SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting, barındırma hizmetindeki tüm sitelerinizin birbirinden farklı IP’lerde olması durumudur. Türkiye’de çok fazla kişi tarafından kullanılmasa da günden güne SEO Hosting kullanımı artmaktadır. Bu yazımızda SEO Hosting ile normal hosting arasındaki fark nedir, SEO Hosting’in avantajları nelerdir, SEOHosting alırken nelere dikkat etmelisiniz gibi merak edilen konulara yer verdik.

İnternette yer alan tüm web sitelerdeki müzikler, resimler, videolar, benzeri dosyalar “hosting” adı verilen sunucularda barındırılmaktadır. Sunucular aslında bir nevi gelişmiş bilgisayarlara deniliyor. Siz bir web sitesi açtığınız zaman dosyalarınızı barındırmak için hosting hizmeti almak zorundasınız. Farklı firmalar tarafından satılan hostingler sunduğu özelliklere göre ücretlendiriliyor. SEO Hosting de web sitelerinizin farklı IP’lerde olmasını sağlıyor. Özellikle backlink çalışmalarında büyük faydası olan SEO Hosting’in birçok avantajı da bulunuyor.

SEO Hosting ile Hosting Arasındaki Fark Nedir?

SEO Hosting ile normal Hosting arasındaki en önemli fark; SEO Hosting barındırdığı web sitelerini C-CLASS IP adreslerinde bulundurur. SEO Hosting’in önemi de burada ortaya çıkmış oluyor; sitelerinizin her birine C-CLASS IP adresi vermesi demek, sitelerinizin arasında rahatlıkla backlink paylaşımı yapabilmeniz demektir.

IP adresleri A, B, C, D, E olmak üzere 5 sınıfa ayrılıyor. Sıralamadan da anlaşıldığı üzere A ve B sınıfı IP’ler, en kaliteli sınıftır. Bu nedenle A ve B sınıf IP özelliğine sahip olan SEO Hostingler çok yüksek fiyata satılıyor ve çok zor bulunuyor. SEOHosting için uygun olan sınıf da C-CLASS olmaktadır. SEO uzmanlarının çalışmaları ve bütçeleri için oldukça verimli olan SEO Hosting’te backlink çalışmaları için diğer sitelere para ödemenize gerek kalmıyor.

Örnek üzerinden SEO Hosting’i anlatırsak aklınızda şekillenmesi daha kolay olacaktır. Web sitelerinin IP değerleri genellikle şu şekildedir; “12.34.567.89” Noktalarla ayrılan basamakların hepsi bir sınıfı gösteriyor. Yani 12 A sınıfı, ikinci kısımdaki 34 B sınıfı, üçüncü kısımda yer alan C sınıfı ve en sondaki de D sınıfıdır. Bu IP adresi A.B.C.D sınıflarına ayrılmıştır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Aynı sunucu üzerindeki adreslerin IP değerlerinin genellikle son basamaklar değişiyor. Aşağıdaki son basamakları farklı olan web siteleri D CLASS IP adresleridir. Arama motorlarının web sitelerinizin farklı olduğunu kabul etmesi için yani birbirlerinin hareketlerinden etkilenmeden backlink çalışması olabilmesi için D ve C CLASS adreslerin farklı olması gerekir.

  • siteadi.com / 12.34.567.89
  • siteninadi.com / 12.34.567.54
seo hosting

SEO Hosting’in Avantajları Nelerdir?

SEO Hosting kullanan web siteleri diğer web sitelerinden daha avantajlıdır. Bu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • SEO konusunda Google’a uygundur. Arama motoru sonuçlarında daha iyi sonuçlar elde edebilir.
  • Backlink için yapılan harcamaları düşürür. Böylelikle bütçenize katkı sağlar.
  • Paylaşımlı, Dedicated, VPS hosting paketleri olarak barındırmalarını sağlayabilir.
  • Diğer sitelerden farklı sınıfa ait IP değerleri olduğu için diğer sitelerden etkilenmezler.
  • Web sitelerinin trafikleri hakkında detaylı analizler sunar
  • Uzun vadeli bir yatırım olarak baktığınızda web sitenizi satmak isterseniz fiyatı daha yüksek olacaktır, çünkü diğer web sitelerden daha kıymetlidir.
  • Marka farkındalığına katkı sağlar.

Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Pakette bulunan maksimum IP Adresi sayısı
  • Sitenin hızı
  • Hosting’in Litespeed kullanması
  • Ping hızı
  • Hosting lokasyonunun yerli olması

SEO Hosting Dezavantajı Nedir?

SEO Hostinglerinin avantajlarını sıraladık ancak dezavantajları da bulunmaktadır. En büyük dezavantajı diğer hosting hizmetlerinden daha yüksek fiyata satılmasıdır. Yurt dışında ise kullanım daha yaygın olduğu için fiyatlar çok daha uygun.

Türkiye’de çok fazla yaygın olmaması fiyatları etkilediği gibi Hosting hizmeti veren firma sayısını da etkiliyor. Yurt dışında çok daha fazla SEOHosting hizmeti veren firma bulunuyor.

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

SEO Hosting Nedir?

Hosting, Arama motoru optimizasyon çalışmalarına uygun olarak dizayn edilmiş sunucu hizmetleridir.

Hosting Ne Fayda Sağlar?

SEO hosting, web sitenizin daha verimli çalışmasını, hızlı açılmasını ve daha güvenli olmasını sağlayacaktır.

SSL Sertifikası Önemli mi?

SSL sertifikaları web siteleri adına çok önemlidir. Arama motorlarının siteyi güvenli olarak görmesini sağlar. SEO için önem arz eder.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir