Spotify Ne Kadar İnternet Harcar Nasıl Azaltılır?

Spotify Ne Kadar İnternet Harcar Nasıl Azaltılır?

Spotify internet kullanımı herkes tarafından merak edilmektedir. Spotify uygulaması milyonlarca kişi tarafından müzik dinlemek amacıyla kullanılan bir uygulamadır. İnternet aracılığı ile kullanılan bu uygulama kullanım süresine bağlı olarak internet harcamaktadır.  Bunun yanı sıra uygulama içerisinde yer alan bazı ayarlar mevcut. Bu ayarlar internetin kullanım seviyesini etkilemeye olanak sağlıyor. Eğer bu uygulama üzerinden herhangi bir değişiklik yapmamışsanız 3 dakikalık bir şarkı ortalama olarak 2MB harcıyor. Fakat ayarlar bölümünden ses seviyesi ile ilgili kalite ayarı yaptırdığınız ve kaliteyi arttırdığınız zaman 7,5MB harcamaya kadar çıkabiliyor. Bu durum tamamen ayarlar bölümünden yaptığınız kalite seçeneği ile ilgili değişikliklere bağlıdır. Kalite ayarını değiştirmediğiniz sürece 2MB internet harcaması yapacaktır. Şarkı başına oran bu şekilde iken saatlik harcama ise 40 MB’ye denk geliyor. Bu durum yine dinlediğiniz şarkılara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fakat kalite ayarını yükselttiğiniz zaman bu oran 4.5 GB kadar çıkabiliyor. Bu ayarları yaparken kalite seviyesini yükseltmenizin sonucunun veri kullanımını arttırdığını bilmeniz gerekmektedir.

Spotify Uygulaması İnternet Kullanımını Azaltmak

Spotify uygulaması ile youtube karşılaştırıldığın da Spotify uygulamasının çok daha az internet harcadığı biliniyor. Spotify uygulaması 3 dakikada 20 Mb harcarken bu durum youtube’da 100 Mb’ı buluyor. Bu sebeple kullanması zevkli olduğu kadar internetinizi de tasarruflu kullanmak için oldukça etkili bir uygulama. Tüm bunların yanı sıra Spotify Premium uygulaması çevrimdışı çalışma imkânı da sunuyor. Bu sebeple klasik üyeliğe oranla aslında çok daha tasarruflu. İnternet kullanımınızı azaltmak için Premium üyelik satın alabilirsiniz. Premium üyelik sayesinde reklam izleyerek internetinizi harcamadan, istediğiniz şarkıya kolaylıkla atlayabilirsiniz. Spotify uygulamasının ücretsiz olması tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor, fakat araya giren reklamlar ve dinlemek istemediğiniz şarkılar ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Spotify Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

spotify internet

Premium Üyeliğin İnternet Kullanımında Avantajları

Premium’da ise istediğiniz kadar şarkı atlayarak dinlemek istemediğiniz şarkıların önüne geçebiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra müzik indir uygulaması olduğu için kendinize ait bir parça listesi hazırlayabilir ve çevrimdışıyken bile müzik dinleyebilirsiniz. Mp3 dinlemek oldukça zevkli fakat veri tüketimi fazla olması can sıkıcı olabilir. Kota derdiniz olmadan kolayca müzik dinlemenize olanak sağlayan Premium avantajlarından faydalanabilir ve 3 ay ücretsiz deneyimleyebilirsiniz. Premium paketler arasında kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Birçok Premium paket bulunmaktadır. Öğrenci ve aile paketlerinin uygun fiyatlarından faydalanarak internet kullanımınızı en aza indirebilirsiniz. Öğrenci iseniz öğrenci Premium paketini satın alabilir, ailenizle kullanmak istiyorsanız aile paketini satın alabilirsiniz. Deneyimlemeniz sonucunda uygulama hoşunuza gitmezse Premium paketi fes edebilir ve ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Premium ayrıcalıkları ve ücretsiz Premium deneme paketleri sadece bir kereliğe mahsustur. Deneme süreciniz bittikten sonra mail ile bilgilendirilmektesiniz. İnternet kullanımınızı minimum seviyeye indirecek olan Premium ayrıcalıklarından faydalanabilir kendinize en uygun olan paketi seçebilirsiniz.

Sizler için Spotify internet kullanımı konusunda merak ettiğiniz herşeyi cevaplamaya çalıştık. Blog yazılarımızdan merak ettiğiniz tüm konular hakkında, sorunlarınızın çözümleriniz hakkında tüm aradıklarınızı bulabileceksiniz.

Sitemize girerek Spotify ürünlerini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz; https://bepopi.com/spotify-aylik-dinleyici-satin-al

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir