Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Silme

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Silme

Twitter son günlerin en popüler sosyal medya ağlarından bir tanesi olsa da pek çok kullanıcı kişisel sebepler ve rahatsız olduğu çeşitli nedenlerden dolayı Twitter hesabı kalıcı olarak silme işlemine başvurmak istemektedirler. Bu anlamda kalıcı vurgusu önemlidir nitekim Twitter üzerinden hesabı kalıcı silme seçeneği olduğu gibi hesabı dondurma işlemi de mevcuttur. Bu hesabı dondurma işlemi geçici bir süreliğine yapılan tekrar hesabı aktive ettirmeye yarayan bir işlemdir ancak Twitter hesabı kalıcı olarak silme işlemi geri dönüşü olmayacak olan bir işlemdir. Eğer iyice kararınızı verdiyseniz Twitter hesabı kalıcı olarak silme istiyor ve bu işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını inceleyiniz.

Twitter Hesabını Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenlertwitter kalıcı hesap sil

Bu kararı iyice düşünüp karar vermenizi tavsiye ederiz nitekim yukarıda da belirtildiği üzere bu işlem geri dönüşü olmayacak olan bir işlemdir ve ileride pişman olmamak adına iyice karar verilmesi gerekmektedir. Twitter hesabı kalıcı olarak silme işlemini yapmadan evvel Twitter kullanıcılara arşivlerini indirebilme özelliğini sunmaktadır. Eğer tercih ederseniz bu arşive erişme yöntemi için Twitter hesabınıza giriş yapınız. Ardından Ayarlar bölümüne gidiniz ve buradan da hesap ayarlarınıza tıklayınız. Karşınıza açılacak olan sayfadan Twitter Arşiv bölümünü göreceksiniz buraya tıklayarak arşivini iste butonunu seçerek Twitter arşivinizin oluşturulmasını isteyiniz. Arşiviniz hazır edildiği zaman Twitter üzerinde kayıtlı olan mail adresinize arşiv dökümünüz gönderilecektir. Bu anlamda mail adresinizi de güncel tutmanızı ve kontrol etmenizi öneririz. Bütün bu işlemlerden sonra Twitter hesabı kalıcı olarak silme için yapmanız gereken birkaç basit adımdan ibarettir.

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?

Twitter hesabı kalıcı silme için Twitter’ın kullanıcılarına sunduğu yol aslında çok basit birkaç adımdan oluşmaktadır. Bu anlamda aşağıda bulunan bağlantı linkine tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

‘’https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactıvatıon’’

Açılacak olan sayfada hesabı devre dışı bırakma bölümü ile karşılaşacaksınız. Bu sayfada @kullanıcıadı adlı kişiyi devre dışı bırak seçeneğine bastığınız zaman karşınıza gelecek sayfadan bir şifre girmeniz istenecektir, bu şifreyi girip hesabı devre dışı bırak seçeneğine bastıktan sonra hesabınız silinecektir.

Benzer işlemleri bir linke tıklamadan yapmak isterseniz de ayarlar bölümüne giderek masaüstü sitesi iste seçeneğine tıklayarak ardından ayarlar – hesabımı devre dışı bırak seçenekleri üzerinden de yapabilirsiniz.

Twitter hesabı kalıcı silme işlemi hakkında bilinmesi gerekenler

Twitter hesabı kalıcı silme işleminin arından hesabınızda bulunan veriler 30 gün süre için Twitter tarafından saklanmaktadır. Eğer ki 30 günlük zaman dilimi geçmeden hesabınızı geri açmak isterseniz kullanıcı adı ve şifrenizle girerek hesabınızı aktif edebilirsiniz. Ancak bunun ardından tekrar hesabınızı kapatmak isterseniz yukarıda Twitter hesabı kalıcı silme işlemlerini tekrar yapmanız ve ekstra 30 gün daha beklemeniz gerekecektir.

Bir diğer bilinmesi gereken nokta da kullanıcı adlarıyla ilgilidir. Eğer ki silmek istediğiniz hesabınızda kullandığınız kullanıcı ismini ileride de yeniden hesap açtığınızda kullanmak istiyor iseniz hesabınızı kalıcı olarak silmeden evvel kullanıcı adını değiştirmenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde yeni hesap açarken daha önce kullandığınız kullanıcı adını almanız mümkün olmayacaktır.

Twitter hesabı tamamen silme işlemi yaptıktan ve 30 gün geçtikten sonra hesabınız tamamen silindikten sonra Twitter üzerinde yer alan tweetleriniz belirli bir süre boyunca diğer kullanıcılara görünebilmektedir. Bu anlamda belirtilmesi gereken o tweetlere ya da etkileşimlere tıklanarak hesabınıza erişilemeyeceğidir. Yani her ne kadar sizinle ilgili tweet görünse de hiçbir kullanıcı orada isminize tıklayarak hesabınıza erişemeyecektir.

Twitter Hesabımı Kalıcı Olarak Silemiyorum

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silemiyorsanız ya da hesabınızı silmeye çalışırken sorun yaşıyorsanız yetkililerle iletişime geçebilirsiniz. Gerekli incelemelerden sonar mutlaka size geri dönüş yapılacaktır. Twitter yetkililerine ulaşmak için yardım merkezini ziyaret edebilir ya da iletişim bilgileri kısmına göz atarak istediğiniz kanaldan irtibata geçebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

Twitter hesabı kalıcı olarak silme konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Twitter’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Twitter takipçi satın alma ve Twitter beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Twitter hesabı kalıcı olarak silme konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir