebook’ta paylaşıldıktan sonra Instagram’da konum ekleme işlemine başlayabiliriz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Instagram Yeni Konum Ekleme

Öncelikle Instagram uygulamasını açalım ve istediğimiz gönderiyi paylaşmak için işlemlere başlayalım. Konum ekleme kısmına geldiğimizde eklediğimiz yeni konumun ismini yazalım. Yeni oluşturduğumuz konum burada çıkacak olup, seçerek kullanabiliriz. Ayrıca yeni eklediğimiz konumu hikâyeler kısmında da kullanabiliriz.

Gördüğünüz üzere Instagram’a yeni konum ekleme oldukça basit ve zaman almayan bir işlemdir. Burada ihtiyacınız olan tek şey bir Facebook hesabıdır. Facebook hesabınız yoksa konum ekleme işlemi daha uzun sürmekte olup, bunu da daha sonraki bir yazımızda anlatacağız.

Instagram’a yeni konum ekleme nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
10 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. O kadar siteye girdim bu sorunun cevabını bulmak için en anlaşılır detaylı anlatımı siz yapmışsınız çok teşekkür ederim emeğinize sağlık sorunu çözmeyi başardım çok şükür

  2. Eveeeet, Çıldırma noktasına gelmiş olduğum için artık belki bilen birinden bir çöüzme ulaşırım umuduyla buraya yazıyorum.
    1. İnşaat firmamısıyız ve google maps girişlerimiz tamam ve şirket ismi ile arama yapınca doğru yerde bulunuyoruz
    2 – Facebook ta şirketimize ait bir sayfa var ve adres doğpru girilmiş durumda ve ayrıca kişisel hesabımdan girerek, yerini bildir özelliğindede faydalanarak şirketimizin yerini facebookada girdik ancak üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen, facebookte telefon üzerinden yerini bildir özelliğini kullanarak bu konumu tekrar bulmaya çalıştığımda sonuç sıfır, Bne bizim şirketin adını yazıyorum, facebook bana alakasız bu yakın bölgelerde bulunan bir mega marketi çıkartıyor. konumumuz bu marketle farklı ancak yakın. Bu arada masaüstü bilgisayrada sorun yok, şirket adımızla belirtilmiş olan konuma ulaşmak mümkün.
    3 – Instagram sayfamız var, entegrasyon vs tamam, amma velakin, şirketimiz adı ile facebookta belirtilmiş o lokasyona ulaşmak maalesef na mümkün, Ben instagramda konum ekle sekmesinde, firma adını yazıyorum o bana yine o mega marketi sunuyor. Ya ben beceremiyorum, yada insta face bu konuda biraz zayıflar.

  3. Merhaba, yaklaşık 3 ay önce Google üzerinden işletme yer bildirimi yaptım ancak Instagram’da hala konum bulunamıyor. facebook üzerinden konum paylaşımı yapılabiliyoruz, hatta işletmenin kendi hesabından da konum paylaşılabiliyoruz ancak gelenler ve kendi şahsi hesaplarımızdan konumumuzu bulmuyor. konuyla alakalı desteğinizi rica ediyoruz

  4. Merhaba, facebook üzerinden konum buluyor ama instagram da bulmuyor. Anlattığınız adımları tek tek yaptım ama olmuyor. Yardımcı olabilir misiniz?

  5. ben yaptım ama çıkmıyor instagramda bide goggle maps üzerinden açtım ben bu hesabı ordan onaylanırsa düşermi instagrama

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Google maps’e gerek kalmadan da Instagram üzerinden konum ayarlamanız yeterli olacaktır.