Twitter Terimleri Sözlüğü

Twitter Terimleri Sözlüğü

Twitter sosyal medyanın en ünlü platformlarından yalnızca biri. Kullanıcılarına sağladığı özelliklerle yıllardır vazgeçilmez sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olmayı başarıyor. Özellikle ülkemizde etkin kullanılan sosyal medya hesapları arasında yer alıyor, Twitter uygulaması. Kullanıcı sayısıysa her geçen gün bir hayli artış göstermekte. Twitter’a yeni üye olan kullanıcılarsa Twitter terimleri hakkında oldukça meraklılardır.

Twitter’da sıklıkla kullanılan rt, fav, mention gibi terimleri sıklıkla duyan yeni kullanıcılar bu terimlerin anlamlarını araştırıyor. Bu yazımızda twitter uygulamasına yeni kayıt olmuş kullanıcılar için merak ettikleri terimleri detaylı bir şekilde açıkladık. Anlamları ve işlevleriyle twitter rt, fav, mention nedir, sizler için hazırladık.

Tweet Ne Anlama Gelir?

Birçok insanın gerek televizyonda gerekse günlük hayatta sıklıkla duyduğu twitter terimlerinden bir tanesi tweet. Twitter’da kullanıcıların paylaşım yaptıkları, benzer sosyal platformlardaki durum güncellemesinin twitter uygulamasına özgü adı. Tweet atmanın, diğer uygulamalardaki durum güncellemesinden farkıysa 280 karakterle sınırlı olması. Kullanıcılar paylaşmak istedikleri şeyleri 280 karakter kullanarak anlatmalılar.

RT Ne Anlama Gelir?

RT kelimesi sıklıkla duyulan bir başka twitter terimi. Uzun hali retweet anlamına geliyor, RT kelimesinin. Twitter uygulamasında başka kullanıcıların paylaştığı, hoşunuza giden ve kendi takipçilerinizle paylaşmak isteyeceğiniz tweetleri rt yoluyla paylaşabilirsiniz. Böylelikle kullanıcılarınızla beğendiğiniz tweetleri, tweet sahibini belirterek paylaşmış olursunuz. Dilerseniz RT yaparken yaptığınız RT’ye kendi yorumunuzu ekleyerek de takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Tweetlerin hemen alt kısmında birbirini takip eden ok şeklindeki simgeye basarak beğendiğiniz ve kendi takipçilerinizin de görmesini istediğiniz tweetleri RT yapabilirsiniz.

Fav Ne Anlama Gelir?

Fav teriminin uzun hali favori anlamına geliyor. Twitter uygulamasında kullanıcıların tweetlerini beğendiyseniz fav butonuna basarak beğendiğiniz tweetlere ekleyebiliyorsunuz. RT ile benzeri işleve sahip gibi görünse de favladığınız tweetler takipçilerinizin ana akışında görünmez. Fav, sadece paylaşılan bir tweeti beğendiğiniz anlamına gelmez. Bazı durumlarda kullanıcılar daha sonra dönmek üzere beğendikleri tweetleri favlarlar ve bu sayede diledikleri zaman beğeniler kısmından bu tweetlere rahatlıkla ulaşabilirler. Beğendiğiniz veya daha sonra bakmak istediğiniz tweetleri favlamak için tweetin alt kısmında bulunan kalp simgesine dokunabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

twitter fav

Mention Ne Anlama Gelir?

Mention terimi twitter kullanıcılarının çok sık kullandığı bir diğer terim. Twitter kullanıcıları başka bir kullanıcıyla etkileşim içinde olmak istediğinde, etkileşim kurmak istediği kişinin kullanıcı adını önüne @ işareti koyarak yazar. Böylelikle paylaşacağınız twette istediğiniz kullanıcıyı mention etmiş olursunuz.

Diğer Twitter Terimleri ve Anlamları

Bahsettiğimiz terimler dışında twitter uygulamasında kullanılan başka terimler de bulunuyor. Bu terimlerden bazıları şu şekilde:

  • Hashtag: Konu başlığı. Kullanıcılar önüne # işaretini koyarak aynı konu başlığı altında bir araya gelebilirler.
  • TT: Yani Trend Topic, Twitter gündeme girmiş popüler hashtaglerdir.
  • MT: Modifiye tweet olarak bilinir. Paylaşmak istediğiniz tweet 140 karaktere sığmadığında tweetin alt kısmında bulunan + işaretine tıklayarak ekleme yapabilirsiniz.

Twitter ile ilgili tüm güncellemeler ve gelişmeler bu blogda sizlerle.

Twitter RT Ne Demektir?

Twitter RT, profilleriniz üzerinden paylaşmış olduğunuz tweetlerin re-tweet edilerek takipçileriniz tarafından kendi profillerinde paylaşılma durumudur.

Twitter Fav Ne Demektir?

Twitter Fav, sosyal medya platformlarında sıkça karşılaştığımız beğeni özelliğidir. Profillerinizden paylaştığınız gönderileriniz takipçileriniz tarafından beğenilmesi durumudur.

Twitter Mention Nedir?

Twitter platformunda sizlerin profilleri etiketlenerek yapılan paylaşımlara verilen isimdir. Sizden bahsedilmeler durumudur.

Twitter Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir