TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

TikTok Hesabı Nasıl Silinir?

TikTok günümüzde kullanılan en popüler uygulamalardan biridir. Uygulama, kullanıcılara sadece kendi video kliplerini TikTok platformuna kaydetme, düzenleme ve yükleme seçeneği sunmakla kalmaz, aynı zamanda bilinen sosyal medya işlevleri ile de desteklenir.

2018’de, özellikle gençler arasında popüler olan Çin uygulaması, dünya çapında en hızlı yayılan uygulamalardan biriydi. Asya’da TikTok uzun süredir Facebook, YouTube veya Instagram gibi sosyal medya platformları için ciddi bir rakip haline geldi. Günümüzde uygulamayı kullanan ve hoşuna gitmeyen bazı kullanıcılar TikTok hesap silme nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorlar. Hadi gelin hep birlikte bu soruyu cevaplayalım:

TikTok Hesap Silme Adımları

TikTok hesabını silmeden önce, kalıcı etkilerinin olduğunu bilmelisiniz. Tüm içerikler dahil hesap kalıcı olarak silinir ve geri yüklenemez. Bu nedenle, TikTok’tan kalıcı olarak ayrılmak istiyorsanız (en azından mevcut, bireysel profille), aşağıdaki adımları uygulayın:

  • TikTok hesabına giriş yapın.
  • Profil sayfasının üst kısmındaki üç nokta simgesine tıklayın.
  • ” Hesabınızı Yönetin ” seçeneğine tıklayın.
  • ” Hesabı sil ” seçeneğini seçin.
  • Doğrulama kodunu alın ve girin.
  • ” Hesabı sil ” seçeneğine tekrar tıklayın.

Aşağıdaki bölümlerde sizin için TikTok hesap silme nasıl yapılır konusunu ayrıntılı bir şekilde ele aldık.

tiktok hesap silme

1. Adım: TikTok uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın. Profil sayfanızın sağ üst köşesindeki üç noktalı simgeye dokunun. Bu sizi otomatik olarak “Gizlilik ve Ayarlar” menüsüne götürecektir.

2. Adım : ” Hesabımı yönet ” seçeneğine dokunun. Aşağıdaki menüde, şimdi tıklamanız gereken ” Hesabı sil ” adında bir düğme bulacaksınız.

3. Adım: Daha önce hesabınıza kaydetmediyseniz cep telefonu numaranızı girin. Önce TikTok hesabınızı silmek için onay kodunu almak üzere ” Kod Gönder ” e tıklayın. Ardından, aldığınız kodu verilen alana girin ve girişinizi ” İleri ” ile onaylayın.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

4. Adım:  Silme işleminden sonra hangi verilere artık erişemeyeceğinizi bildiren kısa bir açıklama açılır. Eminseniz, ” Hesabı sil ” düğmesine tekrar tıklayın.

5. Adım: Son olarak, son onay için bir iletişim penceresi açılır. ” Sil ” e dokunduğunuzda hesap önünüzdeki 30 gün boyunca devre dışı bırakılacak ve bu süreden sonra kalıcı olarak silinecek. Ardından oturumunuz otomatik olarak kapatılır ve ” Kayıt aşamasının süresi doldu, hesap silindi ” iletisini alırsınız.

TikTok uygulamasından sıkıldıysanız, hesabınızı yalnızca birkaç adımda silebilirsiniz. Bunun ön koşulu telefon numaranızı TikTok ile kaydetmenizdir. Silme işlemini başlatırsanız, hesabınız yalnızca şimdilik devre dışı bırakılır. Takip eden 30 gün içinde tekrar kaydolmazsanız, hesap kalıcı olarak kapatılacaktır. Hesabınızı sildikten sonra, tüm videolarınız kaybolur. Yalnızca uygulamayı kaldırırsanız herkese açık videolar korunur,  herkes bunları görüntüleyebilir ve iletebilir.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir