Twitter’da Gelişmiş Arama Nasıl Yapılır?

Twitter’da Gelişmiş Arama Nasıl Yapılır?

Etkileşim sayısı oldukça yüksek olan Twitter oldukça sevilen bir sosyal medya uygulamasıdır. 7’den 70’e herkese hitap eden uygulama hızlı etkileşim ve gündemi takibi için idealdir. Fotoğraf, video ve fikirlerin yazılı olarak paylaşıldığı uygulama içerisinde gelişmiş arama yapma özelliği de bulunmaktadır. 500 milyondan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Twitter uygulaması içerisinde gelişmiş arama yapılabilmesi birçok işlemi kolaylaştırmaktadır. Bu özellik sayesinde aranan kullanıcı ve tweetleri bulmak oldukça kolaylaştırılmıştır. Geliştirilmiş arama özelliği herkes tarafından kullanılabilmektedir. Twitter kullanıcıları için geliştirilmiş olan bu özellik kafa karıştırıcı değildir. Kolay bir şekilde gelişmiş arama yapılabilmektedir.

Twitter Uygulaması Gelişmiş Arama Özelliği

Gündemi takip etmenin en eğlenceli yollarından biri olan Twitter çıktığı ilk günden bu yana birçok özellik geliştirmiştir. Bu özellikler kullanıcıların işlemlerini çok daha kısa sürede ve sorunsuz yapmasına olanak sağlamaktadır. Geliştirilmiş arama özelliği bunlardan yalnızca bir tanesidir. Bu özellik sayesinde Twitter kullanıcıları aradıkları tweetlere çok daha kısa sürede ve uğraşmadan ulaşabilmektedir. Belirlenen bir anahtar kelime yardımıyla kolayca arama yapılabilmektedir. Seçilen anahtar kelimenin gerekli bölüme yazılması sonucunda bu kelimenin geçtiği tüm tweetler listelenmektedir. Oldukça eski tweetlere ulaşmak isteyenler için ideal bir uygulamadır.  Yer, mekan, kişi ve kelimeler ile arama özelliği filtrelenebilmektedir. Bu sayede uzun süre uğraşmaya gerek kalmadan en iyi sonuçlara ulaşılmaktadır.

Twitter Gelişmiş Arama Adımları

Sevilerek kullanılan sosyal medya uygulaması olan Twitter’da gelişmiş arama özelliği aranan tweetlere hızlı ve kolay şekilde ulaşılabilmesine imkan tanımaktadır. Birçok kişinin severek kullandığı bu özelliğin kullanımı kolaydır. Herhangi bir kafa karıştırıcı özelliği olmaması tercih edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

  • Öncelikle Twitter hesabına giriş yapılmalıdır.
  • Giriş yapıldıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “Arama Filtreleri” kısmı seçilmeli ve ardından “Gelişmiş Arama” bölümüne tıklanmalıdır.
  • Gelişmiş arama bölümü çıkmıyor ise “Daha Fazla Seçenek” kısmına girilmelidir.
  • Açılan sayfada arama yapılmak istenen ögeler ile ilgili bilgi istenmektedir. Bu bilgilerin doldurulması aramanın en iyi şekilde yapılabilmesi için gereklidir.
  • Bilgiler eksiksiz doldurulduktan hemen sonra “Ara” kısmına tıklanarak arama işlemi sorunsuz halde gerçekleştirilebilmektedir.

Arama işlemi tamamlandıktan sonra filtrelenen kelime ile ilgili tüm tweetler listelenmektedir. Bu şekilde uzun bir süre harcamaya gerek olmadan kolay ve zahmetsiz şekilde arama işlemi yapılabilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

twitter gelişmiş arama

Twitter Gelişmiş Aramanın Faydaları

Gelişmiş arama içerisinde kişi ismi, yer, mekân, atılan tweet ile ilgili herhangi bir kelime girilebilmektedir. Bu filtreleme özelliği sayesinde ulaşılmak istenen tweete çok daha kısa sürede ulaşılmaktadır. Tarih özelliği eklenmesi arama sonuçlarının iyileştirilmesine olanak sağlamaktadır. Tarih girilerek arama yapılırken başlama ve bitiş tarihlerinin eklenmesi gereklidir. Arama yapacak olan kişi istediği bilgileri girerek gelişmiş arama özelliğinden faydalanabilmektedir. Arama özelliğinin kişiselleştirilmesi ile birlikte istenilen zaman dilimleri arasında atılan tweetler görüntülenebilmektedir.

Twitter ile ilgili tüm güncellemeler ve gelişmeler bu blogda sizlerle.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir